;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Dackarna
Imorgon kväll klockan 19:00 är det äntligen dags för elitseriespeedway på Kumla Motorstadion igen! Indianerna, som i förra veckan, slog tillbaka Elit Vetlanda med 54-42, tar nu emot de regerande svenska mästarna; Dackarna från Målilla! Ska Indianerna fortsätta på den inslagna vägen och vinna matcher, eller blir Dackarna för svåra?

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaDackarna
1. Jepser B Monberg1. Peter Karlsson
2. Adrian Miedzinski2. Fredrik Lindgren
3. Matej Ferjan3. Hans Andersen
4. Magnus Zetterström4. Lukas Dryml
5. Piotr Protasiewicz5. Andreas Jonsson
6. Simon Gustafsson6. Nicolai Klindt
7. Henrik Gustafsson7. Ludvig Lindgren
8. David Rohlén8. Christian Isomettä

Dackarna ligger för närvarande tvåa i tabellen med 12 inkörda poäng. På de nio körda omgångarna har Målillalaget vunnit samtliga hemmamatcher, men på bortaplan har det gått desto trögare. Dackarna har nämligen bara vunnit en enda bortamatch hittills, och det var mot Smederna för drygt två månader sedan! Till matchen mot Indianerna ställer man upp med ett mycket slagkraftigt lag som leds av Hans Andersen och Andreas Jonsson. Bakom dessa återfinns även den gamle räven Peter Karlsson och de båda ex-indianerna, bröderna Lindgren. Totalt sett är laget mycket starkt, men ska man anmärka på någon svag punkt så är det den relativt orutinerade reservduon.

Indianerna vann, som tidigare nämnt, förra veckans match mot Elit Vetlanda och tack vare segern lämnade man också över sistaplatsen i tabellen till MasarnaAvesta. Just nu är Indianerna serie, men tabellen är dock oerhört jämn! Det är nämligen bara två futtiga poäng upp till femteplatsen, så vid händelse av indianseger i morgondagens match kan alltså Indianerna helt plötsligt ligga på slutspelsplats! Mycket talar också för att det kan bli seger. Indianerna har vunnit samtliga hemmamatcher hittills, bortsett från premiärmatchen mot Rospiggarna som förlorades med två poäng. Efter förra veckans storseger väljer lagledningen att satsa på samma manskap, den enda ändringen som görs är att Jesper B Monberg och Adrian Miedzinski byter platser med varandra. David Rohlén ersätter även Freddy Godlund på den fria åttondeplatsen.

Jämför man de båda lagen så får Dackarna stå som favoriter till segern i och med att de har det slagkraftigaste laget i hela serien. Men trots detta talar ganska mycket för att matchen ändå kommer att bli jämn. Indianerna har ett jämnare lag än Dackarna och på reservplatserna ska Indianerna ha ett ganska klart överläge, i kraft av hemmabana. För att det ska kunna bli indianseger så är just reservkampen något som måste vinnas ganska stort, för på de ordinarie positionerna blir det troligen svårt att köra ifrån motståndet. Snarare gäller det att försöka hålla 3-3 mot de ordinarie Dacke-förarna och dra ifrån innan paus! Fast med tanke på hur hela Indianlaget körde i förra veckan så är det absolut ingen omöjlighet att rubba Dackarnas toppar! Andersen och Jonsson är visserligen bra, men de är långt ifrån oslagbara.

Är bara Indianerna på hugget i starterna och får med sig en tiopoängsledning till paus så tror jag på seger, men utan just ditt publikstöd kommer det inte att gå vägen, så se till att ta dig till Kumla Motorstadion imorgon kväll och heja fram indianerna till seger!

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Tips: 49-47

För alla barn kommer det finnas möjlighet till såväl ansiktsmålning som hoppborg i samband med tisdagens match mot de regerande svenska mästarna Dackarna. Dessutom kommer givetvis ett godisregn att hållas. Så nu duger inga ursäkter, nu behövs ingen barnvakt i Kumla är det speedway för ALLA som gäller!

Publicerat: 2008-06-30 13:04:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-06-30] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2008-06-30] - Joel Andersson femma i USM-kvalet Läs vidare >>>
[2008-06-29] - Barnsatsning mot Dackarna! Läs vidare >>>
[2008-06-28] - Englands Grand Prix Läs vidare >>>
[2008-06-26] - Både "Zorro" och Simon till SM-final Läs vidare >>>
[2008-06-26] - Tisdagens bilder Läs vidare >>>
[2008-06-25] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2008-06-25] - Indianerna vann enkelt mot Vetlanda! Läs vidare >>>
[2008-06-24] - Gårdagens resultat Läs vidare >>>
[2008-06-23] - Inför: Indianerna - Elit Vetlanda Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu