;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan






Nästa match - Elit B




ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Rospiggarna - Indianerna
Inför de fyra sista elitserieomgÄngarna hade Indianerna stor press pÄ sig. Fyra raka segrar skulle krÀvas för att nÄ slutspelet. Allt annat skulle förmodligen komma att betyda att sÀsongen Àr över. Nu Àr det bara tvÄ matcher kvar, och hittills har Indianerna lyckats mÀkta med vad man har varit tvungna att Ästadkomma. Man besegrade Valsarna bÄde pÄ hemmaplan och bortaplan relativt enkelt, och tack vare detta har man ocksÄ hoppat upp pÄ den sjÀtte och sista slutspelsplatsen. Imorgon kvÀll Àr det dock dags att ta sig an Rospiggarna pÄ bortaplan i Hallstavik, en tuff match, som ocksÄ mÄste vinnas!

LaguppstÀllningarna till matchen:
RospiggarnaIndianerna
1. Mads Korneliussen1. Magnus Zetterström
2. Kauko Nieminen2. Simon Gustafsson
3. Ryan Sullivan3. Piotr Protasiewicz
4. Przemyslaw Pawlicki4. Grzegorz Walasek
5. Wieslaw Jagus5. Bjarne Pedersen
6. Krzysztof Buczkowski6. Renat Gafurov
7. Anton Rosén7. Niels Kristian Iversen
8. Pontus Aspgren8. Freddy Godlund

Rospiggarna som Àr tabelljumbo har bara lyckats att köra in en enda seger pÄ hela sÀsongen, och den kom dessutom pÄ bortaplan. Man har haft en hel del otur med skador pÄ olika förare, men till i morgon kan man dock stÀlla upp med ett förhÄllandevis skadefritt lag. Sebastian Aldén Àr tyvÀrr borta, men han ersÀtts av den duktige polacken Krzysztof Buczkowski, sÄ skiftet behöver nödvÀndigtvis inte innebÀra nÄgon försvagning. I övrigt har man ett ganska starkt lag med rutinerade förare som Ryan Sullivan, Wieslaw Jagus och ex-indianen Jesper B Monberg (han Àr dock petad). Med andra ord Àr inte Rospiggarna ett lag man bör underskatta!

Indianerna, som har haft en tung första halva pÄ sÀsongen, har kommit igÄng ordentligt i de senaste matcherna. I och med de tvÄ segrarna mot Valsarna sÄ har man allting i egna hÀnder, och med tanke pÄ hur fokuserat laget har upptrÀdde i förra veckan sÄ finns det goda chanser att man ska kunna ta en tredje raka seger imorgon kvÀll. Sett till laguppstÀllningen kör man med exakt samma manskap som senast. En del inbördes omkastningar sker dock, exempelvis fÄr Simon Gustafsson ta klivet upp som ordinarie dÄ han har höjt sitt snitt efter ett antal fina insatser som reserv. Hans reservposition tas av Niels Kristian Iversen som har kört halvskadad de senaste matcherna. Piotr Protasiewicz gör ocksÄ comeback efter sin skada.

JÀmför man de bÄda lagen talar, som vanligt, mycket för en jÀmn match. Indianerna har ett starkare lag Àn Rospiggarna och fÄr stÄ som favoriter, men som bekant har man haft svÄrt pÄ bortaplan i Är, förutom i förra veckan. Rospiggarna har visserligen inte vunnit nÄgon hemmamatch Ànnu, men man har gjort nÄgra ganska bra insatser ÀndÄ och brukar bjuda upp till bra kamp.

För att Indianerna ska kunna vinna sÄ gÀller det att samtliga sju förare visar samma skÀrpa som senast mot Valsarna. Förarna mÄste visa att de vill till slutspelet till varje pris. Det gÀller att vara först in i första böj i samtliga heat och samarbeta med varandra hela tiden! Starten pÄ matchen kommer troligtvis ocksÄ att bli vÀldigt viktig. I de första heaten sÄ gÀller det att man kan fÄ nÄgra heat med poÀngövervikt sÄ att man sedan kan "bevaka" matchen framÄt slutet utan att ta nÄgra onödiga risker.

Om Indianerna vinner matchen sÄ rÀcker det med att besegra Rospiggarna i Kumla i nÀsta vecka för att sÀkra slutspelet, men det gÀller som bekant att ta en match i taget. Imorgon kvÀll kommer mycket att avgöras.

Tips: 45-51


Publicerat: 2010-08-23 19:58:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2010-08-22] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2010-08-22] - "Zorro" femma i GP-kval-finalen Läs vidare >>>
[2010-08-21] - Resultat frÃ¥n veckan Läs vidare >>>
[2010-08-20] - Videoreportage pÃ¥ Kumlanytt Läs vidare >>>
[2010-08-20] - Lördagsträningen inställd Läs vidare >>>
[2010-08-19] - Träningen inställd Läs vidare >>>
[2010-08-19] - Indianknattarna vann i Vetlanda Läs vidare >>>
[2010-08-18] - Matchrapport, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2010-08-17] - Indianerna tog första bortasegern! Läs vidare >>>
[2010-08-17] - Poole fick stryk pÃ¥ bortaplan Läs vidare >>>



© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu