;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Vargarna - Indianerna
I morgon kväll kör Indianerna sin sista grundseriematch för året. Därefter väntar en veckas uppehåll (på grund av det ojämna antalet lag i serien), och sen drar äntligen slutspelet igång! Indianerna säkrade seriesegern redan för två veckor sedan men man är fortsatt hungriga på nya framgångar så Vargarna, som står för motståndet, kommer inte att få en särskilt enkel uppgift att ta sig an.

Laguppställningarna till matchen:
VargarnaIndianerna
1. Lee Richardson1. Bjarne Pedersen
2. Tai Woffinden2. Niels Kristian Iversen
3. Adrian Miedzinski3. Ryan Sullivan
4. Michael Jepsen Jensen4. Antonio Lindbäck
5. Nicki Pedersen5. Joonas Kylmäkorpi
6. Kim Nilsson6. Grzegorz Zengota
7. Eric Andersson7. Simon Gustafsson

De normalt sett så hemmastarka Vargarna har haft en riktig mardrömssäsong. Inför säsongen målades Norrköpingsklubben upp som en av de stora favoriterna till SM-guldet, men därefter har inte mycket gått rätt. Man har dragits med en del skador, fast det allra största problemet har varit att många förare har underpresterat kraftigt i allt för många matcher. Vargarna ligger för närvarande sjua i tabellen och har bara en poäng mer än seriejumbon Dackarna, så det är med andra ord en oerhört viktig match som väntar Vargarna imorgon! Tidigare år har man nästan varit oslagbara på Kråkvilan (eller ICA Maxi Arena som arenan även heter i Norrköping) men i år har man faktiskt fått stryk vid två tillfällen. Sett till laguppställningen har man ändå ett väldigt starkt lag med många förare som tycker om den knixiga lilla banan som är kortast i elitserien.

Trots att Indianerna inte hade någonting att köra för i sin senaste match borta mot Lejonen lyckades man bärga ett oavgjort resultat. Man tappade visserligen segern lite snöpligt på slutet, men för första gången sen Lejonen gick upp i elitserien 2008 lyckades Indianerna i alla fall undvika att förlora! Mot Vargarna finns det inte heller något att kriga för rent tabellmässigt, men vi kan ändå räkna med att Indianerna vill avsluta grundserien på ett bra sätt och gå in i slutspelet fullpumpade med självförtroende. Man ställer upp med ungefär samma lag som senast. Piotr Protasiewicz har dock fått semester, så hans plats tas av Grzegorz Zengota som därmed får göra debut i Indianerna.

Morgondagens match kommer säkerligen att bli väldigt intressant. Sett till de båda laguppställningarna är det två ganska jämna lag som drabbas samman, men med tanke på fördel av hemmabana får ändå Vargarna stå för favoritskapet. Frågan är dock om Vargarna klarar av att hålla nerverna i styr i sin minst sagt utsatta tabellposition. En förlust kan innebära att man halkar ner till sistaplatsen inför sin avslutande match!

Om Indianerna ska klara av att besegra Vargarna så gäller det verkligen att förarna har kanonstarter från första till sista heat och inte gör några misstag. Står man och sover i startögonblicken är det inte lätt att avancera med tanke på hur kort och smal banan är. Det gäller också att förarna kan hålla innerspåret utan att släppa till några större luckor. Glider man ut för långt på yttern brukar man oftast tappa fart och bli omkörd. Precis som i förra veckan är detta en väldigt svårtippad match med tanke på båda lagens olika situationer, men jag tror ändå på en jämn och spännande match.

Tips: 44-46


Publicerat: 2011-08-29 00:25:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2011-08-28] - Laguppställningar till tisdagen Läs vidare >>>
[2011-08-28] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2011-08-27] - Lindbäck GP-fyra i Torun! Läs vidare >>>
[2011-08-27] - Outrup slog Fjelsted Läs vidare >>>
[2011-08-27] - Dags för Polens Grand Prix Läs vidare >>>
[2011-08-26] - Torsdagens allsvenska resultat Läs vidare >>>
[2011-08-25] - Kylmäkorpis Esbjerg vann hemma Läs vidare >>>
[2011-08-24] - Hemmaseger mot Tigrarna Läs vidare >>>
[2011-08-24] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu