;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ r): 170:-
Ungdom (16-18 r): 80:-
Barn (0-15 r): fri entr.
Parkering: gratis.
Lktarplats: 40:-

Nsta mnadsmte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför Elit Vetlanda - Indianerna
I morgon kväll är det så dags för det sjätte omgången av årets Elitserie. Indianerna beger sig den här gången till Vetlanda för att ta sig an de regerande svenska mästarna Elit Vetlanda (eller VMS Elit som de hette förra året).
Laguppställningarna till matchen:

Elit VetlandaIndianerna
1.Lee Richardson1.Magnus Zetterström
2.Peter Ljung2.Roman Povazhny
3.Jaroslaw Hampel3.Matej Ferjan
4.Tomasz Jedrzejak4.Rafal Okoniewski
5.Rune Holta5.Piotr Protasiewicz
6.Adam Skornicki6.Simon Gustafsson
7.Niklas Larsson7.Kaj Laukkanen
8.Robin Aspegren8.Ludvig Lindgren

Elit Vetlanda har haft en oväntat tung inledning på årets säsong, exempelvis har de ännu inte vunnit någon hemmamatch på sina två försök. En stor del av förklaringen till de dåliga resultaten kan förklaras genom skador, en hel del skador dessutom. Till den här matchen får man dock tillbaka två förare som tidigare har suttit på skadebänken, Peter Ljung och Tomasz Jedrzejak. Ljung, som skadade för drygt 6 veckor sedan, har ännu inte kört någon elitseriematch i Sverige och frågan är om han på en gång kan nå upp till den fina kapacitet han visade innan han skadade sig… Bortsett från detta kommer Vetlanda, precis som vanligt, till start med ett väldigt strakt lag där det finns några riktiga toppförare. Reservsidan ser även den ganska stark ut, där har man bland annat Adam Skornicki, som just nu är i bra form. Noterbart är dock att man har övervägt att peta stortalangen Thomas H Jonasson.

Indianerna har inte heller haft någon fantastisk säsongsinledning rent resultatmässigt sett, men den senaste hemmamatchen då man bärgade ett oavgjort resultat mot Hammarby får nog anses som ett steg i rätt riktning. Vad Indianerna har haft problem med hittills under säsongen är framför allt att förarna har varit för ojämna, men senast såg det alltså lite bättre ut. Från den föregående matchen görs en ändring inom laget, Niklas Klingberg petas nämligen till förmån för den flygande finnen, Kaj Laukkanen. I övrigt är manskapet detsamma som tidigare.

Jämför man de båda lagen med varandra så kan man ganska snabbt utse Elit Vetlanda som storfavoriter till segern, de har mest toppåkare och ser helt enkelt jämnare ut. Något som också talar för Vetlandaseger är Indianernas svaga resultat från Vetlandaovalen under tidigare år. Indianerna har nämligen inte plockat någon poäng i Vetlanda sedan 1999 då man lyckades köra oavgjort. Vad som är en intressant anekdot från den matchen är att Kaj Laukkanen även då körde som reserv och den gången plockade han 9+2 poäng på sex heat. Något liknande krävs även i morgon, för om Indianerna ska ha någon som helst chans på seger så måste man vinna reservkampen ganska klart och införskaffa sig en ledning som ska räcka efter paus och till matchens slut. Just efter pausen kommer troligtvis Vetlanda som störst övertag. Sammanfattningsvis talar det mesta för en Vetlandaseger, men då speedway är en väldigt konstig sport där det som inte kan hända händer så tror jag på ett skrällresultat…

Tips: 47-49

Publicerat: 2007-06-04 20:15:38
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-06-03] - Tisdagens laguppställningar Ls vidare >>>
[2007-06-03] - Gniezno föll mot Lublin Ls vidare >>>
[2007-06-03] - Sex poäng för Simon i Lag-VM Ls vidare >>>
[2007-06-02] - Knattebilder Ls vidare >>>
[2007-06-02] - Speedwayonsdag Ls vidare >>>
[2007-06-02] - Indianknattarna vann igen Ls vidare >>>
[2007-06-01] - Knattematch imorgon Ls vidare >>>
[2007-05-31] - TKP fortsatt obesegrade Ls vidare >>>
[2007-05-30] - Matchrapport, bilder & statistik Ls vidare >>>
[2007-05-30] - TKP kör i Nässjö ikväll Ls vidare >>>Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu