;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan






Nästa match - Elit B




ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Supporterhörnan
Intervju med Henrik "Henka" Gustafsson
Lagkapten Henrik ”HENKA” Gustafsson har i dagarna signat ett ettĂ„rskontrakt med den polska division 1-klubben Rawicz. Med anledning av ”HENKAS” spĂ€nnande comeback pĂ„ de polska banorna ringde jag upp min gamla barndomsidol för en kort intervju.

Nedan följer en kort sammanfattning av samtalet:

”Peji”: Du har skrivit kontrakt med Rawicz, hur ser upplĂ€gget för polensatsningen ut?
”Henka”: Ja det stĂ€mmer, kontraktet strĂ€cker sig över ett Ă„r. Eftersom ligan blir vĂ€ldigt tuff för Rawicz som Ă€r nykomlingar skall jag framförallt köra de matcher som klubben kĂ€nner att de har chans att vinna, sĂ„ framförallt blir det frĂ„ga om hemmamatcher. Det Ă€r sagt sĂ„ att de skall höra av sig nĂ€r de vill att jag skall köra sĂ„ fĂ„r man se om jag har tid och inte har nĂ„gra andra viktiga tĂ€vlingar dĂ„, sĂ„ vi har inget förbokat schema.

”P”: Simon körde ju för klubben under den gĂ„ngna sĂ€songen nĂ€r de vann division 2, skall ni köra tillsammans i Rawicz nu?
”H”: För Simons del Ă€r det inte hundraprocent klart Ă€nnu, men det lutar vĂ€l Ă„t att Torun (som kör i Extraliga) som han var utlĂ„nad frĂ„n vill anvĂ€nda sig av honom som ”backup” till Chris Holder. Holder Ă€r den som skrivits som förste juniorförare för klubben annars, sĂ„ det kan vara ett bra upplĂ€gg eftersom Simon hellre vill satsa pĂ„ England.

”P”: InnebĂ€r comebacken i Polen en hĂ„rdare satsning jĂ€mfört med de senaste sĂ€songerna?
”H”: Nej jag skall inte Ă„ka nĂ„gra VM-kval eller sĂ„ men nĂ„gra fler cyklar skall jag fixa och framförallt nĂ„gra fler och nya motorer. Förra Ă„ret kĂ€ndes bra i början men sedan efter alla smĂ€llar och ett lĂ€gre uppehĂ„ll var det svĂ„rt att komma tillbaka till matchtempo och jag gjorde nĂ„gra enkla missar i nĂ„gra heat samtidigt som jag Ă„kte för lite matcher. Men nu skall det bli mer lagom med kanske tvĂ„ tĂ€vlingar i veckan, bĂ„de sĂ„ att man fĂ„r Ă„ka mer samtidigt som man Ă€r ”sugen” varje gĂ„ng man ska tĂ€vla.

”P”: NĂ„gra tankar pĂ„ att Ă„ka i nĂ„gra andra ligor förutom Sverige och Polen?

”H”: Nu blev det ju tyvĂ€rr ingen allsvenska för min del eftersom det inte blev nĂ„got farmarkontrakt, sĂ„ kanske kan det bli nĂ„gra tĂ€vlingar i exempelvis Tyskland. Skall Simon Ă„ka i England sĂ„ hĂ„ller klubben dĂ€r med mekaniker och allt, sĂ„ jag hinner ju Ă„ka mer sjĂ€lv. Ringer de frĂ„n Danmark eller England med bra kontraktserbjudanden kan det ocksĂ„ vara intressant men dĂ„ Ă€r det bara som inhoppare vid skador i nĂ„gon mĂ„nad eller sĂ„, annars Ă€r risken den att man Ă„ker för mycket och istĂ€llet tappar i motivation.

”P”: Jag mĂ„ste ju sjĂ€lvklart ocksĂ„ frĂ„ga om Indianerna, vad tycker du om nĂ€stkommande Ă„rs lag?
”H”:
Intressant med de yngre, det kanske inte blir ett jÀtteuppsving första sÀsongen Àven om det skall bli bÀttre Àn den hÀr. Vi kan nog bli ett mittenlag, men ge oss ett par sÀsonger sÄ skall det bli riktigt, riktigt bra.

”P”: Vad kan du sĂ€ga om de tre nya förarna i laget (Adrian Miedzinski, Edward Kennett och Christian Hefenbrock)
”H”:
Christian Hefenbrock Àr vÀl den av dem jag egentligen inte riktigt vet var jag har. Edward Kennett har jag sett nÄgra gÄnger och jag tror att han snabbt kommer bli bÀttre och bÀttre. Adrian Miedzinski gjorde ju egentligen inte bort sig förra gÄngen han var hos oss, han fick ju liksom inte plats sen och nu Àr han ju Ànnu bÀttre. BÄde Miedzinski och Kennett har ju en riktigt bra uppbackning ocksÄ. SÄ som sagt, nÀr de hÀr nya och Simon som fÄtt utvecklats lite till sÄ kommer laget bli riktigt bra om, sÀg tvÄ Är.

”P” Slutligen, hur ser din personliga mĂ„lsĂ€ttning ut för kommande sĂ€song?
”H”:
Att prestera klart bÀttre Àn förra Äret, smÀllarna förstörde mycket av mitt Äktempo, samtidigt som jag Äkte för lite och grejerna inte rÀckte till. Allt det skall ju bli bÀttre och vi Àr tillexempel redan igÄng för fullt med vintertrÀningen.


Vi pĂ„ indianerna.nu tackar ”Henka” för intervjun och önskar honom stor framgĂ„ng under nĂ€stkommande sĂ€song! //Peter ”Peji” Johansson

Publicerat: 2007-11-26
Skribent: Peter ”Peji” Johansson

Supporterklubben
Visa information


Statistik
Statistik
Topplista


Intervjuer
Visa intervjuer

© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu