;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Piraterna – Indianerna
Imorgon kvÀll Àr det dags för toppmöte i elitserien. Serieledande Indianerna kör bortamatch i Motala mot tabelltvÄan Piraterna i en match som vid en eventuell bortaseger innebÀr att Indianerna kan utöka serieledningen inför slutspurten av grundserien. I det första mötet dÄ de bÄda lagen drabbades samman pÄ ICA Maxi Arena i Kumla vann Indianerna med 47-43, sÄ mycket tyder pÄ att Àven morgondagens match kommer bli spÀnnande, sÄvÀl om segern som om bonuspoÀngen.

LaguppstÀllningarna till matchen:
PiraternaIndianerna
1. Greg Hancock1. Ryan Sullivan
2. Linus Sundström2. Joonas KylmÀkorpi
3. Jonas Davidsson3. Niels Kristian Iversen
4. Piotr Pawlicki4. Bjarne Pedersen
5. Maciej Janowski5. Piotr Protasiewicz
6. Daniel Davidsson6. Antonio LindbÀck
7. Przemyslaw Pawlicki7. Niklas Eriksson

Piraterna har precis liksom Indianerna haft en riktigt lyckad sÀsong sÄhÀr lÄngt. Trots att den duktige polacken Rafal Dobrucki fick sÀsongen förstörd av en olycklig ryggskada tidigare i Är har Piraterna tagit poÀng i Ätta av tio matcher (sju segrar och ett oavgjort resultat) och man ligger tvÄa i tabellen med 16 poÀng. LÀgg dÀr till att den ryske superstjÀrnan Emil Sajfutdinov inte har kört en enda match för laget trots Dobruckis frÄnvaro. Att Piraterna har tagit sÄ mycket poÀng kan tyckas vara lite konstigt, men oftast har man fÄtt ganska bra utdelning pÄ att köra R/R för den skadade polacken. Samtidigt har Àven de yngre polackerna, Maciej Janowski och Przemyslaw Pawlicki, kört riktigt stabilt tillsammans med Jonas Davidsson och lÀromÀstaren/VM-ledaren Greg Hancock. I samband med förra veckans match mot Lejonen ersattes Dobrucki förövrigt med ytterligare en polack, Piotr Pawlicki (yngre bror till Przemyslaw). Han kommer att finnas med imorgon.

Indianerna som leder serien med 20 inkörda poÀng har vunnit nio av tio körda matcher. Segerreceptet i match efter match har varit jÀmnheten inom laget. PÄ samtliga platser har man kunnat presentera starka kort och det upplÀgget har hittills knÀckt mÄnga lag med nÄgra stjÀrnförare och med svagare reservförare. Inför matchen mot Piraterna har dock Indianerna drabbats av ett stort avbrÀck dÄ Simon Gustafsson skadades i samband med den första JVM-finalen som avgjordes under söndagskvÀllen. Han kommer att ersÀttas av Niklas Eriksson, som dÀrmed fÄr en tuff uppgift att gÄ frÄn division 1 till elitserien. Niklas kan nÀr han fÄr till det köra riktigt bra, men han har Ànnu inte sÄ mycket erfarenhet frÄn de högre ligorna i Europa sÄ man kan inte ha allt för stora förvÀntningar pÄ honom.

Simon Gustafssons frÄnvaro kommer troligen innebÀra att styrkan pÄ reservsidan istÀllet blir lagets stora frÄgetecken, men morgondagens match blir förmodligen vÀldigt spÀnnande ÀndÄ. BÄda lagen ser relativt jÀmna ut pÄ de ordinarie platserna, sÄ kan bara LindbÀck hÄlla jÀmna steg med Piraternas reservduo finns det goda förutsÀttningar för Indianerna att köra hem ytterligare en seger. Viktigt för Indianerna blir att fÄ en bra start pÄ kvÀllen och koppla greppet om ledningen sÄ snabbt som möjligt. Banan i Motala Àr en av de kortaste i elitserien, sÄ det Àr Àven viktigt att vara bra med i startögonblicken och vÀlja rÀtt spÄr genom första böj. Det kommer bli tufft för Indianerna att ta sin nionde raka seger, men ingenting Àr omöjligt!

Tips: 44-46


Publicerat: 2011-07-25 17:00:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2015-10-06] - Prova pÃ¥ MicroSpeedway och 80 – 125cc! Läs vidare >>>
[2011-07-24] - Ändring i laget mot Piraterna Läs vidare >>>
[2011-07-24] - Senaste nytt om Simon Läs vidare >>>
[2011-07-24] - Laguppställningar till tisdagen Läs vidare >>>
[2011-07-24] - Simon skadad i JVM-final Läs vidare >>>
[2011-07-21] - Torsdagens resultat Läs vidare >>>
[2011-07-21] - Onsdagens resultat Läs vidare >>>
[2011-07-20] - Matchrapport, bilder, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2011-07-19] - Storseger mot Västervik Läs vidare >>>
[2011-07-18] - Inför: Indianerna - Västervik Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu