;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Lejonen
Nu är vi inne i vecka 35, en riktig ödesvecka för Indianernas del som jagar den sista av de sex slutspelsplatsen. Imorgon, tisdag, tar Indianerna till att börja med emot serieledande Lejonen på Kumla Motorstadion, och på torsdag kväll körs även den uppskjutna matchen mot Smederna. För att slutspelsdrömmen ska hållas vid fortsatt liv så krävs det med största sannolikhet segrar i båda matcherna, och den första nöten att knäcka är alltså Lejonen.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaLejonen
1. Matej Ferjan1. Chris Holder
2. Magnus Zetterström2. Tomasz Jedrzejak
3. Adrian Miedzinski3. Nicki Pedersen
4. Jesper B Monberg4. David Ruud
5. Piotr Protasiewicz5. Piotr Swiderski
6. Henrik Gustafsson6. Ricky Kling
7. Simon Gustafsson7. Sebastian ulamek
8. Freddy Godlund8. Robert Pettersson

Lejonen som är årets nykomlingar i elitserien har minst sagt tagit hela speedwaysverige med storm. Inför säsongen var Gislavedsklubben tippad att hamna i mitten eller i botten av tabellen, men istället har de vunnit i princip allt och just nu leder de alltså serien med 26 poäng. Det stora framgångsreceptet har varit jämnheten i laget. Bakom regerande världsmästaren Nicki pedersen har Lejonen egentligen ingen riktig superstjärna, men man har många duktiga ”medelförare” som i princip alltid tar sina 7-8 poäng per match. Till morgondagens match ställer Lejonen upp med sitt absolut starkaste lag, och det finns som vanligt ingen direkt svag länk någonstans, varken på de ordinarie positionerna eller på reservplatserna. Som reserv återfinns exempelvis Sebastian Ulamek, som under söndagen blev EM-tvåa.

Indianerna har liksom Lejonen ett mycket jämnt lag utan några direkta svagpunkter. Vad som hittills har skiljt lagen åt är insatserna på bortaplan. På bortaplan har Indianerna nämligen bara lyckats köra in en poäng, detta då man bärgade oavgjort resultat mot Rospiggarna. Utöver detta har det varit ganska tufft på bortaplan. Hemma på Kumla Motorstadion är dock Indianerna ett helt annat lag för där har man, till skillnad från bortastatistiken, vunnit allting bortsett från en match, då Rospiggarna segrade med 47-49. De flesta Indiansegrarna har dessutom varit ganska stora och de allra flesta segrarna har inkasserats med just det lag som man kommer till start med imorgon! Från förra veckans bortamatch mot Hammarby utgår Krzysztof Jablonski, som floppade rejält på sin gamla hemmabana i Stockholm. Ersätter gör ”Henka” Gustafsson som säkerligen är grymt revanschsugen och vill ta tillbaka sin plats i startsjuan!

Jämför man de båda lagen talar som vanligt det allra mesta för en oerhört jämn match. Lejonen har den största stjärnan i form av världsmästaren Nicki Pedersen, men i övrigt bör indianförarna ha ett litet övertag gentemot konkurrenterna tack vare fördelen av hemmaplan. Nyckeln till seger i matchen ligger troligen i början på matchen. Indianerna måste, liksom i de tidigare segermatcherna, på en gång gå ut och visa vilka det är som bestämmer. Det gäller att vara med i starterna och snabbt köra till sig en ”säker” ledning, för ju längre matchen går, desto bättre kommer Lejonförarna att hitta runt. Även reservkampen kommer bli väldigt viktig. För ovanlighetens skull ser gästerna ut att ha ett minst lika starkt reservpar som Indianerna, men de är ändock absolut inte oslagbara. ”Henka” måste se till att besegra Ulamek och Simon måste i sin tur besegra Ricky Kling. Kan Indianerna vinna reservkampen med 4-6 poäng så är mycket vunnet.

Matchen lär bli en riktig nagelbitare in i det sista, men jag tror trots allt att Indianerna kommer dra det längsta strået och närma sig slutspelet ytterligare. Indianerna är oerhört starka på hemmaplan och stor del i detta har just ni i publiken som hejat fram Indianerna mycket bra i år. Imorgon ska vi tillsammans föra Indianerna till minst 2 nya poäng!

Tips: 50-46
Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2008-08-25 09:59:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-08-24] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2008-08-22] - Stöd Kim Janssons Rehabilitering Läs vidare >>>
[2008-08-21] - Danska resultat Läs vidare >>>
[2008-08-20] - Förlust för Vikingarna mot Stjärnorna Läs vidare >>>
[2008-08-20] - Söndagens knattematch inställd Läs vidare >>>
[2008-08-20] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2008-08-19] - Indianerna räddade äran efter paus Läs vidare >>>
[2008-08-19] - Ändringar i Bajen och Monberg på plats! Läs vidare >>>
[2008-08-18] - Engelska resultat Läs vidare >>>
[2008-08-18] - Inför: Hammarby - Indianerna Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu