;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Smederna
Imorgon körs omgång tolv av årets elitserie och för Indianerna väntar nu en minst sagt viktig hemmamatch mot Eskilstunalaget Smederna! Kaparna, Indianerna och Smederna ligger som bekant i bottenskiktet av tabellen, så en seger i den här matchen kommer definitivt att ge det segrande laget lite andrum inför slutspurten av serien.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaSmederna
1. Magnus Zetterström1. Krzysztof Kasprzak
2. Roman Povazhny2. Stefan Andersson
3. Matej Ferjan3. Rory Schlein
4. Kaj Laukkanen4. Krzysztof Buczkowski
5. Piotr Protasiewicz5. Wieslaw Jagus
6. Henrik Gustafsson6. Morten Risager
7. Simon Gustafsson7. Linus Eklöf
8. Ludvig Lindgren8. Robert Hendersson

Smederna har precis som Indianerna haft en tung säsong, som dessutom varit fylld av en hel del skador. Hittills har de bara vunnit två av elva matcher, dessa på hemmaplan mot Kaparna och just Indianerna. I övrigt har det dock inte blivit några poäng och Smederna ligger – trots två poäng mer än Indianerna i tabellen - efter Indianerna i +/-statistiken. För två veckor sedan gästade Smederna Kumla Motorstadion då Kaparna körde sin hemmamatch mot dem och den matchen vann som bekant Kaparna med 50-46. Till den här matchen kommer man till start med ett lag som bör vara något starkare än det man mönstrade mot Kaparna. I laget finns bland annat ex-indianerna Rory Schlein, Stefan Andersson och Krzysztof Buczkowski, detta tillsammans med GP-föraren Wieslaw Jagus och den glödhete lagvärldsmästaren Krzysztof Kasprzak, som igår även tog full pott i Polen.

Indianerna har på sina elva matcher bara vunnit en och klarat oavgjort i en annan. Med andra ord är man i behov av nya fräscha poäng och nu finns det verkligen goda chanser till det! När de båda lagen möttes i Eskilstuna vann Smederna med 50-45, så skulle Indianerna vinna morgondagens match med sex poäng eller mer så tar man tre nya poäng och går därmed då även förbi Smederna i tabellen. Men för att det ska kunna bli seger så krävs det skärpning från hela laget efter den senaste matchen som man förlorade på bortaplan mot Rospiggarna med ganska stora siffror. Sett till laguppställningen ställer man upp med samma manskap som senast, enda förändringen är att ”Henka” och Simon Gustafsson skiftar reservplatser.

Tittar man in i spådomskulan ser matchen ut att bli en rysare in i det sista! Det är två förhållandevis jämnstarka lag som drabbas samman och båda lagen har minst sagt mycket att kämpa för. Smedförarna känns för tillfället något hetare än indianförarna, men i kraft av hemmabana får ändå Indianerna stå som favoriter till segern. Ett mycket avgörande moment i matchen kommer utan tvekan att bli starterna. Båda lagen har likvärdiga förare, så kommer man bara iväg från start så är det definitivt enklare att vinna heat än att försöka köra upp sig genom ett fält som alltså är lika snabba, eller snabbare. Ett annat nyckelmoment i matchen kommer att bli reservheaten. Kan Indianerna vinna dessa och få med sig en ledning till pausvilan så bör även Indianerna vinna matchen.

Favoriter till segern får alltså Indianerna stå som, men kampen om bonuspoängen är däremot en helt öppen fråga! Kanske kommer publikkampen att fälla avgörandet i den striden? Ta dig därför ut till Kumla Motorstadion imorgon kväll och heja fram Indianerna till seger, och ta gärna med ett par kompisar, så vi även vinner publikkampen… och bonuspoängen!

Tips: 51-45

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2007-07-23 14:45:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-07-23] - Mycket bra resultat i Polen Läs vidare >>>
[2007-07-22] - Tisdagens laguppställningar Läs vidare >>>
[2007-07-21] - Mellgren och Berntzon vidare till RM-final Läs vidare >>>
[2007-07-21] - Full pott för Ferjan i Ungern Läs vidare >>>
[2007-07-21] - Polen vann lag-VM! Läs vidare >>>
[2007-07-20] - Lyckad debut för Kaj Laukkanen i Edinburgh Läs vidare >>>
[2007-07-20] - Sverige utslagna ur lag-VM Läs vidare >>>
[2007-07-19] - TKP körde även över Eldarna Läs vidare >>>
[2007-07-18] - Kaj Laukkanen till Edinburgh Monarchs Läs vidare >>>
[2007-07-18] - TKP möter Eldarna på Kumla Motorstadion ikväll Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu