;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan






Nästa match - Elit B




ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Dackarna - Indianerna
LaguppstÀllningarna till matchen:

DackarnaIndianerna
1.Hans Anderse1.Magnus Zetterström
2.Peter Karlsson2.Henrik Gustafsson
3.Fredrik Lindgren3.Rafal Okoniewski
4.Charlie Gjedde4.Kaj Laukkanen
5.Andreas Jonsson R/R5.Piotr Protasiewicz
6.Ricky Kling6.Ludvig Lindgren
7.Robin Törnqvist7.Roman Povazhny
8.Joakim Engstrand8.Simon Gustafsson

Imorgon Àr det Àntligen dags för elitseriepremiÀr! För Indianernas del innebÀr det en tuff bortamatch mot Ärets stora guldfavoriter, Dackarna frÄn MÄlilla. Dackarna som under de senaste Ären har satsat hÄrt pÄ sÄvÀl arenabygge som lagbygge har haft svÄrt att nÄ hela vÀgen till ett SM-guld, men till den hÀr sÀsongen har man bland annat vÀrvat ex-indianen Fredrik Lindgren, nÄgot som man i MÄlilla hoppas ska betyda pricken över det berömda i:et. Till premiÀren kommer man till start med ett starkt lag utan nÄgra speciella brister. Under söndagen skadades dock tyvÀrr Andreas Jonsson i en krasch dÄ han försökt runda Leigh Adams. IstÀllet fick han alltsÄ kÀnna pÄ sargen, och han vÀljer att avstÄ frÄn premiÀren istÀllet för att riskera nÄgonting. Dackarna har bestÀmt sig för att köra R/R för honom. Den största svagheten man kan hitta hos laget finns pÄ reservsidan dÀr man inte har nÄgon direkt toppförare.

Indianerna kommer som vanligt till start med ett vĂ€ldigt jĂ€mnt lag, dĂ€r den största svagheten förövrigt Ă€r att just jĂ€mnheten ibland kan svikta. Som bekant har Ă€ven Indianerna ett avbrĂ€ck i matchen i och med att Ferjan samma dag kör EM-kval i Tyskland, men utöver det kommer man till start med sitt för nĂ€rvarande starkaste manskap. Indianernas stora styrka lĂ„g förra Ă„ret pĂ„ reservsidan, men i Ă„r lĂ€r det bli svĂ„rt att nĂ„ samma framgĂ„ngar dĂ€r. Visserligen har man till premiĂ€ren en ”sĂ€ker” segrare dĂ€r i Povazhny, men ”Ludde” och Simon bör fĂ„ det desto besvĂ€rligare mot de betydligt mer rutinerade hemmaförarna. AnvĂ€nder man dock Povazhny flitigt i 6 heat sĂ„ bör man Ă€ndĂ„ vinna reservkampen totalt sett.

JĂ€mför man de bĂ„da laguppstĂ€llningarna med varandra sĂ„ kan man konstatera att bĂ€gge lagen har en varsin toppĂ„kare, Hans Andersen hos hemmalaget och Piotr Protasiewicz hos Indianerna. Bakom dessa ledargestalter, som i princip aldrig gör en dĂ„lig match, sĂ„ har de bĂ„da lagen en rad fylld med ”halvtoppar”, vars största brister ligger i jĂ€mnheten. Vad som kommer att bli vĂ€ldigt avgörande i matchen Ă€r med andra ord dagsformen. Har tillexempel Peter Karlsson och Charlie Gjedde en tung afton – ungefĂ€r som förra Ă„ret dĂ„ Indianerna vann med 47-49 – samtidigt som ”Henka” Gustafsson och en pĂ„ nytt hĂ„rdsatsande Kaj Laukkanen Ă€r ordentligt pĂ„ bettet sĂ„ kommer Indianerna att vinna matchen.

Men i kraft av hemmabana fÄr ÀndÄ guldfavoriterna Dackarna stÄ som favoriter till segern. Eftersom det Àr hockeytider nu kan man Àven passa pÄ att likna matchen med en landskamp mellan Sverige och Vitryssland. Med andra ord kan det gÄ hur som helst. Ska Dackarna vinna planenligt, eller kommer Indianerna att visa att gammal Àr Àldst?

Tips: 47-49

Publicerat: 2007-04-30 17:02:13
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-04-29] - Laguppställningarna Läs vidare >>>
[2007-04-29] - Ferjan missar premiären! Läs vidare >>>
[2007-04-29] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Simon vidare i Vetlanda Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Glöm ej bort supporterbussen! Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Följ Simon och "Ludde" Läs vidare >>>
[2007-04-28] - GP-premiär ikväll! Läs vidare >>>
[2007-04-28] - Full pott för "Zorro" Läs vidare >>>
[2007-04-25] - Bilder frÃ¥n KM! Läs vidare >>>
[2007-04-24] - Laukkanen vann KM! Läs vidare >>>



© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu