;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Dackarna
Klockan 19:00 i morgon kväll är det äntligen dags för årets elitseriepremiär. Indianerna inleder som bekant med hemmamatch mot Dackarna, som precis liksom alltid kommer på besök med ett riktigt sevärt lag bestående av flera GP-stjärnor och även ett par stora framtidsnamn! Sett till 2000-talet har Indianerna haft det ganska tufft mot Dackarna, men under de senaste tre åren har ändå Indianerna lyckats vinna två gånger på hemmaplan, och givetvis är det även målsättningen imorgon!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaDackarna
1. Ryan Sullivan1. Andreas Jonsson
2. Antonio Lindbäck2. Ricky Kling
3. Piotr Protasiewicz3. Fredrik Lindgren
4. Simon Gustafsson4. Artur Mroczka
5. Bjarne Pedersen5. Rune Holta
6. Niels Kristian Iversen6. Jurica Pavlic
7. Joonas Kylmäkorpi7. Anders Mellgren

Dackarna har dragits med stora skadebekymmer redan innan den svenska säsongen dragit igång och den största stjärnan som tyvärr inte kan delta är den danske stjärnan Hans Andersen. För ett par veckor sen trillade han omkull i samband med en löparrunda i skogen och bröt ena fotleden (och så säger folk att speedway är farligt). Men trots detta har man ändå många stjärnor med i laget, dels de svenska GP-förarna Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren, men även den förre indianföraren Rune Holta. Bakom dessa har man ett gäng yngre förare som kan vara något ojämna ibland, men alla har hög kapacitet och bör inte underskattas. Jurica Pavlic är en av de absolut största talangerna i världen, så han gäller det att se upp för!

Indianerna kommer till start med det kanske starkaste laget som man haft sedan storhetstiden på 90-talet. Ett riktigt jämnt lag med många rutinerade och duktiga förare! Piotr Protasiewicz inleder sin tolfte säsong i klubben och lär som vanligt vara en av de stora ledargestalterna, men till i år får han även hjälp av den gamle VM-trean Ryan Sullivan och den svenska GP-stjärnan Antonio Lindbäck. På reservplatserna ser man också riktigt giftiga ut med en Niels Kristian Iversen i kanonform och Joonas Kylmäkorpi som är regerande världsmästare i långbana. Nu när de båda är skadefria kommer de att bli riktigt fina tillgångar!

Om man räknar till antalet GP-förare så leder Dackarna med 3-1, men Indianerna får ändå stå som ganska klara favoriter till segern med tanke på fördel av hemmabana, och inte minst det riktigt jämna laget som lagledarparet Dalle Andersson och Mattias Carlsson lyckats snickra ihop. Men precis som vanligt är det ändå viktigt att man får en bra start på matchen och inte råkar ut för några onödiga stopp. För många missar kommer det inte att finnas utrymme för om det ska bli seger. Sett till de ordinarie förarna kommer det förmodligen bli ganska jämnt, men sett till reservplatserna har Indianerna goda förutsättningar att kunna ta de avgörande poängen. Dackarnas främste reserv är, som tidigare nämnt, Jurica Pavlic. Han kommer förmodligen få köra ganska mycket under kvällen, så det gäller att Iversen och Kylmäkorpi kan läxa upp honom redan i det första reservheatet, visa vart skåpet ska stå.

Matchen börjar klockan 19:00 och Indianförarna kommer att behöva allt publikstöd de kan få för att lyckas, så se till att ta dig ut till ICA Maxi Arena imorgon kväll! Ta gärna med ett par kompisar också som vanligtvis inte brukar gå på speedway. Ju fler vi blir desto trevligare blir det!

Varmt välkomna!

Tips: 47-43


Publicerat: 2011-05-02 15:39:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2011-05-01] - Affischer att skriva ut Läs vidare >>>
[2011-05-01] - Söndagens resultat från Polen Läs vidare >>>
[2011-05-01] - Lagen till tisdag Läs vidare >>>
[2011-05-01] - Träningsläger U21 landslaget Ica Maxi Arena Läs vidare >>>
[2011-05-01] - Lördagens resultat Läs vidare >>>
[2011-04-30] - Dags för Europas Grand Prix Läs vidare >>>
[2011-04-29] - Träningen inställd Läs vidare >>>
[2011-04-28] - Resultat från England Läs vidare >>>
[2011-04-26] - Boka din plats på Vip-läktaren 3 maj Läs vidare >>>
[2011-04-25] - Måndagens resultat från Polen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu