;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Valsarna - Indianerna
Endast fyra omgångar återstår i grundserien av årets elitseriesäsong och i kampen om de sista slutspelsplatserna är det hög dramatik. Indianerna ligger för närvarande på en femteplats i tabellen och man har bara en poäng upp till fjärdeplacerade Hammarby. Men samtidigt ligger Indianerna också bara en poäng före såväl Västervik som Valsarna, så de tre poängen som står på spel imorgon kväll är med andra ord oerhört viktiga. Seger innebär ett jättekliv närmare en säkrad slutspelsplats medan en förlust innebär att man får köra med kniven mot strupen i de avslutande tre matcherna.

Laguppställningarna till matchen:
ValsarnaIndianerna
1. Grigory Laguta1. Joonas Kylmäkorpi
2. Artem Laguta2. Hans Andersen
3. Krzysztof Buczkowski3. Piotr Protasiewicz
4. Robert Kosciecha4. Rune Holta
5. Daniel Nermark5. Niels Kristian Iversen
6. Daniel Gunnestad6. Mathias Thörnblom
7. Robin Thörnqvist7. Antonio Lindbäck

Valsarna har haft en ganska turbulent säsong som har kantats av ojämna resultat på banan och ekonomiska bekymmer som har varit så pass allvarliga att man tyvärr har tvingats lämna walk over i en match (borta mot Piraterna). Morgondagens drabbning mot Indianerna blir således väldigt viktig för Valsarna, såväl sportsligt som ekonomiskt. Man behöver ha mycket publik för att få in de pengar som behövs för att rädda klubben och man behöver också plocka poäng för att ta sig upp på en slutspelsplats i tabellen. Ser man till laguppställningen har man ett ganska ojämnt/oförutsägbart lag som innehåller många riktigt tuffa förare. Lagets ledande förare är bröderna Laguta och den nyblivne svenska mästaren Daniel Nermark, men även Krzysztof Buczkowski har visat bra form den senaste tiden.

Indianerna kommer till start med två raka hemmaförluster i bagaget. Självförtroendet hos en del förare är säkert inte helt på topp, men ska man se det från den ljusa sidan så har Indianerna i alla fall vunnit sina två senaste bortamatcher. Imorgon kväll kan man förhoppningsvis förlänga den sviten och inkassera den tredje raka bortavinsten, en seger som i så fall skulle innebära tre nya poäng i och med att man vann hemmamatchen i Kumla med siffrorna 52-38. Sen förra veckan utgår Simon Gustafsson till förmån för Hans Andersen, men i övrigt är manskapet intakt.

Hittills i år har Valsarna bara vunnit två av sina fem körda hemmamatcher på Wint Arena. Sett till den statistiken (och med vetskapen att Indianerna har vunnit i Hagfors de två senaste åren) bör Indianerna ha ganska goda chanser till att knycka ytterligare en seger. Indianerna har på pappret ett lag som bör vara starkare än Valsarna, men för att vinna på bortaplan gäller det som vanligt att vara extra taggade iväg från start. Om Valsarna kommer iväg bäst så är det inte lätt att åka om dem på deras egen hemmaoval. Viktigt för Indianernas del blir också att vinna reservkampen. Antonio Lindbäck och Mathias Thörnblom ska vara starkare än Valsduon, och en bra insats från dem båda kommer förmodligen behövas om det ska bli seger.

Tips: 43-47

Publicerat: 2012-07-23 18:13:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2012-07-31] - Resa med buss till bortamatchen mot Dackarna Läs vidare >>>
[2012-07-23] - Träningen inställd! Läs vidare >>>
[2012-07-22] - Laguppställningarna till tisdagen Läs vidare >>>
[2012-07-22] - Helgens resultat Läs vidare >>>
[2012-07-21] - Fredagens resultat från England Läs vidare >>>
[2012-07-21] - STOR ROCK`N ROLL SHOW 28 JULI Läs vidare >>>
[2012-07-20] - Torsdagens resultat Läs vidare >>>
[2012-07-18] - Bilder från tisdagen Läs vidare >>>
[2012-07-18] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu