;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Elitserien 2007 - Tips!
Om en dryg månad är det äntligen dags för årets elitserie att dra igång. Jag och Peji har passat på att tippa utgången av serien, och resultatet av detta kan du se nedan:

1. Elit Vetlanda
Link: De regerande mästarna har de bästa förarna med bland annat regerande världsmästaren i truppen. Största hotet mot dem blir bristande motivation.
Peji: Laget har guldrutin såväl i truppen som på ledarsidan, detta tillsammans med Lee Richardsons frånvaro från GP kommer lyfta laget. Men hur kommer egentligen en full GP-säsong påverka Rune Holta?

2. Bajen Speedway
L: Bajen har ett starkare lag än förra året, många bra lagåkare. Slipper de bara skador så lär de definitivt vara med och slåss om topplaceringarna.
P: Efter turbulensen på ledarsidan verkar stormen ha lagt sig. Kan nu bara Västerviks gamle ”guldmakare” Patrik Olsson få förare, styrelse mm att arbeta åt samma håll kommer ”Bajen” att gå mycket långt.

3. Dackarna
L: Dackarna har plockat ihop ett bra lag med många skandinaviska förare. De kommer utan tvekan att vara med i toppen, men frågan är om de verkligen kommer räcka till. Stor press ligger på "AJ" och Hans Andersen.
P: På pappret ett mycket starkt lag som nu på allvar skall vara med och slåss om de ädlare valörerna. Vi vet dock av erfarenhet att Målillalaget på pappret inte alltid lyckas överföra sina kvalitéer i praktiken.

4. Västervik
L: Västervik kommer nog att missa finalmatcherna det här året. Visst ser truppen fortfarande starkt ut, men jämfört med ovanstående lag så tror jag att de får det kämpigt. Mycket hänger på hur Tomasz Gollob kommer åka.
P: Har fortfarande sin otroliga ”bredd” att leva på och därmed också en ordentlig slagkraft. Däremot saknas de riktigt vassa pilspetsarna som övriga topplag har.

5. Piraterna
L: Har kvar stora delar från fjolårstruppen och därtill värvat Mikael Max. De borde räcka fram till slutspelet, men de kommer inte att räcka till några finaler. Det finns helt enkelt inga riktigt bra toppåkare.
P: Rutin i mängder kryddat med en ”hungrig” dansk, lyckas också nyförvärvet Mikael Max har Motalalaget ett kanongäng. Det som talar mot laget är att hela truppen består av förare som ofta är skadedrabbade samt veteranernas motivation.

6. Indianerna
L: Förra året skrällde Indianerna en aning och ingenting talar väl för ett sämre år nu? De unga förarna kommer att bli bättre och dessutom har Klingberg värvats, en jämn förare och bra lagåkare.
P: Skrällen från förra året är i år tänkt att följas upp genom en bibehållen rutinerad trupp där alla inklusive nyförvärvet Niklas Klingberg är bekanta med såväl banan som miljön kring laget. Jämnheten i laget finns men vem skall kliver fram bakom ”Pepe”?

----

7. Rospiggarna
L: "Piggarna" har ett ganska bra lag med många lovande förare. Tyvärr, för deras del, så kanske laget är något för ungt för att vara med och slåss om topplaceringarna.
P: Ett ungt, spännande och hungrigt lag som har viss ”skrällpotential”. Tyvärr är dock orutin ofta synonymt med hög skadefrekvens och ojämna insatser.

8. Masarna
L: I grunden har Masarna ett bra lag, men i fjol hade man ruskigt svårt att prestera när Tony Rickardsson la släpskon på hyllan. Visst kan de nå slutspel men sannolikheten är inte speciellt stor.
P: Får Masarna till jämnheten över hela säsongen går ingen säker, annars får Leigh Adams dra ett oerhört tungt lass. Antonio Lindbäck har en hög potential men har hittills varit mycket ojämn i sina insatser, detsamma gäller nyförvärvet Billy Hamill, överhuvudtaget känns detta fenomen signifikant för hela laget.

9. Smederna
L:Hade inget speciellt bra år i fjol och förlorade dessutom Scott Nicholls till Bajen. Man har värvat några yngre förare, men precis som för piggarna är nog laget för orutinerat för att vara med i toppen.
P: Tappat tunga namn och ersatt med yngre talanger, på sikt har Smederna gjort ett bra val såväl sportsligt som ekonomiskt dock kommer den resultatmässiga biten ännu så länge vara lidande.

----

10. Kaparna
L:Göteborgarna har det klart sämsta laget på pappret. Kommer dessutom inte lagets stora stjärna, Matej Zagar, att köra alla matcherna, ja då blir det riktigt tufft att hänga kvar i elitserien
P: Kaparna har ett på pappret ett lag som säkerligen kan bjuda upp till kamp mot många lag men spelar högt genom att värva en trupp som skall ”taktik-köras” Matej Zagar skall inte åka alla matcher säkert heller inte Chris Louis, prickar man in rätt matcher för att köra bästa lag så kan det kanske räcka men mycket talar för att elitseriesessionen denna gång bara blir ettårig.

Publicerat: 2007-03-30 23:33:16
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-03-30] - Kvällens resultat Läs vidare >>>
[2007-03-28] - Gorzow vann mot Leszno Läs vidare >>>
[2007-03-28] - Povazhny fortsätter övertyga Läs vidare >>>
[2007-03-27] - Okons Bydgoszcz fortsätter vinna Läs vidare >>>
[2007-03-26] - Segrar för indianerna Läs vidare >>>
[2007-03-25] - Fortsatt bra resultat Läs vidare >>>
[2007-03-24] - Lördagens resultat Läs vidare >>>
[2007-03-24] - Även "PePe" körde igår Läs vidare >>>
[2007-03-24] - Fredagens resultat Läs vidare >>>
[2007-03-21] - Isracing i Örebro ikväll! Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu