;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Lejonen - Indianerna
I förra veckan säkrade Indianerna seriesegern sen man besegrat Elit Vetlanda med siffrorna 46-44. Innan slutspelet drar igång har dock Indianerna två svåra bortamatcher kvar och dessutom står man över en omgång på grund av det ojämna antalet lag i serien. I morgon beger sig Indianerna ner till Gislaved där man ska ta sig an de hungriga Lejonen som måste vinna för att ha fortsatt slutspelschans. Senast när lagen möttes på ICA Maxi Arena i Kumla vann Indianerna med hela 57-33, så bonuspoängen bör vara ganska säker för Indianernas del.

Laguppställningarna till matchen:
LejonenIndianerna
1. Troy Batchelor1. Bjarne Pedersen
2. Mikael Max2. Niels Kristian Iversen
3. Chris Holder3. Piotr Protasiewicz
4. Kenneth Bjerre4. Joonas Kylmäkorpi
5. Darcy Ward5. Ryan Sullivan
6. Dennis Andersson6. Antonio Lindbäck
7. Mathias Thörnblom7. Simon Gustafsson

Lejonen har haft en väldigt turbulent säsong med sparkade lagledare, ekonomiska bekymmer och stundtals svaga laguppställningar. Men lyckligtvis verkar Lejonen nu ha börjat få ordning på situationen och rent sportsligt har man även lämnat jumboplatsen som man låg på för en tid sedan. Just nu ligger Lejonen sjua i tabellen med 12 poäng, så det finns fortfarande en teoretisk chans att nå slutspel, men framför allt har man chansen undvika nedflyttningsplatsen om man vinner mot Indianerna. Sett till laguppställningen kommer Lejonen till start med starkast möjliga lag, ett jämnt och förhållandevis ungt lag utan några direkta svagpunkter. Man tvingas dock klara sig utan David Ruud som tyvärr skadade sig i samband med helgens GP Challenge i Vetlanda.

Indianerna som alltså redan är klara seriesegrare har inga krav på sig i de avslutande matcherna, så man kan köra avslappnat och ladda upp inför det stundande slutspelet på ett bra sätt. Trots att matchen inte gäller något för Indianernas del är det ändå fortsatt viktigt att göra bra ifrån sig så man avslutar serien på ett bra sätt och tar med sig den vinnande känslan till de avgörande matcherna! Bara för att seriesegern är säkrad kommer man alltså inte att vara mindre taggade än tidigare. Sett till laguppställningen får det vinnande laget från tidigare matcher fortsatt förtroende. Antonio Lindbäck, som dock hade en tung dag i förra veckan, får åter igen gå ner som reserv med Niels Kristian Iversen tar klivet upp som ordinarie.

Med tanke på tabelläget har Lejonen mest att köra för, och tittar man dessutom tillbaka på hur Indianerna har kört tidigare år nere i Gislaved så får Lejonen stå som favoriter till segern. Förarmässigt ser de båda laguppställningarna relativt jämna ut men Lejonen brukar hitta runt riktigt bra på sin långa hemmaoval, och när de dessutom får köra med sitt starkaste manskap är det ytterst sällan de får stryk i Gislaved.

Indianerna har kört fantastiskt under hela säsongen och nästan alla förare är i bra form, så det finns ändå goda förutsättningar för ytterligare en bortaseger, men då krävs det att förarna är ordentligt laddade och kommer iväg bra från start i samtliga heat! På reservfronten bör Indianerna ha ett litet övertag, men Dennis Andersson i hemmalaget är absolut ingen förare som får underskattas så det är inget givet övertag för Indianerna på den fronten. Totalt sett en väldigt svårtippad match. Den lär bli tuff och jämn, och förhoppningsvis även sevärd med tanke på att Canal+ kommer finnas på plats och direktsända matchen.

Tips: 45-45


Publicerat: 2011-08-22 17:37:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2011-08-21] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2011-08-21] - Bilder från GP-challenge Läs vidare >>>
[2011-08-21] - Jackpot för Indiantrio i GP Challenge Läs vidare >>>
[2011-08-19] - Träningen inställd Läs vidare >>>
[2011-08-19] - Resultat från Danmark Läs vidare >>>
[2011-08-19] - Fler bilder från i tisdags Läs vidare >>>
[2011-08-17] - Bortaförlust för division 1-laget Läs vidare >>>
[2011-08-17] - Matchrapport, bilder, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2011-08-17] - Seriesegern säkrad efter rysare! Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu