;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Vargarna
2011 var säsongen då Indianerna sopade banan med de flesta lagen i elitserien. Indianerna vann grundserien i överlägsen stil och tog sig enkelt vidare till SM-final efter två kassaskåpssäkra segrar mot Hammarby. Finalserien mot Piraterna blev dock inte speciellt lyckad och när säsongen slutligen summerades stod det klart att det "bara" blev ett silver. Nu har det gått ett antal månader sedan finalnederlaget och det är dags för en ny säsong. En säsong där Indianerna ska ta revansch. Nu ska det bli guld. I morgon kväll körs årets första match och Indianerna inleder med hemmamatch på ICA Maxi Arena mot Vargarna från Norrköping!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaVargarna
1. Kenneth Bjerre1. Lee Richardson
2. Niels Kristian Iversen2. Kim Nilsson
3. Piotr Protasiewicz3. Peter Karlsson
4. Rune Holta4. Adam Shields
5. Antonio Lindbäck5. Nicki Pedersen
6. Mathias Thörnblom6. Danil Ivanov
7. Hans Andersen7. Anders Mellgren

Vargarna, som förra året hamnade på en sjätteplats i serien, har inför årets säsong tappat flera starka kort som Adrian Miedzinski och Krzysztof Kasprzak. På pappret ser man onekligen svagare ut än i fjol, men man har ändå ett ganska intressant lag som säkerligen kan komma att ställa till det för en del lag, i synnerhet på sin knixiga hemmabana i Norrköping. Lagets absolut viktigaste förare är den trefaldige världsmästaren Nicki Pedersen. Han måste göra väldigt bra ifrån sig för att ge sitt lag en rimlig chans att vinna, men bakom honom finns också en del andra rutinerade rävar (om man nu kan säga så om vargförare), som Peter Karlsson och Adam Shields. Man har även en del spännande yngre förare som den 25-årige ryssen Danil Ivanov, som vid sidan av speedwayen även är en världsklassförare i isracing (han har tre raka VM-silver). Än så länge har han inte fått så många chanser att mäta sina krafter mot de bästa speedwayförarna i världen, men det är utan tvekan en förare som kan komma att göra succé i år.

Indianerna har precis som förra säsongen en mycket stark trupp där förarna har väldigt hård konkurrens om platserna, så det kommer sannerligen inte alltid att bli enkelt för lagledningen att plocka ut laguppställningar. Till premiärmatchen får Simon Gustafsson och Joonas Kylmäkorpi stå åt sidan efter att ha haft en del skadebekymmer, men de kommer säkerligen också få chansen snart. Samtliga nyförvärv inför årets säsong finns däremot med mot Vargarna, så det finns med andra ord många förare att hålla lite extra koll på imorgon kväll. Mathias Thörnblom, som är en av de största svenska talangerna, ska man inte ställa allt för stora krav på ännu, men får han till det så har han kapacitet att slå i princip vem som helst.

Sett till de båda laguppställningarna får Indianerna stå som ganska klara favoriter till segern. Man har ett jämnare lag med fler stjärnor än Vargarna, så om indianförarna bara gör sitt jobb bör det bli en fin start på årets säsong. Vargarnas chans att skrälla ligger i att få en bra start på matchen och ta ledningen tidigt. För Indianernas del gäller det med andra ord att försöka gå på knock direkt och inte låta Vargarna känna att de har någon chans. Att det är seriepremiär kan också bädda för en del skrällar, så det finns väldigt goda förutsättningar för en riktigt spännande elitseriepremiär med många täta och spännande heat!

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna till ICA Maxi Arena i Kumla!

Tips: 52-38

Publicerat: 2012-04-30 13:40:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2012-04-29] - Laguppställningarna till tisdagen Läs vidare >>>
[2012-04-29] - Resultatet från Europas GP Läs vidare >>>
[2012-04-27] - Videoreportage om PePe på Kumlanytt Läs vidare >>>
[2012-04-27] - Dags för Europas Grand Prix Läs vidare >>>
[2012-04-27] - JVM/JEM-kval 5 maj Läs vidare >>>
[2012-04-26] - Förköp biljetter Läs vidare >>>
[2012-04-25] - Tisdagsnytt Läs vidare >>>
[2012-04-22] - Helgens resultat Läs vidare >>>
[2012-04-22] - Tisdagens tävling inställd Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu