;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför. Ikaros Smederna - Indianerna
Imorgon kväll rullar årets elitseriesäsong vidare med omgång nummer sex (som i praktiken blir omgång fem med tanke på att samtliga matcher fick ställas in i förra veckan på grund av regn). För Indianernas del stundar en ny tuff bortamatch mot Ikaros Smederna från Eskilstuna. Tabellen är tight, det skiljer bara två poäng mellan tredjeplatsen och sjundeplatsen (som Indianerna innehar). Med ett par segrar kan man snabbt klättra uppåt, och det är vad Indianerna behöver efter en jobbig inledning på säsongen.

Laguppställningarna till matchen:
Ikaros SmedernaIndianerna
1. Grigory Laguta1. Fredrik Lindgren
2. Oliver Berntzon2. Antonio Lindbäck
3. Magnus Zetterström3. Piotr Protasiewicz
4. Mikkel Michelsen4. Kenneth Bjerre
5. Peter Karlsson5. Niels Kristian Iversen
6. Linus Eklöf6. Joel Andersson
7. Grzegorz Zengota7. Mikael Max

Ikaros Smederna har haft en hyfsad start på säsongen, man ligger trea i tabellen med 4 poäng och har vunnit sina inledande två hemmamatcher. Bortamatcherna har man däremot förlorat. Man ställer upp med ett jämnt lag med många förare som har en hög kapacitet, fast hittills har man dock haft lite problem med att laget bara har presterat på topp på hemmaplan. Grigory Laguta är lagets stora stjärna, han kör ofta på gränsen till vad som är okej och brukar kunna gå in och avgöra jämna matcher. En annan kille att se upp för är årets raket Oliver Berntzon som har inlett årets säsong väldigt lovande.

Indianerna har som bekant haft en ganska jobbig säsongsupptakt med flera skador och några struliga förlustmatcher. Till morgondagens match ställer man upp med den startsjua man hade planerat köra med inför säsongen, men det är tyvärr inte alls säkert att laget blir helt intakt. Under söndagen kraschade nämligen Piotr Protasiewicz illa i Polen. Han fick föras till sjukhus och hans medverkan imorgon är därmed dock högst osäker. Kan inte "Pepe" köra kommer Indianerna köra riders replacement för honom. I och med att "Pepe" har ett högt snitt får i så fall de övriga ordinarie förarna ta ett varsitt heat.

Som tidigare nämnt är tabellen väldigt tight än så länge. Ikaros Smederna har fyra poäng och delar tredjeplatsen med tre andra lag. Indianerna ligger samtidigt näst sist i tabellen med två poäng. Det är med andra ord inte så lång bit upp, och ett par segrar i rad kan kasta om ställningen ganska ordentligt. Men då gäller det också att börja vinna matcher! Morgondagens drabbning mot Ikaros Smederna känns därför som en väldigt viktig match för Indianerna.

Nyckeln till framgång för Indianerna är att hela laget kan börja leverera samtidigt. Hittills har ofta de ordinarie förarna gjort bra ifrån sig medan man har haft en del problem på reservfronten. Nu är dock Mikael Max tillbaka på en av reservplatserna, och om han kan komma upp i sin normala kapacitet så bör Indianerna kunna nå lite bättre resultat därifrån. Men i övrigt kommer fortfarande mycket hänga på indianernas "förstafemma". Man har starka kort på varje position, men det gäller också att de presterar därefter. Mot hemmastarka Smederna så måste förmodligen hela indianlaget prestera på topp om man ska kunna täppa igen glappet uppåt i tabellen!


Publicerat: 2014-06-09 07:50:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2014-06-08] - Söndagens resultat från Polen Läs vidare >>>
[2014-06-08] - Vinst i Elit.B för Indianern i Målila Läs vidare >>>
[2014-06-08] - Bussresan till Eskilstuna på tisdag Läs vidare >>>
[2014-06-07] - Resultat Ann-Ingers Minnestävling Läs vidare >>>
[2014-06-07] - Vinst i Elit B Läs vidare >>>
[2014-06-07] - Resultat från veckan Läs vidare >>>
[2014-06-06] - Prova MicroSpeedway med Pontus! Läs vidare >>>
[2014-06-05] - Träningen inställd idag på båda banorna Läs vidare >>>
[2014-06-05] - Div.1 7 juni Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu