;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan






Nästa match - Elit B




ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Lejonen
Nu Àr vi inne i vecka 35, en riktig ödesvecka för Indianernas del som jagar den sista av de sex slutspelsplatsen. Imorgon, tisdag, tar Indianerna till att börja med emot serieledande Lejonen pÄ Kumla Motorstadion, och pÄ torsdag kvÀll körs Àven den uppskjutna matchen mot Smederna. För att slutspelsdrömmen ska hÄllas vid fortsatt liv sÄ krÀvs det med största sannolikhet segrar i bÄda matcherna, och den första nöten att knÀcka Àr alltsÄ Lejonen.

LaguppstÀllningarna till matchen:
IndianernaLejonen
1. Matej Ferjan1. Chris Holder
2. Magnus Zetterström2. Tomasz Jedrzejak
3. Adrian Miedzinski3. Nicki Pedersen
4. Jesper B Monberg4. David Ruud
5. Piotr Protasiewicz5. Piotr Swiderski
6. Henrik Gustafsson6. Ricky Kling
7. Simon Gustafsson7. Sebastian ulamek
8. Freddy Godlund8. Robert Pettersson

Lejonen som Ă€r Ă„rets nykomlingar i elitserien har minst sagt tagit hela speedwaysverige med storm. Inför sĂ€songen var Gislavedsklubben tippad att hamna i mitten eller i botten av tabellen, men istĂ€llet har de vunnit i princip allt och just nu leder de alltsĂ„ serien med 26 poĂ€ng. Det stora framgĂ„ngsreceptet har varit jĂ€mnheten i laget. Bakom regerande vĂ€rldsmĂ€staren Nicki pedersen har Lejonen egentligen ingen riktig superstjĂ€rna, men man har mĂ„nga duktiga ”medelförare” som i princip alltid tar sina 7-8 poĂ€ng per match. Till morgondagens match stĂ€ller Lejonen upp med sitt absolut starkaste lag, och det finns som vanligt ingen direkt svag lĂ€nk nĂ„gonstans, varken pĂ„ de ordinarie positionerna eller pĂ„ reservplatserna. Som reserv Ă„terfinns exempelvis Sebastian Ulamek, som under söndagen blev EM-tvĂ„a.

Indianerna har liksom Lejonen ett mycket jĂ€mnt lag utan nĂ„gra direkta svagpunkter. Vad som hittills har skiljt lagen Ă„t Ă€r insatserna pĂ„ bortaplan. PĂ„ bortaplan har Indianerna nĂ€mligen bara lyckats köra in en poĂ€ng, detta dĂ„ man bĂ€rgade oavgjort resultat mot Rospiggarna. Utöver detta har det varit ganska tufft pĂ„ bortaplan. Hemma pĂ„ Kumla Motorstadion Ă€r dock Indianerna ett helt annat lag för dĂ€r har man, till skillnad frĂ„n bortastatistiken, vunnit allting bortsett frĂ„n en match, dĂ„ Rospiggarna segrade med 47-49. De flesta Indiansegrarna har dessutom varit ganska stora och de allra flesta segrarna har inkasserats med just det lag som man kommer till start med imorgon! FrĂ„n förra veckans bortamatch mot Hammarby utgĂ„r Krzysztof Jablonski, som floppade rejĂ€lt pĂ„ sin gamla hemmabana i Stockholm. ErsĂ€tter gör ”Henka” Gustafsson som sĂ€kerligen Ă€r grymt revanschsugen och vill ta tillbaka sin plats i startsjuan!

JĂ€mför man de bĂ„da lagen talar som vanligt det allra mesta för en oerhört jĂ€mn match. Lejonen har den största stjĂ€rnan i form av vĂ€rldsmĂ€staren Nicki Pedersen, men i övrigt bör indianförarna ha ett litet övertag gentemot konkurrenterna tack vare fördelen av hemmaplan. Nyckeln till seger i matchen ligger troligen i början pĂ„ matchen. Indianerna mĂ„ste, liksom i de tidigare segermatcherna, pĂ„ en gĂ„ng gĂ„ ut och visa vilka det Ă€r som bestĂ€mmer. Det gĂ€ller att vara med i starterna och snabbt köra till sig en ”sĂ€ker” ledning, för ju lĂ€ngre matchen gĂ„r, desto bĂ€ttre kommer Lejonförarna att hitta runt. Även reservkampen kommer bli vĂ€ldigt viktig. För ovanlighetens skull ser gĂ€sterna ut att ha ett minst lika starkt reservpar som Indianerna, men de Ă€r Ă€ndock absolut inte oslagbara. ”Henka” mĂ„ste se till att besegra Ulamek och Simon mĂ„ste i sin tur besegra Ricky Kling. Kan Indianerna vinna reservkampen med 4-6 poĂ€ng sĂ„ Ă€r mycket vunnet.

Matchen lÀr bli en riktig nagelbitare in i det sista, men jag tror trots allt att Indianerna kommer dra det lÀngsta strÄet och nÀrma sig slutspelet ytterligare. Indianerna Àr oerhört starka pÄ hemmaplan och stor del i detta har just ni i publiken som hejat fram Indianerna mycket bra i Är. Imorgon ska vi tillsammans föra Indianerna till minst 2 nya poÀng!

Tips: 50-46
Matchen startar klockan 19:00, varmt vÀlkomna!

Publicerat: 2008-08-25 09:59:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-08-24] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2008-08-22] - Stöd Kim Janssons Rehabilitering Läs vidare >>>
[2008-08-21] - Danska resultat Läs vidare >>>
[2008-08-20] - Förlust för Vikingarna mot Stjärnorna Läs vidare >>>
[2008-08-20] - Söndagens knattematch inställd Läs vidare >>>
[2008-08-20] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2008-08-19] - Indianerna räddade äran efter paus Läs vidare >>>
[2008-08-19] - Ändringar i Bajen och Monberg pÃ¥ plats! Läs vidare >>>
[2008-08-18] - Engelska resultat Läs vidare >>>
[2008-08-18] - Inför: Hammarby - Indianerna Läs vidare >>>



© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu