;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Hammarby
Det är 20 långa år sedan Indianerna körde hem sitt senaste SM-guld. Det är fortfarande en bit kvar fram till ett nytt guld, men imorgon kväll när den andra och avgörande semifinalen mot Hammarby körs på ICA Maxi Arena i Kumla så kan Indianerna ta det första steget och säkra en plats i finalen! I förra veckan när de båda lagen möttes i Stockholm vann Indianerna med siffrorna 38-52, så förutsättningarna för att säkra en finalbiljett ser med andra ord väldigt bra ut.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaHammarby
1. Antonio Lindbäck1. Grzegorz Walasek
2. Niels Kristian Iversen2. Rory Schlein
3. Piotr Protasiewicz3. Tomasz Gollob
4. Henrik Gustafsson4. Andrej Karpov
5. Joonas Kylmäkorpi5. Magnus Zetterström
6. Simon Gustafsson6. Freddy Godlund
7. Bjarne Pedersen7. Renat Gafurov

Hammarby hade inför förra veckans match inte förlorat en enda hemmamatch på Gubbängen, men när Indianerna kom på besök för andra gången i år kom alltså den första hemmaförlusten för Stockholmarna. Till en början såg Hammarby riktigt vassa ut, men efter paus föll man ihop som ett korthus, så för deras del gäller det att vinna morgondagens match med mer än 14 poäng för att gå till final. Ingen enkel uppgift för våra gäster, fast de har dock ett lag som inte bör underskattas. Fem av de sju förarna som kommer till start har nämligen ett förflutet i Indianerna.

Indianerna vann grundserien i storslagen stil och vann därtill den första semifinalen mot ett lag som dittills varit oslagbara på hemmaplan. Förarna är i kanonform och under bara den gångna helgen hann exempelvis Simon Gustafsson med att köra hem ett JSM-guld, Antonio Lindbäck ett SM-brons och Joonas Kylmäkorpi ett nytt VM-guld på långbana. Ingenting ska helt enkelt kunna stoppa Indianerna från att nå finalmatcherna om alla fortsätter köra på som de gjort under hela säsongen. En förändring sen senast är dock att Indianernas trotjänare "Henka" Gustafsson kommer att ersätta Ryan Sullivan. Vi kan räkna med en heltaggad "Henka" som verkligen vill visa vad han går för efter att ha fått vila i några veckor!

För att Indianerna ska kunna säkra en finalbiljett så har man faktiskt råd att förlora matchen, fast i så fall med mindre marginal än vad man vann med i Stockholm i förra veckan. Indianerna är dock obesegrade på hemmaplan så det mesta talar snarare för ytterligare en hemmaseger. Som tidigare nämnt har Hammarby många gamla ex-indianer i sitt lag som hittar runt bra i Kumla, så det gäller att Indianerna är bra med från start i matchen och tar en tidig ledning. Annars är det möjligt att Hammarbyförarna får vind i seglen. Sett till de båda laguppställningarna borde matchen bli ganska jämn, fast med tanke på alla förutsättningar är dock Indianerna skyhöga favoriter till att vinna totalt sett.

En annan intressant grej blir att se om vi kan slå nytt publikrekord igen. I senaste hemmamatchen mot Elit Vetlanda (då seriesegern säkrades) var det hela 5079 åskådare på plats, och det är alltså den siffran vi nu ska försöka slå. Dagen till ära kommer Sean Banan att uppträda och dessutom ska förarna skriva autografer, så se till att ta med er alla ni känner till ICA Maxi Arena imorgon kväll. Tillsammans ska vi skapa en folkfest och föra Indianerna till SM-final!

Matchen startar klockan 19:00, men grindarna öppnar redan klockan 17:00. Varmt välkomna!

Tips: 48-42

Publicerat: 2011-09-19 14:34:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2011-09-19] - Söndagens resultat från Polen Läs vidare >>>
[2011-09-18] - Laguppställningar till tisdagen Läs vidare >>>
[2011-09-17] - Fler resultat från fredagen och lördagen Läs vidare >>>
[2011-09-17] - Joonas Kylmäkorpi världsmästare igen Läs vidare >>>
[2011-09-17] - SM-brons till Antonio Lindbäck Läs vidare >>>
[2011-09-16] - Simon Gustafsson vann JSM-guldet! Läs vidare >>>
[2011-09-16] - Resultat från torsdagskvällen Läs vidare >>>
[2011-09-16] - Bilder från i tisdags Läs vidare >>>
[2011-09-15] - Knapp bortaförlust för Eastbourne Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu