;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Hammarby - Indianerna
I förra veckan var det som bekant dags för årets enkronasmatch då Indianerna på hemmaplan tog emot Smederna från Eskilstuna. Ett ihållande regnande satte tyvärr stopp för matchen efter bara tre körda heat och nytt datum är satt till den 28 augusti. För Indianernas del är det alltså två långa veckor sedan man körde en hel seriematch senast, och då körde man förövrigt över MasarnaAvesta hemma i Kumla med siffrorna 61-35. Indianerna ligger, trots att man åkt en match mindre än många andra lag, på den sista slutspelsplatsen, och vid en eventuell seger i morgondagens bortamatch mot Hammarby så ser det mycket ljust ut för Indianerna!

Laguppställningarna till matchen:
HammarbyIndianerna
1. Rafal Dobrucki1. Jesper B Monberg
2. Tomasz Gapinski2. Adrian Miedzinski
3. Scott Nicholls3. Matej Ferjan
4. Renat gafurov4. Magnus Zetterström
5. Matej Zagar5. Piotr Protasiewicz
6. Kim Nilsson6. Simon Gustafsson
7. Martin Smolinski7. Krzysztof Jablonski

Hammarby ligger för närvarande på en åttondeplats i tabellen med 14 inkörda poäng. Under säsongen har man dragits med en hel del skador, och som om inte detta varit nog deklarerade Scott Nicholls för en dryg vecka sedan att han skulle göra ett uppehåll från den svenska elitserien under en månads tid. Under den gångna veckan gick även den före detta GP-stjärnan Matej Zagar ut med att han inte fått betalt för alla sina matcher och att han därför skulle avstå från att åka i Sverige. Sett till laguppställningen som är anmäld till tisdagens match finns dock båda dessa förare med, men ett litet frågetecken får dock sättas för Nicholls som fick sig en smäll mot axeln under lördagens GP i Målilla. Förutsatt att laget stämmer så kommer Hammarby till start med ett mycket starkt lag där det inte finns någon speciellt svag punkt över huvud taget.

Indianerna ligger, som ovan nämnt, på den sjätte och sista slutspelsplatsen med 15 poäng. Man har samma antal matcher körda som Hammarby, så morgondagens match kan verkligen ses som en riktig trepoängsmatch. En seger innebär att man ligger 4 poäng före Hammarby, medan en förlust i värsta fall kan innebära att man istället ligger 2 poäng bakom. Indianernas lagledarpar väljer att mönstra samma manskap som mot Smederna bortsett från på en punkt. ”Henka” Gustafsson ställs nämligen åt sidan igen och in kommer Krzysztof Jablonski, som har just Gubbängen i Stockholm som sin gamla hemmabana! Precis liksom Hammarby ser Indianernas laguppställning mycket stabil ut och det finns inte heller här några direkta svagpunkter.

Jämför man de båda laguppställningarna så talar, som vanligt, mycket för en väldigt jämn drabbning som båda lagen kommer ge allt för att vinna. Vad som talar för Hammarbyseger är att man åker på hemmaplan och kommer till start med sitt starkaste lag för säsongen. Indianernas hittills svaga bortaresultat talar även det för Stockholmsseger, än så länge har Indianerna ”bara” lyckats knipa en poäng på bortaplan. Vad som dock talar för Indianerna är att man på de sex senaste matcherna bara har förlorat en enda match. Indianerna är med andra ord i toppform!

Ska Indianerna kunna vinna matchen så krävs det att indianförarna är bra med i starterna och håller ihop laget i depån och på banan. Kort och gott måste varje förare vara minst lika taggad som hemma i Kumla. Det är också mycket viktigt att de före detta Hammarbyförarna, Monberg och Jablonski, visar Stockholmarna att släkten är värst och hjälper de övriga indianförarna med inställningar, spårval o.s.v. Kan Indianerna få en bra start på kvällen så finns det goda förutsättningar att det kan räcka till seger, men det lär som sagt bli oerhört tufft!

Tips: 47-49

Publicerat: 2008-08-18 00:49:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-08-16] - Datum klart för Smedmatchen Läs vidare >>>
[2008-08-16] - Skandinaviens Grand Prix Läs vidare >>>
[2008-08-14] - Ingen match på söndag Läs vidare >>>
[2008-08-14] - Inbjudan till årets funktionärsfest Läs vidare >>>
[2008-08-13] - Onsdagens resultat Läs vidare >>>
[2008-08-13] - Supporterbuss till Stockholm! Läs vidare >>>
[2008-08-12] - Matchen ställdes in Läs vidare >>>
[2008-08-12] - Väderrapport Läs vidare >>>
[2008-08-11] - Engelska resultat Läs vidare >>>
[2008-08-11] - Ändringar i Smederna Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu