;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Supporterhörnan
Intervju med Henrik "Henka" Gustafsson
Lagkapten Henrik ”HENKA” Gustafsson har i dagarna signat ett ettårskontrakt med den polska division 1-klubben Rawicz. Med anledning av ”HENKAS” spännande comeback på de polska banorna ringde jag upp min gamla barndomsidol för en kort intervju.

Nedan följer en kort sammanfattning av samtalet:

”Peji”: Du har skrivit kontrakt med Rawicz, hur ser upplägget för polensatsningen ut?
”Henka”: Ja det stämmer, kontraktet sträcker sig över ett år. Eftersom ligan blir väldigt tuff för Rawicz som är nykomlingar skall jag framförallt köra de matcher som klubben känner att de har chans att vinna, så framförallt blir det fråga om hemmamatcher. Det är sagt så att de skall höra av sig när de vill att jag skall köra så får man se om jag har tid och inte har några andra viktiga tävlingar då, så vi har inget förbokat schema.

”P”: Simon körde ju för klubben under den gångna säsongen när de vann division 2, skall ni köra tillsammans i Rawicz nu?
”H”: För Simons del är det inte hundraprocent klart ännu, men det lutar väl åt att Torun (som kör i Extraliga) som han var utlånad från vill använda sig av honom som ”backup” till Chris Holder. Holder är den som skrivits som förste juniorförare för klubben annars, så det kan vara ett bra upplägg eftersom Simon hellre vill satsa på England.

”P”: Innebär comebacken i Polen en hårdare satsning jämfört med de senaste säsongerna?
”H”: Nej jag skall inte åka några VM-kval eller så men några fler cyklar skall jag fixa och framförallt några fler och nya motorer. Förra året kändes bra i början men sedan efter alla smällar och ett lägre uppehåll var det svårt att komma tillbaka till matchtempo och jag gjorde några enkla missar i några heat samtidigt som jag åkte för lite matcher. Men nu skall det bli mer lagom med kanske två tävlingar i veckan, både så att man får åka mer samtidigt som man är ”sugen” varje gång man ska tävla.

”P”: Några tankar på att åka i några andra ligor förutom Sverige och Polen?

”H”: Nu blev det ju tyvärr ingen allsvenska för min del eftersom det inte blev något farmarkontrakt, så kanske kan det bli några tävlingar i exempelvis Tyskland. Skall Simon åka i England så håller klubben där med mekaniker och allt, så jag hinner ju åka mer själv. Ringer de från Danmark eller England med bra kontraktserbjudanden kan det också vara intressant men då är det bara som inhoppare vid skador i någon månad eller så, annars är risken den att man åker för mycket och istället tappar i motivation.

”P”: Jag måste ju självklart också fråga om Indianerna, vad tycker du om nästkommande års lag?
”H”:
Intressant med de yngre, det kanske inte blir ett jätteuppsving första säsongen även om det skall bli bättre än den här. Vi kan nog bli ett mittenlag, men ge oss ett par säsonger så skall det bli riktigt, riktigt bra.

”P”: Vad kan du säga om de tre nya förarna i laget (Adrian Miedzinski, Edward Kennett och Christian Hefenbrock)
”H”:
Christian Hefenbrock är väl den av dem jag egentligen inte riktigt vet var jag har. Edward Kennett har jag sett några gånger och jag tror att han snabbt kommer bli bättre och bättre. Adrian Miedzinski gjorde ju egentligen inte bort sig förra gången han var hos oss, han fick ju liksom inte plats sen och nu är han ju ännu bättre. Både Miedzinski och Kennett har ju en riktigt bra uppbackning också. Så som sagt, när de här nya och Simon som fått utvecklats lite till så kommer laget bli riktigt bra om, säg två år.

”P” Slutligen, hur ser din personliga målsättning ut för kommande säsong?
”H”:
Att prestera klart bättre än förra året, smällarna förstörde mycket av mitt åktempo, samtidigt som jag åkte för lite och grejerna inte räckte till. Allt det skall ju bli bättre och vi är tillexempel redan igång för fullt med vinterträningen.


Vi på indianerna.nu tackar ”Henka” för intervjun och önskar honom stor framgång under nästkommande säsong! //Peter ”Peji” Johansson

Publicerat: 2007-11-26
Skribent: Peter ”Peji” Johansson

Supporterklubben
Visa information


Statistik
Statistik
Topplista


Intervjuer
Visa intervjuer

© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu