;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Piraterna
Efter en veckas lag-VM-uppehåll är det imorgon kväll dags för elitserien att dra igång igen. För Indianernas del innebär det en väldigt viktig hemmamatch mot serietrean Piraterna från Motala. Indianerna ligger för närvarande på en fjärdeplats i tabellen, men man har bara en poäng mer än nästjumbon Valsarna, så med andra ord behövs det nya friska poäng för att kunna försvara slutspelsplatsen.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaPiraterna
1. Joonas Kylmäkorpi1. Przemyslaw Pawlicki
2. Rune Holta2. Maciej Janowski
3. Piotr Protasiewicz3. Greg Hancock
4. Simon Gustafsson4. Linus Sundström
5. Niels Kristian Iversen5. Chris Holder
6. Antonio Lindbäck6. Anton Rosén
7. Mathias Thörnblom7. Grzegorz Zengota

Piraterna har haft en förhållandevis bra säsong så här långt. Man har inte kört lika imponerande som förra året då man länge utmanade Indianerna om seriesegern, men man har ändå gjort många bra matcher och ligger på en ganska trygg tredjeplats i tabellen med tre poäng upp till närmaste lag och fem poäng ner till Indianerna. I samband med den förra omgången fick Piraterna tre gratispoäng sedan Valsarna tvingades lämna walk over på grund av ekonomiska bekymmer, så för Piraternas del har man inte kört en match på över en halv månad. Om det är till fördel eller nackdel får vi se imorgon. På pappret har man i alla fall ett bra lag som innehåller en spännande mix av unga talanger och rutinerade storstjärnor. Lagets två starkaste stjärnor är såklart den regerande världsmästaren Greg Hancock och Chris Holder.

Indianerna har inte haft någon klockren säsong hittills med tanke på vilket välmeriterat lag man förfogar över. Ett par veckor innan lag-VM körde man hem två viktiga bortasegrar på två dagar vilket gjorde att man skuttade upp på en fjärdeplats i tabellen. I samband med den senaste hemmamatchen mot Elit Vetlanda hade man därmed chansen att ta upp kampen mot de tre topplagen, men istället blev det förlust och helt plötsligt ser det åter igen väldigt tight ut i kampen om att överhuvudtaget nå slutspel. Indianerna behöver köra hem en seger imorgon kväll och jämfört med den förra matchen sker också ett par förändringar inom laget. Antonio Lindbäck får hoppa ner som reserv istället för Holta, fast den stora skillnaden är dock att Simon Gustafsson ersätter Hans Andersen, som har haft svårt att prestera bra på hemmaplan.

När Indianerna körde på bortaplan mot Piraterna tidigare i år var det Piraterna som gick segrande ur striden med 46-44 efter en fyrtvåa till Motalalaget i det allra sista heatet. Kampen om bonuspoängen är med andra ord helt öppen inför morgondagens match. För Indianernas del behöver man "bara" vinna med tre poäng för att inkassera tre poäng och därmed troligen även utöka försprånget till ett par av de närmast jagande lagen. Vad som förmodligen blir avgörande är starten på matchen. Om Indianerna kan komma igång på ett bra sätt och köra till sig en ledning direkt så bör det gå vägen. Lindbäck som reserv får också en väldigt viktig roll i laget, liksom Simon som garanterat kommer vara laddad för att försvara sin plats i startsjuan!

Matchevenemanget börjar klockan 19:00, varmt välkomna till ICA Maxi Arena i Kumla!

Tips: 47-43

Publicerat: 2012-07-16 11:21:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2012-07-21] - STOR ROCK`N ROLL SHOW 28 JULI Läs vidare >>>
[2012-07-15] - Laguppställningarna till tisdagen Läs vidare >>>
[2012-07-15] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2012-07-15] - Iversens Danmark vann lag-VM Läs vidare >>>
[2012-07-15] - Ny seger för Kylmäkorpi i långbane-VM Läs vidare >>>
[2012-07-14] - Dags för lag-VM-final Läs vidare >>>
[2012-07-12] - Träningen inställd Läs vidare >>>
[2012-07-08] - Lördagens resultat Läs vidare >>>
[2012-07-06] - Torsdagens resultat Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu