;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför semifinal 2: Elit Vetlanda - Indianerna
Imorgon kväll är avgörandets stund inne i semifinalserien mellan Indianerna och Elit Vetlanda. Då är det dags att göra upp om en plats i finalen! Indianerna vann förra veckans möte med siffrorna 50-40, så förutsättningarna inför returmatchen är enkla. Indianerna har råd att förlora med upp till nio poäng, men ändå ta sig till final. Vinner Elit Vetlanda med mer än tio poäng så är det istället de som tar hem finalplatsen, och om matchen skulle sluta med exakt samma resultat som senast (fast med tiopoängsseger till Vetlanda) så avgörs matchen genom skiljeheat.

Laguppställningarna till matchen:
Elit VetlandaIndianerna
1. Leon Madsen1. Antonio Lindbäck
2. Emil Sajfutdinov2. Hans Andersen
3. Jaroslaw Hampel3. Piotr Protasiewicz
4. David Ruud4. Joonas Kylmäkorpi
5. Jason Crump5. Niels Kristian Iversen
6. Thomas H Jonasson6. Mathias Thörnblom
7. Henric Lindqvist7. Rune Holta

Elit Vetlanda har efter förra veckans drabbning tvingats göra ett par förändringar i sitt lag. Den duktige slovaken Martin Vaculik har tyvärr tvingats lämna återbud på grund av hälsoproblem (läs mer här), så istället plockar man in hemmasonen Thomas H Jonasson. För att sedan få ihop snitten utan att överträda reglementet får också Henric Lindqvist ersätta Jacob Thorssell på den ena reservpositionen. Totalt sett tappar Vetlanda lite i styrka, fast man har ändå ett ruskigt starkt lag som kommer bli svårslagna på sin hemmabana.

Indianerna kan till skillnad från Elit Vetlanda fortsätta med precis samma manskap som förra veckan. Trots att Rune Holta gjorde en grym insats då har han fortfarande ett lite lägre löpande snitt än de övriga ordinarie förarna, så Holta kommer att få en oerhört viktig roll i laget även den här veckan från sin reservposition! Om Indianerna kan fortsätta visa samma fina form som senast så finns det utan tvekan kapacitet till ytterligare en seger imorgon kväll, fast det kommer bli stentufft!

Trots att Elit Vetlanda kanske inte kommer till start med det lag som man hade tänkt sig på förhand så är det ändå smålänningarna som har all press på sig att lyckas. De vann serien tämligen ohotat trots att man dragits med skadebekymmer nästan oavbrutet, och man har fortfarande ett väldigt starkt lag som leds av tre av världens bästa GP-förare. Elit Vetlanda är också kända för att vara väldigt starka på hemmaplan.

Om Indianerna ska kunna slå ut Elit Vetlanda så gäller det att man får en bra start på kvällen och kan hålla jämna steg - eller helst ta ledningen - fram till paus. I så fall kommer det bli väldigt nervöst i hemmalaget. För att lyckas med detta så måste Indianerna vara riktigt snabba och tuffa iväg från start i samtliga heat, för att köra om Vetlandaförarna brukar inte vara någon enkel uppgift. Det är också viktigt för Indianerna att försöka vinna reservkampen. Holta måste ta mer poäng än Jonasson och Thörnblom måste ta mer poäng än Lindqvist.

Något som också är värt att notera är att Elit Vetlanda brukar vara väldigt starka i det sista heatet. Hemma i Vetlanda har man vunnit det avslutande heatet med 5-1 i fyra av totalt sju matcher, så det är med andra ord bäst för Indianerna att försöka avgöra tillställningen tidigare än så, man får inte ligga under med mer än fem poäng inför heat femton!

Tips: 45-45

Publicerat: 2012-09-17 13:13:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2012-09-17] - Thörnblom klar för Indianerna 2013 Läs vidare >>>
[2012-09-17] - Helgens resultat Läs vidare >>>
[2012-09-16] - Tisdagens laguppställningar Läs vidare >>>
[2012-09-16] - Tredje raka VM-guldet till Kylmäkorpi Läs vidare >>>
[2012-09-13] - Onsdagens och torsdagens resultat Läs vidare >>>
[2012-09-13] - Bilder från tisdagen Läs vidare >>>
[2012-09-12] - Bussresa till semifinalen i Vetlanda Läs vidare >>>
[2012-09-12] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2012-09-12] - Fördel Indianerna efter första semifinalen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu