;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Kaparna möter Smederna på Indianernas arena
Tre lag är fast förankrade i botten på Elitserien i speedway.
Kaparna från Göteborg har 0 poäng. Som 9:a i tabellen ligger Indianerna på 3. Sedan följer Smederna med 4. Sker inte mirakler under resten av grundserien blir det ett av dessa lag som förvisas till Allsvenskan 2008. På tisdag körs en ödesmatch i detta triangeldrama. Då möts Kaparna och Smederna. Göteborgslaget saknar hemmabana i år och därför går tävlingen på Sannahed i Kumla. Det är Indianernas klassiska arena.

Smederna har en jobspost i form av skada på Krystof Buszkowski.
”Hemmalaget” Kaparna kommer för första gång på länge med helt ordinarie lag och absolut starkaste uppställning. Det innebär att GP-föraren Matej Zagar från Slovenien gör ett av sina fem framträdanden i Kaparvästen. Det innebär också att polacken Pawel Hlib återkommer efter skada och att ryssen Renat Gafurov kör. Han blev tvåa i GP-kvalet i Ljubljana i söndags och var ende Kapare som gjorde riktigt bra ifrån sig när de mötte Indianerna på Sannahed tidigt i juni. Laget i övrigt: Rafal Dobrucki, Daniel Nermark, Kim Jansson, Michael Berntsson och Jeremia Thelaus.

Medan Smederna innan säsongen sa att man satsade på slutspel, deklarerade Kaparna att deras mål i år är att överleva. Man ska ”bara” undvika att komma sist. Senast lagen möttes var hos Smederna i Eskilstuna, som då avgick med en knapp seger 51-45. Eftersom sammanlagt bästa resultat ger en extra lagpoäng står mycket på spel på tisdag i Kumla.

Indianernas publik är starkt berörd av resultatet.
Vinner Kaparna och tar bonusen går de upp på 3 poäng och börjar hota Indianerna. Vinner Smederna skaffar de sig marginal nedåt. För Kaparna innebär förlust att chansen att hänga kvar blir minimal. Göteborgslaget har varit nära seger i några matcher, men inte orkat hålla i alla 16 heaten. Båda lagen vet naturligtvis exakt vad som står på spel och matchen kan bli mycket tuff.

Göteborgslagets dominant Rafal Dobrucki har gått mycket bra under säsongen i ett lag som är nästan identiskt med det som mötte Smederna i maj. En avgörande skillnad och är dock Daniel Nermark. Karlstadsföraren kom till Kaparna i juni från allsvenska farmarklubben Solkatterna och har gått oerhört starkt även i Eliten. Hittills har han kört som reserv, men strålande resultat har nu flyttat upp honom till ordinarie förare. Kaparna ger honom då förtroendet att ta den svåra plats 5.
- Nermark har varit grym och en viktig orsak till att vi fått liv i laget igen, efter juni-smällen mot Indianerna, säger sportansvarige Tommy Rander.
- Han har inga problem med självförtroende. Därför har vi satt honom mot Smedernas ess Wieslaw Jagus. Nermark har inget att förlora i den duellen, alla räknar med att Jagus vinner. Det är en tacksam sits för Daniel.

Lagkapten Kim Jansson var usel mot Indianerna på Sannahed i juni. Efter den matchen petades han av lagledaren Håkan Rahbe. Rander:
- Kim tog det där väldigt bra och har jobbat sig igenom ett tungt läge. Han har varit stundtals briljant sedan dess. Sannahed ska normalt passa Kims åkstil.
Jansson är reserv och möter i heat 2 och 11 sin klubbkamrat från engelska Ipswich Robert Miskowiak. Intressant möte mellan två förare som känner varandra väl. Spelbolagen har Smederna som knappa favoriter. Kumlas ”normala” hemmalag Indianerna är på tisdag i Hallstavik för match mot Rospiggarna.

Publicerat: 2007-07-09 12:42:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-07-09] - Ferjans Gorzow slog Povazhnys Rybnik Läs vidare >>>
[2007-07-09] - Kaj och "PePe" utslagna i VM-kval Läs vidare >>>
[2007-07-08] - Tisdagens laguppställningar Läs vidare >>>
[2007-07-08] - Indianerna vann Otto`s Rostfria Herman Cup Läs vidare >>>
[2007-07-07] - Fredagens resultat Läs vidare >>>
[2007-07-06] - Kval till SM-helgen Läs vidare >>>
[2007-07-05] - Resultat från Ryssland Läs vidare >>>
[2007-07-05] - Ferjan 13 poäng i Danmark Läs vidare >>>
[2007-07-04] - Team Kumla Promotion fortsatt obesegrade Läs vidare >>>
[2007-07-04] - Okoniewski trea i partävling Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu