;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför Masarna - Indianerna
Imorgon kväll avgörs årets fjärde elitserieomgång. Bland matchutbudet finns en match där två av seriens tre nollpoängare drabbar samman, naturligtvis talar jag om matchen mellan MasarnaAvesta och Indianerna. Efter matchen kommer i alla fall något av de båda lagen lämna jumboplatsen, frågan är bara vilket!

Laguppställningarna till matchen:
MasarnaAvesta Indianerna
1.Simon Stead 1.Magnus Zetterström
2.Billy Hamill 2.Kaj Laukkanen
3.Antonio Lindbäck 3.Matej Ferjan
4.Dave Watt 4.Rafal Okoniewski
5.Leigh Adams 5.Piotr Protasiewicz
6.Daniel Davidsson 6.Simon Gustafsson
7.Linus Sundström7.Roman Povazhny
8.Robin Bergqvist 8.Ludvig Lindgren

MasarnaAvesta har haft en oväntat tung öppning på årets säsong och man har på sina tre körda matcher förlorat två på bortaplan och förlorat en hemma på Arena Avesta. Viktigt att komma ihåg är dock att samtliga förlusterna har varit väldigt små, närmare bestämt har förlustmarginalen legat konstant på 4 poäng. Till matchen mot Indianerna kommer man till start med det – förmodligen - starkaste laget som man kan få ihop. I laget finns bland annat GP-förarna Leigh Adams och Antonio Lindbäck med, och därtill ex-världsmästaren Billy Hamill, som under vintern alltså övergav Smederna. Vad man under början på säsongen har haft problem med är framförallt Lindbäcks formkurva, hittills har han ”bara” tagit 24 poäng på 15 heat, med andra ord inte så bra för en GP-förare. Ska Avestalaget kunna köra hem sin första seger så krävs det troligen att han hittar tillbaka till sin normala nivå.

Indianerna har också haft en tung inledning på säsongen. Efter en storförlust i Målilla begav man sig till Kumla för att ta emot Rospiggarna, men då blir det tyvärr en ny förlust p.g.a. att lagets styrka – jämnheten – istället blev lagets fall. Och i förra veckans bortamatch mot Smederna förlorade man som bekant efter att ”Henka” Gustafsson skadat sig. Till den här matchen sker dock ett par förändringar inom laget. Dels utgår av förståeliga skäl ”Henka” och dels utgår även Niklas Klingberg, som inte haft någon lyckad säsong hittills. In i laget kommer istället Roman Povazhny och Rafal Okoniewski, två förare som har visat bra resultat under den senaste veckan. I övrigt är laget detsamma som senast.

Sätter man de båda lagen mot varandra så ser, på pappret, MasarnaAvesta ut som det något vassare laget, men med tanke på Lindbäcks svaga form så finns det goda skäl att förvänta sig ännu en hård batalj om segern. Vad som talar för en Masseger är framförallt att man har fördel av hemmaplan och att man har en av världens bästa ”matchvinnare” i Leigh Adams. Vad som däremot talar mot Masseger är dels Lindbäcks form, men även reservsidan, där man ser aningen svagare ut än Indianerna. Således är alltså reservkampen en oerhört viktig punkt för Indianerna om man ska kunna gå vinnande ur matchen. Vinner Indianerna reservkampen samtidigt som de ordinarie förarna håller jämna steg mot Masarnas ordinarie så kan man införskaffa sig en ledning som sedan kanske räcker hela vägen till matchens slut… Favoriter till segern är MasarnaAvesta, men tittar man på Masarnas trend så ska man inte bli allt för förvånad om Indianerna vinner med 4 poäng!

Tips: 46-50

Publicerat: 2007-05-21 18:42:54
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-05-20] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2007-05-20] - Tisdagens laguppställningar Läs vidare >>>
[2007-05-20] - Klingberg vidare i GP-kval Läs vidare >>>
[2007-05-20] - Lördagens resultat Läs vidare >>>
[2007-05-19] - Protasiewicz föll i England Läs vidare >>>
[2007-05-18] - Mellgren vann SEFF-mästerskapet Läs vidare >>>
[2007-05-18] - Fler resultat Läs vidare >>>
[2007-05-16] - TKP körde över Eldarna Läs vidare >>>
[2007-05-16] - Matchrapport och statistik Läs vidare >>>
[2007-05-15] - Smärtsam förlust Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu