;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Västervik
Imorgon är det måndag, det innebär början på en väldigt viktig vecka för Indianerna. Två hemmamatcher väntar på lika många dagar! På måndagskvällen kommer Västervik på besök för att köra den sedan tidigare regnuppskjutna matchen, och under tisdagen kommer sedan Piraterna på besök! Indianerna har haft en tung inledning på säsongen och har bara vunnit en enda match, så veckans två hemmamatcher är med andra ord otroligt viktiga. Ska slutspelshoppet leva vidare så måste poängplockandet komma igång!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaVästervik
1. Fredrik Lindgren1. Peter Ljung
2. Piotr Swiderski2. Hans Andersen
3. Kenneth Bjerre3. Krzysztof Kasprzak
4. Antonio Lindbäck4. David Watt
5. Niels Kristian Iversen5. Troy Batchelor
6. Mikael Max6. Daniel Nermark
7. Cameron Woodward7. Mathias Thörnblom

Västervik har liksom Indianerna haft en jobbig säsongsinledning, men i förra veckan tog man tillslut sin första seger för året när man hemmaslog Vargarna nere i Västervik. Man delar jumboplatsen i tabellen tillsammans med Indianerna, så även Västervik är i starkt behov av poäng. Sett till laguppställningen har man ett ganska namnstarkt lag med duktiga förare på varje position. När matchen skulle ha körts tidigare skulle Västervik ha fått klara sig utan sin störste stjärna Krzysztof Kasprzak, men till imorgon är han åter tillbaka i laget. Kasprzak blir en tuff nöt att knäcka med tanke på hur bra han brukar köra på Sannahed, men även flera av de andra i laget har hög kapacitet. Problemet man dock har haft är att flera av förarna också visat prov på för låg lägstakapacitet.

Indianerna har som bekant bara kört hem en seger under säsongen, mycket på grund av ett flertal jobbiga skador. Redan innan säsongen kom igång i Sverige blev Kenneth Bjerre och Antonio Lindbäck borta i flera veckor, och när sedan de kom tillbaka i förra veckan så blev istället Piotr Protasiewicz skadad efter en krasch i Polen.

I förra veckans förlustmatch borta mot Ikaros Smederna valde Indianerna att köra R/R för "Pepe", men det höll inte riktigt då flera förare presterade för ojämnt. Till morgondagen (och även inför tisdagens match mot Piraterna) väljer man att istället göra ett par skiften. Protasiewicz (som fortfarande är skadad) plockas bort från startsjuan och hans plats tas av Piotr Swiderski. I och med att han har ett så pass mycket lägre snitt än "Pepe" kan man också förstärka reservsidan genom att sätta in Cameron Woodward på en reservposition istället för Joel Andersson. Man tappar kanske lite spetskvalité, men i gengäld blir laget lite jämnare, något som behövs inför en så ödesmättad vecka!

Vad som lär bli viktigt för Indianernas del blir att få en bra start på kvällen. Västervik har ett lag som har kapacitet att vinna, men om Indianerna kan komma igång bra och rycka ifrån tidigt så kan man förhoppningsvis få Västervik att tappa hoppet en aning. Västervik har inte vunnit någon bortamatch på länge, så hamnar de i ett snabbt underläge kan det säkert bli mentalt tungt hos gästerna. Samtidigt behöver också Indianerna en bra start för att bevisa för sig själva att man faktiskt är ett lag att räkna med! Reservkampen lär som vanligt också bli viktig, och just på den fronten bör Indianerna ha goda möjligheter att göra bra ifrån sig nu när man har två rutinerade killar att förlita sig på.

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna till ICA Maxi Arena!

Publicerat: 2014-06-15 23:38:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2014-06-13] - Dags för Sveriges Grand Prix Läs vidare >>>
[2014-06-13] - Boka din plats på Vip-läktaren 16 juni Läs vidare >>>
[2014-06-11] - Träning på torsdag Läs vidare >>>
[2014-06-11] - Indianerna förlorade mot Smederna Läs vidare >>>
[2014-06-10] - Radiosändning från Eskilstuna Läs vidare >>>
[2014-06-10] - Inställd träning på lördag 14 juni Läs vidare >>>
[2014-06-10] - Miccrospeedway 15 juni Läs vidare >>>
[2014-06-09] - Inför. Ikaros Smederna - Indianerna Läs vidare >>>
[2014-06-08] - Söndagens resultat från Polen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu