;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan






Nästa match - Elit B




ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Hederspris till Pontus Nilsson
Speedwaybladets Ă„rliga hederspris gick det hĂ€r Ă„ret till Pontus Nilsson som kör för Indianernas division 1-lag och Örnarna. Ett prestigefyllt pris i allsvenskan dĂ€r juryn tar hĂ€nsyn till följande kriterier (citerade frĂ„n Speedwaybladet):

- Visat god moral bÄde pÄ och av banan.
- KĂ€mpaanda (ha en vinnarskalle och ger aldrig upp).
- Vara en god lagkamrat.
- Utveckling (utvecklingen under sÀsongen).
- Körteknik (tekniken skall inte vara allt för fladdrande, utan med kontroll).
- Vilja (stÀndigt vara hungrig pÄ att vilja utvecklas som speedwayförare).
- Fair Play (den förare som av andra anses som mest schysst, bÄde pÄ och av banan).


UtmĂ€rkelsen har oerhört stor betydelse för Pontus bĂ„de som person och för hans samarbetspartners som stödjer honom ekonomsikt. Även om hederspriset avser allsvenska förare sĂ„ Ă€r ju Pontus ”uppfostrad” i Indianerna vilket innebĂ€r att Indianerna kan vara stolta över att ungdomssatsningarna ger resultat.




Nedan följer en intervju hÀmtad frÄn Speedwaybladet.

Du har gjort en strÄlande sÀsong, vad beror det pÄ?
- Började tidigt under vintern att jobba med fystrÀning för att vara i bra form till sÀsongstart. Har lagt mycket tid pÄ och har haft förmÄnen att hitta bra samarbetspartners. PÄ sÄ sÀtt kunde jag komma vÀl förberedd och istÀllet lÀgga all fokus pÄ Äkningen nÀr sÀsongen började.

Du Àr en omtyckt förare bÄde pÄ och av banan, hur Àr du som person?
- Det Àr roligt att kÀnna sig omtyckt. Jag Àr en positiv kille med ett glatt humör som gÀrna hÀlsar pÄ alla och pratar med dem som vill. Har lÀtt att fÄ kontakt med lagkamrater och lagledare. Vill alltid vara reko pÄ banan och inte medvetet köra över min förmÄga. Jag försöker att bemöta andra som jag sjÀlv vill bli bemött.

Du har utvecklats enormt den gÄngna sÀsongen, vad beror det pÄ tror du?
- Jag lĂ€gger mycket tid pĂ„ mina cyklar och att ha allt i ordning för att minimera problem. Framförallt för att kunna lita pĂ„ mina grejor och försöka lĂ€gga fokus pĂ„ att köra. Skrev detta Ă„ret pĂ„ för Örnarna i Allsvenskan som gav mig ett stort förtroende att köra mĂ„nga tĂ€vlingar. Det har ocksĂ„ varit en fin laganda med mycket bra lagledare och förare som hjĂ€lper varandra. Har ocksĂ„ kört mĂ„nga matcher för Indianerna Junior samt Ă€ven varit efterfrĂ„gad och kört för bĂ„de Tigrarna och Solkatterna Div 1. Dubblerade i stort sett mitt tĂ€vlande och det Ă€r en stor del i utvecklingen. Skaffade Ă€ven nytt maskinmaterial som passade mig bra, i början av sĂ€songen. PĂ„ sĂ„ sĂ€tt kunde jag ganska fort hitta instĂ€llningar som passade mitt körsĂ€tt. Även mina mekaniker har betytt stor del under mitt tĂ€vlande.

Hur kommer du att ladda inför kommande sÀsong?
- Har summerat sÀsongen som gÄtt och lÀgger energi pÄ det som Àr viktigt för att komma Ànnu bÀttre förberedd nÀsta Är. Bara att vara envis och kÀmpa sÄ jag kan komma avslappnad till vÄren i god fysisk form genom trÀning och bra kost. Kommer sjÀlvklart uppdatera och förbÀttra maskinmaterial och liknande.

Vad vill du förbÀttra som förare?
- Det finns mycket saker som gĂ„r förbĂ€ttra. Jag har nu ca tvĂ„ och en halv sĂ€song pĂ„ 500cc bakom mig och söker sĂ„ mycket tĂ€vlingsrutin som möjligt, bl.a. lĂ€ra mej Ă€nnu mera om banornas karaktĂ€r. Även försöka förbĂ€ttra att hĂ„lla koncentrationen fullt ut genom tĂ€vlingarna. MĂ„lsĂ€ttning i denna frĂ„ga Ă€r att försöka bli en snabbare förare runt ovalen och dĂ„ krĂ€vs mycket fokus bĂ„de pĂ„ och av banan. Ska ocksĂ„ försöka att höja min lĂ€gstanivĂ„.

Vad Àr dina egenskaper som förare?
- Startsnabbhet Àr nog den starkaste egenskapen samt att jag Àr en teknisk förare som Äker pÄ balans och försöker lÄta cykeln göra jobbet. Jag Àr ocksÄ ganska mentalt stark och ser inget som omöjligt. Jag kör med insidan och kÀmpar alltid tills jag Àr över mÄllinjen. Kommer alltid vÀl förberedd med alla grejor i ordning.



Publicerat: 2011-10-30 23:55:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova pÃ¥ MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2011-10-24] - Förra veckans resultat Läs vidare >>>
[2011-10-20] - Träningen inställd Läs vidare >>>
[2011-10-16] - Helgens resultat Läs vidare >>>
[2011-10-12] - Vinnaren av snöslungan... Läs vidare >>>
[2011-10-11] - Finalförlust för Eastbourne Läs vidare >>>
[2011-10-11] - Bilder frÃ¥n helgens div 1-match Läs vidare >>>
[2011-10-10] - Fler resultat frÃ¥n helgen Läs vidare >>>
[2011-10-10] - Division 1-laget avslutade med storseger Läs vidare >>>
[2011-10-08] - Dags för Ã¥rets sista Grand Prix Läs vidare >>>



© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu