;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Dackarna - Indianerna
Laguppställningarna till matchen:

DackarnaIndianerna
1.Hans Anderse1.Magnus Zetterström
2.Peter Karlsson2.Henrik Gustafsson
3.Fredrik Lindgren3.Rafal Okoniewski
4.Charlie Gjedde4.Kaj Laukkanen
5.Andreas Jonsson R/R5.Piotr Protasiewicz
6.Ricky Kling6.Ludvig Lindgren
7.Robin Törnqvist7.Roman Povazhny
8.Joakim Engstrand8.Simon Gustafsson

Imorgon är det äntligen dags för elitseriepremiär! För Indianernas del innebär det en tuff bortamatch mot årets stora guldfavoriter, Dackarna från Målilla. Dackarna som under de senaste åren har satsat hårt på såväl arenabygge som lagbygge har haft svårt att nå hela vägen till ett SM-guld, men till den här säsongen har man bland annat värvat ex-indianen Fredrik Lindgren, något som man i Målilla hoppas ska betyda pricken över det berömda i:et. Till premiären kommer man till start med ett starkt lag utan några speciella brister. Under söndagen skadades dock tyvärr Andreas Jonsson i en krasch då han försökt runda Leigh Adams. Istället fick han alltså känna på sargen, och han väljer att avstå från premiären istället för att riskera någonting. Dackarna har bestämt sig för att köra R/R för honom. Den största svagheten man kan hitta hos laget finns på reservsidan där man inte har någon direkt toppförare.

Indianerna kommer som vanligt till start med ett väldigt jämnt lag, där den största svagheten förövrigt är att just jämnheten ibland kan svikta. Som bekant har även Indianerna ett avbräck i matchen i och med att Ferjan samma dag kör EM-kval i Tyskland, men utöver det kommer man till start med sitt för närvarande starkaste manskap. Indianernas stora styrka låg förra året på reservsidan, men i år lär det bli svårt att nå samma framgångar där. Visserligen har man till premiären en ”säker” segrare där i Povazhny, men ”Ludde” och Simon bör få det desto besvärligare mot de betydligt mer rutinerade hemmaförarna. Använder man dock Povazhny flitigt i 6 heat så bör man ändå vinna reservkampen totalt sett.

Jämför man de båda laguppställningarna med varandra så kan man konstatera att bägge lagen har en varsin toppåkare, Hans Andersen hos hemmalaget och Piotr Protasiewicz hos Indianerna. Bakom dessa ledargestalter, som i princip aldrig gör en dålig match, så har de båda lagen en rad fylld med ”halvtoppar”, vars största brister ligger i jämnheten. Vad som kommer att bli väldigt avgörande i matchen är med andra ord dagsformen. Har tillexempel Peter Karlsson och Charlie Gjedde en tung afton – ungefär som förra året då Indianerna vann med 47-49 – samtidigt som ”Henka” Gustafsson och en på nytt hårdsatsande Kaj Laukkanen är ordentligt på bettet så kommer Indianerna att vinna matchen.

Men i kraft av hemmabana får ändå guldfavoriterna Dackarna stå som favoriter till segern. Eftersom det är hockeytider nu kan man även passa på att likna matchen med en landskamp mellan Sverige och Vitryssland. Med andra ord kan det gå hur som helst. Ska Dackarna vinna planenligt, eller kommer Indianerna att visa att gammal är äldst?

Tips: 47-49

Publicerat: 2007-04-30 17:02:13
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-04-29] - Laguppställningarna Läs vidare >>>
[2007-04-29] - Ferjan missar premiären! Läs vidare >>>
[2007-04-29] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Simon vidare i Vetlanda Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Glöm ej bort supporterbussen! Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Följ Simon och "Ludde" Läs vidare >>>
[2007-04-28] - GP-premiär ikväll! Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Full pott för "Zorro" Läs vidare >>>
[2007-04-25] - Bilder från KM! Läs vidare >>>
[2007-04-24] - Laukkanen vann KM! Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu