;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Piraterna
Imorgon kväll är det äntligen dags för den nionde omgången av årets elitserie, med andra ord är det dags att avsluta den första hälften av säsongen för att sedan påbörja den andra hälften där alla bonuspoäng delas ut. Gästande lag den här gången är tabellfemman Piraterna från Motala, ett lag som aldrig tidigare har vunnit i Kumla, inte i modern tid i alla fall.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaPiraterna
1. Magnus Zetterström1. Kenneth Bjerre
2. Roman Povazhny2. Mikael Max
3. Matej Ferjan3. Grzegorz Walasek
4. Kaj Laukkanen4. Damian Balinski
5. Piotr Protasiewicz5. Ryan Sullivan
6. Henrik Gustafsson6. Tobias Ingesson
7. Simon Gustafsson7. Michal Szczepaniak
8. Ludvig Lindgren8. Christian Ingesson

Piraterna har hittills gjort väldigt bra ifrån sig under årets säsong och de ligger femma i tabellen med fyra segrar, ett oavgjort resultat och två förluster på ”meritlistan”. Man har inga stora superstjärnor i laget, men de allra flesta förarna är stabila elitåkare med en hel del nyttig rutin i bagaget. I förra veckan slog Piraterna på hemmaplan tillbaka Rospiggarna med 51-45, men trots detta väljer lagledningen att göra vissa förändringar i laguppställningen. Ut ur laget går den rutinerade polacken Robert Kosciecha och in kommer istället den unge och talangfyllde polacken Michal Szczepaniak, en förare som det finns all anledning att höja ett varningens finger för inför matchen. Med i laget finns även de före detta GP-förarna Sullivan, Walasek och Max.


Michal Szczepaniak kan bli giftig som reserv.

Indianerna har inte haft någon helt lysande första hälft av säsongen. Hittills har man bara vunnit en match och klarat oavgjort i en annan. Men viktigt att poängtera är att många av förlustmatcherna har varit väldigt knappa, så om Indianerna nu får lite bättre flyt så bör en hel del bonuspoäng kunna införskaffas. I förra veckan förlorade Indianerna en väldigt jämn drabbning mot serieledande Västervik och hade det inte varit för den dåliga starten på matchen så hade det kanske blivit seger. Till den här matchen väljer dock lagledare Rikard Andersson att kasta om lite i laget. Rafal Okoniewski, som ännu inte nått samma nivå som i fjol, petas ur laguppställningen och in kommer istället ”Henka” Gustafsson, som nu alltså gör elitseriecomeback sedan bortamatchen mot Smederna där han som bekant skadade sig. I övrigt är indianlaget intakt.


"Henka" Gustafsson gör elitseriecomeback.

På pappret ser de båda lagen väldigt jämna ut, så allting talar för en hård och spännande match. För Indianerna är matchen en nyckelmatch inför fortsättningen på säsongen. Ska det bli något slutspel så är detta en match som utan tvekan måste vinnas. Och för att vinna så gäller det att indianlaget har dragit lärdom av läxan från Västervik: (1) man måste starta matchen bra och (2) man måste vinna reservkampen. Klarar Indianerna av detta samt att ingen förare faller igenom så kommer det att bli seger, men kommer Indianerna att göra det? Svaret får vi på tisdag!

Tips: 50-46

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2007-06-25 00:04:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-06-24] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2007-06-24] - Tisdagens laguppställningar Läs vidare >>>
[2007-06-24] - Protasiewicz vidare i GP-kval - Ferjan utslagen Läs vidare >>>
[2007-06-23] - Midsommarspeedway Läs vidare >>>
[2007-06-21] - Blandade resultat i Ryssland Läs vidare >>>
[2007-06-20] - Okoniewski tvåa i polskt kval Läs vidare >>>
[2007-06-20] - Full pott för "Henka" i comebacken Läs vidare >>>
[2007-06-20] - Bilder, matchrapport, statistik och topplista! Läs vidare >>>
[2007-06-19] - Imorgon gör "Henka" comeback! Läs vidare >>>
[2007-06-19] - Indianerna föll med hedern i behåll Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu