;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Vargarna - Indianerna
Imorgon är det äntligen tisdag igen. Det innebär ny elitserieomgång, och för Indianernas del betyder det närmare bestämt bortamatch mot Vargarna från Norrköping. Indianerna har haft en jobbig säsongsinledning med skador och struliga matcher, men i förra veckan kämpade man till sig årets första seger när man besegrade Elit Vetlanda hemma på ICA Maxi Arena. En seger som förhoppningsvis var början på vändningen. Imorgon har Indianerna chansen att ta andra raka segern och haka på slutspelståget!

Laguppställningarna till matchen:
VargarnaIndianerna
1. Martin Vaculik1. Fredrik Lindgren
2. Tomasz Gapinski2. Cameron Woodward
3. Peter Kildemand3. Piotr Protasiewicz
4. Pontus Aspgren4. Piotr Swiderski
5. Adrian Miedzinski5. Niels Kristian Iversen
6. Ricky Kling6. Freddy Godlund
7. Billy Forsberg7. Joel Andersson

Vargarna inledde årets säsong med en imponerande bortaseger mot Piraterna (som visserligen hade Darcy Ward på skadelistan). Därefter har man dock åkt på två tunga förluster och dessutom tappat Daniel Davidsson, som bröt benet i första hemmamatchen mot Dackarna. Vargarna har inte några GP-stjärnor, men laget är ändå spännande med många relativt unga killar som är på väg uppåt i sina karriärer. Regerande Europamästaren Martin Vaculik är exempelvis en förare som har gjort bra ifrån sig. Ett annat spännande namn att hålla koll på är Billy Forsberg som gör comeback efter ett flera års långt uppehåll. Forsberg var för några år sedan en av landets absolut största talanger, men la av efter skador och annat strul. Nu är han tillbaka och kan säkert överraska positivt. Han går in som ersättare för Davidsson.

Indianernas säsong inleddes på ett jobbigt sätt med två raka förluster, men desto roligare var förra veckan då man äntligen kunde köra hem den första segern. Till morgondagens match får samma manskap nytt förtroende och förhoppningsvis kan man säkra ytterligare en seger. Indianerna har ibland haft svårt att bemästra den knixiga lilla ovalen i Norrköping, men i år har man ett lag som bör klara det ganska bra. De flesta har många års rutin från banan och även liknande småbanor i England.

Sett till laguppställningarna har Indianerna ett starkare lag med fler stjärnförare, fast det betyder inte alltid att det blir seger. I synnerhet inte när det vankas bortamatch mot Vargarna. Norrköpingslaget har varit nederlagstippade i många år, men brukar ändå göra bra ifrån sig och köra hem flera "skrällsegrar" på sin hemmabana. I och med att ovalen är kort och väldigt tight så är starterna extremt viktiga. Det är oftast väldigt svårt att köra om.

Förutom starterna blir som vanligt också reservkampen viktig. Indianerna lever mycket på de ordinarie förarna, men Godlund och Andersson behöver göra bra ifrån sig den här veckan också. Och visst finns förutsättningarna. Godlund har haft Kråkvilan som hemmabana under en hel säsong (när Avantia körde i allsvenskan) och Andersson har också presterat bra på ovalen. Det kommer bli en tuff match, men om Indianerna är på hugget och inte gör några misstag, då är chanserna goda för säsongens andra raka seger!


Publicerat: 2014-05-26 07:47:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2014-06-06] - Prova MicroSpeedway med Pontus! Läs vidare >>>
[2014-05-25] - Söndagens resultat från Polen Läs vidare >>>
[2014-05-24] - Resultat från veckan Läs vidare >>>
[2014-05-23] - Lottning guldhjälmstävlingen Läs vidare >>>
[2014-05-23] - Ingen buss idag Läs vidare >>>
[2014-05-22] - Ny tävlingsdag på uppskjuten Elit B-match Läs vidare >>>
[2014-05-21] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2014-05-21] - Träning i veckan Läs vidare >>>
[2014-05-21] - Bussresor Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu