;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Elit Vetlanda
Imorgon kväll klockan 19:00 avgörs den nionde omgången av årets rekordjämna elitserie! Indianerna, som för närvarande ligger sist i tabellen med fyra poäng, kör nu två raka hemmamatcher på Kumla Motorstadion! Imorgon möter man seriesexan Elit Vetlanda och veckan därpå kommer Dackarna från Målilla på besök!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaElit Vetlanda
1. Adrian Miedzinski1. Jaroslaw Hampel
2. Jesper B Monberg2. Thomas H Jonasson
3. Matej Ferjan3. Peter Ljung
4. Magnus Zetterström4. Lee Richardson
5. Piotr Protasiewicz5. Rune Holta
6. Simon Gustafsson6. Morten Risager
7. Henrik Gustafsson7. Daniel Davidsson
8. Freddy Godlund8. Robin Aspegren

Elit Vetlanda har kanske inte motsvarat de höga förväntningar som alltid finns på det stjärnspäckade laget. Hittills har de vunnit fyra matcher (samtliga på hemmaplan), men lika många matcher har de även förlorat (samtliga på bortaplan). Till matchen mot Indianerna kommer Vetlandalaget till start med ett ganska starkt lag som leds av trion Jaroslaw Hampel, Rune Holta och Lee Richardson. Bakom dessa finns även Peter Ljung och en del yngre, kommande killar. Laget är starkt och kommer bli svårslaget, men hittills har de alltså inte vunnit en enda bortamatch, så överskatta dem ska man inte göra heller.

Indianerna, som i förra veckan fick storstryk av Lejonen, har inte heller rosat marknaden hittills. Man har inte vunnit någon av sina fem bortamatcher, men på de tre körda hemmamatcherna har Indianerna åtminstone kört till sig två segrar. På hemmaplan har Indianerna med andra ord drygt 66% segerchans. Trots förra veckans nederlag i Gislaved väljer lagledningen att mönstra precis samma lag mot Elit Vetlanda, detta innebär att Jesper B Monberg får göra hemmadebut i indianvästen! Laget är starkt så länge allt flyter på, men det som oroar är allt strul som man dragits med under säsongsinledningen.

Sett till laguppställningarna talar allting för att matchen kommer bli jämn in i det sista. Elit Vetlanda har något vassare toppar, men Indianerna har å andra sidan ett något mer jämnstarkt lag. För att Indianerna ska kunna vinna matchen finns det tre nyckelmoment som måste avklaras. För det första måste Matej Ferjan komma igång! Än så länge har han haft det svårt och i förra veckan lyckades han till och med bedriften att få fyra stopp under en tävling. Han måste ta tvåsiffrigt och får inte dra på sig några stopp! För det andra måste ”Henka” se till att plocka poäng i varje match. De senaste bortamatcherna har poängskörden inte varit den bästa, men på hemmaplan har det gått desto bättre. Det krävs att det går bra imorgon också!

Det tredje och sista nyckelmomentet som måste avklaras är att man måste vinna starterna. Vetlandaförarna är duktiga ”starters”, och att åka om dem är inte enkelt. Det är betydligt lättare att hålla dem bakom sig! Jag tror det kommer bli en stenhård kamp om segern, men Indianerna kommer med hjälp av just DITT publikstöd, säkra segern i det allra sista heatet då Piotr Protasiewicz och Jesper B Monberg inkasserar en femetta!

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Tips: 50-46

Publicerat: 2008-06-23 14:02:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-06-23] - ETAB Open - matchrapport Läs vidare >>>
[2008-06-22] - Gdansk besegrade Rawicz Läs vidare >>>
[2008-06-22] - Lördagens resultat Läs vidare >>>
[2008-06-20] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2008-06-20] - Danska resultat Läs vidare >>>
[2008-06-20] - Ferjan i Tjeckiska ligan Läs vidare >>>
[2008-06-18] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2008-06-17] - Storstryk för Indianerna i Gislaved Läs vidare >>>
[2008-06-17] - Inför: Lejonen - Indianerna Läs vidare >>>
[2008-06-17] - Englandsresultat Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu