;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Rospiggarna
Imorgon är det dags för den andra omgången av årets elitseriesäsong. För Indianernas del innebär det årets första hemmamatch (om man bortser från den tidigare träningsmatchen mot Smederna). Efter förra veckans förlust borta mot Dackarna behöver verkligen Indianerna en vinst, men man är fortfarande hårt skadedrabbade och möter Rospiggarna som är i bra form efter att ha spöat guldfavoriterna Elit Vetlanda i premiäromgången. Det lär bli en tuff match!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaRospiggarna
1. Fredrik Lindgren1. Andreas Jonson
2. Cameron Woodward2. Jonas Davidsson
3. Piotr Protasiewicz3. Chris Harris
4. Antonio Lindbäck - R/R4. Mads Korneliusen
5. Niels Kristian Iversen5. Grzegorz Walasek
6. Mikael Max6. Timo Lahti
7. Joel Andersson7. Kim Nilsson

Rospiggarna, som är tillbaka i elitserien efter några års frånvaro, inledde säsongen på allra bästa sätt i förra veckan genom att besegra de stora förhandsfavoriterna Elit Vetlanda. Att Rospiggarna är ett starkt hemmalag är ingen nyhet, men desto mer imponerande var det att man lyckades vinna trots att lagets tre heatledare misslyckades ganska ordentligt, Andreas Jonsson körde exempelvis bara hem 5 poäng. Rospiggarna ser väldigt jämnstarka ut på pappret, om några har en dålig kväll så finns det andra som kan gå in och leverera istället.

Indianerna hade en tung kväll i Målilla i förra veckan. Egentligen gjorde man en ganska bra match, men på grund av tre skadade förare och för dålig fart från reserverna räckte det inte till någon seger. Till morgondagens match blir man dessutom än mer försvagade jämfört med förra veckan. I samband med premiären hade det blivit ett missförstånd med Fredrik Lindgrens snitt vilket gjorde att man kunde få in Piotr Swiderski i laget istället för att köra R/R för skadade Antonio Lindbäck eller Kenneth Bjerre. Men nu har Lindgrens snitt höjts, vilket innebär att Swiderski tvingas stå åt sidan. Det är aldrig bra med skador, men man kan verkligen konstatera att Indianerna har fått helt fel förare skadade samtidigt i och med att det är de två med lägst snitt (av de ordinarie) som har fallit bort. Lindbäck och Bjerre är mer meriterade än Swiderski och Woodward, men de sistnämnda har högre snitt, vilket tyvärr innebär att laget inte längre fungerar snittmässigt.

I och med att Indianerna tvingas köra riders replacement för Antonio Lindbäck så blir det extra stor press på Cameron Woodward och reservförarna att prestera extra bra i och med att det är de som kommer få dela på Lindbäcks heat. Woodward får ta ett heat och Max/Andersson får ta de resterande tre. Om Indianerna ska kunna vinna så krävs det en bra insats av denna trio, samtidigt som Iversen, Lindgren och Protasiewicz presterar på topp!

Det lär bli en riktig kämpig match för Indianerna, men man har hemmabana och ska kunna greja detta. Det gäller att ha flyt, hålla ihop laget och inte göra några misstag, men med publikens stöd ska ändå Indianerna kunna köra hem årets första seger i elitserien 2014!

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna till ICA Maxi Arena!

Publicerat: 2014-05-12 11:44:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2014-05-11] - Tisdagens laguppställningar Läs vidare >>>
[2014-05-11] - Helgens resultat Läs vidare >>>
[2014-05-09] - Elit B matchen 10 maj är inställd Läs vidare >>>
[2014-05-09] - Framflyttad microspeedway till 1 juni Läs vidare >>>
[2014-05-09] - Meddelande från supporterklubben Läs vidare >>>
[2014-05-08] - Bilder från tisdagens premiär Läs vidare >>>
[2014-05-08] - Onsdagens resultat från Danmark Läs vidare >>>
[2014-05-08] - Träningen inställd Läs vidare >>>
[2014-05-07] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu