;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Valsarna
I morgon kväll kör Sveriges bästa speedwaylag hemmamatch igen. Naturligtvis talar jag om serieledande Indianerna som på ICA Maxi Arena i Kumla kommer ta emot de slutspelsjagande värmlänningarna från Hagfors, Valsarna. Senast när lagen möttes på Valsarnas hemmabana var det Indianerna som vann med hela 34-56, så blir det ytterligare en indianseger innebär det tre nya och viktiga poäng inför den tuffa slutspurten av serien där Indianerna har några ovissa bortamatcher!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaValsarna
1. Ryan Sullivan1. Grigory Laguta
2. Joonas Kylmäkorpi2. Krzysztof Buczkowski
3. Bjarne Pedersen3. Tomasz Gapinski
4. Niels Kristian Iversen4. David Watt
5. Piotr Protasiewicz5. Daniel Nermark
6. Simon Gustafsson6. Scott Nicholls
7. Antonio Lindbäck7. Ludvig Lindgren

Valsarna som förra året drogs med stora ekonomiska bekymmer blev inte tippat som något topplag inför årets säsong. Men liksom exempelvis Västervik har de mot alla odds imponerat och Valsarna har faktiskt även bra häng på de fyra åtråvärda slutspelsplatserna. De ligger för närvarande femma i tabellen med 12 poäng, men det är bara poängskillnaden gentemot Elit Vetlanda som gör att man inte ligger fyra. För Valsarnas del kan en seger i morgon kväll alltså innebära att de går upp på en slutspelsplats! Sett till hur Valsarna har presterat på bortaplan i år har man lyckats vinna två av sina fem körda bortamatcher, så det är inget lag som bör underskattas. På pappret ställer de upp med ett jämnt lag som leds av den tuffe ryssen Grigory Laguta och Daniel Nermark.

Indianerna har haft en magisk säsong så här långt och kommer till start med nio raka segrar i bagaget. Tabellmässigt leder man serien på 23 poäng och närmast jagande lag bakom är Piraterna som har kört ihop 16 pinnar. I förra veckan möttes som bekant de båda lagen i Motala och efter en riktigt tuff batalj var det Indianerna som kunde vinna och dra ifrån i tabellen. Sett till de återstående matcherna av grundserien har dock Indianerna tre tuffa bortamatcher som väntar, samt en oviss hemmamatch mot Elit Vetlanda, så även om serieledningen ser säker ut just nu är det viktigt att fortsatta plocka poäng och vinna! Sett till laguppställningen fortsätter man med det vinnande laget från förra veckan. Enda ändringen är att Niklas Eriksson ersätts av Simon Gustafsson som gör en snabb comeback efter skadan han ådrig sig under JVM för ungefär en vecka sedan. Vi får hålla tummarna för en smärtfri och lyckad comeback!

Indianerna får stå som ganska klara favoriter till att vinna matchen. Även om Valsarna har ett bra lag som har kapacitet att slå nästan vilket lag som helst så ska ändå Indianerna vara starkare med tanke på att man är obesegrade hemma i Kumla och att man har vunnit 10 av 11 körda matcher. Båda lagen bygger på filosofin om ett jämnt lagbygge där alla förarna är med och plockar poäng, så det finns inga speciella heat som Indianerna kommer få någon större fördel i. Det gäller helt enkelt att Indiankrigarna är mer taggade än Valsarna och fortsätter hålla samman laget så fint som man gjort under hela året!

Indianerna bör vinna matchen, men segermarginalen lär inte alls bli så stor som senast när lagen drabbades samman. Valsarna kommer garanterat vara revanschsugna, så vi kan se fram emot en match som förmodligen ändå kommer bli ganska jämn och spännande!

Tips: 50-40

Matchen börjar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2011-08-01 10:03:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova på MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2011-08-01] - Bilder från helgens 80cc-match Läs vidare >>>
[2011-07-31] - Bilder från helgens guldhjälmtävling Läs vidare >>>
[2011-07-31] - Söndagens resultat från Polen Läs vidare >>>
[2011-07-31] - Tisdagens laguppställningar Läs vidare >>>
[2011-07-30] - Full pott för Bjarne och Joonas Läs vidare >>>
[2011-07-30] - Lindbäck trea i Italiens GP Läs vidare >>>
[2011-07-30] - Fredagens resultat Läs vidare >>>
[2011-07-30] - Dags för Italiens Grand Prix Läs vidare >>>
[2011-07-29] - Boka plats på Vipen Indianerna-Valsarna Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu