;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Västervik - Indianerna
Imorgon kväll körs elitseriens åttonde omgång och Indianerna, som häromveckan inkasserade sin första seger för året, ställs nu mot serieledande Västervik… från, just det, Västervik! Västervik kommer till matchen med inte mindre än sju raka segrar och frågan är om Indianerna nu ska kunna stoppa den sviten och samtidigt ta upp jakten på slutspelsplatserna.

Laguppställningarna till matchen:
VästervikIndianerna
1. Bjarne Pedersen1. Magnus Zetterström
2. Richard Hall2. Roman Povazhny
3. Sebastian Ulamek3. Matej Ferjan
4. Niels Kristian Iversen4. Rafal Okoniewski
5. Chris Harris5. Piotr Protasiewicz
6. Robert Johansson6. Kaj Laukkanen
7. Billy Forsberg7. Simon Gustafsson
8. Viktor Bergström8. Ludvig Lindgren

Västervik har inlett årets säsong på ett magiskt sätt. Segrarna har trillat in en efter en och för närvarande är man obesegrade serieledare. Det spelar ingen roll hur matcherna har sett ut, har Västervik legat under så har de ändå vänt och sedermera vunnit. Allting har med andra ord sett riktigt bra ut, men nu tycks även Västervikarna drabbas av lite ”strul”. Som bekant var lagets stora stjärna Tomasz Gollob inblandad i en flygkrasch för en vecka sedan, och på grund av skadorna han ådrog sig där tvingas han vila från tisdagens match. Istället har Västervik valt att kalla in den engelske talangen Richard Hall, som alltså kommer att göra elitseriedebut. Trots avbräcket i form av Gollobs frånvaro kommer man ändå till start med ett väldigt starkt lag där bland annat de båda GP-förarna Bjarne Pedersen och Chris Harris finns med.

Indianerna har kanske inte haft samma magiska inledning på säsongen som Västervik har haft, men i förra veckans hemmamatch mota Kaparna verkade det i alla fall som att den efterlängtade vändningen kom för laget! Självklart fortsätter man med det segrande laget, ett ganska jämnt lag där det inte finns några större brister, bortsett från den ojämnhet som ibland kan infinna sig. Till den här matchen kommer Magnus Zetterström och Matej Ferjan få ta på sig ett stort ansvar som heatledare, eftersom de tidigare har kört för just Västervik. De båda måste gå in och visa vägen för resten av indianlaget!

Jämför man de båda laguppställningarna ser, åtminstone på pappret, Västervik ut som favoriter till segern, detta eftersom de har något vassare toppåkare och fördel av hemmabana. Indianerna ser däremot lite jämnare ut och på reservplatserna borde man ha ett litet övertag, även om Västerviks reserver tidigare under säsongen har visat sig kunna överraska rejält. Ska det bli någon indianseger så kommer i alla fall just reservheaten att bli ett nyckelmoment som måste vinnas, och förövrigt gäller det precis som vanligt att ingen faller ur ramen för det som anses vara godkänt. Med andra ord måste varje förare ta runt 7-8 poäng! Frågan är alltså om så blir fallet eller ej, frågan är om Indianerna sätter stopp för Västerviks segersvit och själva tar upp jakten på slutspelsplatserna!?

Tips: 47-49

Publicerat: 2007-06-18 15:05:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-06-17] - Sayfutdinov i EM-kval Läs vidare >>>
[2007-06-17] - Full pott för "Zorro" Läs vidare >>>
[2007-06-17] - Knattematchen inställd Läs vidare >>>
[2007-06-17] - Polenresultat Läs vidare >>>
[2007-06-16] - Simon klar för JVM-final! Läs vidare >>>
[2007-06-16] - Edward Jancarz Memorial Läs vidare >>>
[2007-06-16] - Indianer i Jämtarnas lag Läs vidare >>>
[2007-06-14] - Knattematch på söndag Läs vidare >>>
[2007-06-14] - Fler indianresultat Läs vidare >>>
[2007-06-14] - Full pott för Sledz Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu