;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Elit Vetlanda
I morgon kväll är det dags för ett riktigt tungviktsmöte ute på ICA Maxi Arena i Kumla. Serieledande Indianerna tar emot den formstarka tabelltrean Elit Vetlanda som kommer till start med bland annat GP-vinnaren från i lördags, Jaroslaw Hampel. För Indianernas del återstår bara tre matcher av grundserien och man behöver fortfarande vinna minst en match till för att säkra seriesegern. Samtidigt behöver Elit Vetlanda vinna för att säkerställa en slutspelsplats, så räkna med två heltaggade lag, detta kommer bli säsongens hittills tuffaste match!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaElit Vetlanda
1. Ryan Sullivan1. Janusz Kolodziej
2. Bjarne Pedersen2. Peter Karlsson
3. Joonas Kylmäkorpi3. Jaroslaw Hampel
4. Antonio Lindbäck4. Thomas H Jonasson
5. Piotr Protasiewicz5. Jason Crump
6. Simon Gustafsson6. Christian Agö
7. Niels Kristian Iversen7. Jacob Thorssell

De regerande svenska mästarna Elit Vetlanda fick en tuff start på årets säsong och låg länge i bottenskiktet av tabellen, men under den andra halvan av säsongen har man börjat hitta rätt och det har även visat sig i tabellen. Elit Vetlanda har klättrat upp till en tredjeplats och kan genom att vinna ett par matcher till säkra en slutspelsplats, men blir det däremot förlust imorgon kväll kan det istället betyda missat slutspel. Det är med andra ord stor press på Vetlandas stolthet att lyckas, och med det lag de ställer upp med bör de kunna bjuda på en riktigt hård match. Med i laget finns bland annat den trefaldige världsmästaren Jason Crump, samt "Jarek" Hampel och det småländska stjärnskottet Thomas H Jonasson.

Indianerna, som leder serien med åtta poäng ner till närmast jagande lag, hade i förra veckan ett ypperligt läge att näst intill avgöra striden om seriesegern genom att besegra Hammarby som kom till start utan Tomasz Gollob. Men flera av Indianförarna underpresterade tyvärr och istället för en elfte raka vinst blev det säsongens andra förlust. Efter den första förlustmatchen (borta mot Västervik) reste sig dock Indianerna direkt och körde hem tio raka segrar, så skulle den historien återupprepas, då ser det ljust ut inför avslutningen av säsongen! Trots nederlaget i förra veckan får samma manskap förtroendet även den här gången, men på grund av snittförändringar kommer dock Niels Kristian Iversen få hoppa ner som reserv medan Antonio Lindbäck får köra som ordinarie.

Morgondagens match kommer med största sannolikhet att bli en riktig nagelbitare. Elit Vetlanda har de största stjärnorna, medan Indianerna har ett något jämnare lag. Senast när de båda lagen möttes nere i Vetlanda vann Indianerna med 44-46, men frågan är vad som kommer att ge bäst utdelning den här gången. En sak som dock är säker är att Indianerna kommer behöva köra riktigt bra och tufft för att kunna vinna!

På reservsidan bör Indianerna ha ett övertag gentemot gästerna, så genom att vinna "reservmatchen" stort kan man lägga grunden till segern totalt sett. Men även de ordinarie förarna kommer att behöva vara ordentligt på tårna under hela kvällen, för Elit Vetlanda har vänt många tunga underlägen tidigare genom smarta toppningar med sina stjärnor. Flera av Vetlandaförarna brukar dessutom trivas ypperligt på Kumla-ovalen, så starterna i heaten kommer också bli en avgörande faktor för vilket lag som går segrande ur striden. Med bra starter brukar oftast även slutresultaten bli lyckade! Oavsett hur matchen slutar kan vi räkna med en riktig kanonmatch mellan två av världens absolut bästa speedwaylag. Om alla resultaten går Indianernas väg (Vargarna måste besegra Piraterna) så kan Indianerna säkra seriesegern genom en vinst, så detta är en match man absolut inte får missa!

Tips: 47-43

Matchen börjar klockan 19:00, varmt välkomna!


Publicerat: 2011-08-15 00:13:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2011-08-14] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2011-08-14] - Lagen till på tisdag Läs vidare >>>
[2011-08-14] - Fredagen och lördagens resultat Läs vidare >>>
[2011-08-12] - Dags för Skandinaviens Grand Prix Läs vidare >>>
[2011-08-12] - Affisch att skriva ut inför Vetlandamatchen Läs vidare >>>
[2011-08-12] - Torsdagens resultat Läs vidare >>>
[2011-08-11] - Träningen inställd Läs vidare >>>
[2011-08-10] - Kvällens match inställd Läs vidare >>>
[2011-08-10] - Hemmamatch för div 1-laget ikväll Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu