;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Vargarna - Indianerna
Imorgon kväll kör Indianerna sin femte match för året och den här gången står Vargarna som motståndare. Indianerna har efter sin seger mot Lejonen kört två jämna matcher mot Piraterna som båda två har slutat med bittra förluster. Nu siktar man på revansch, men frågan är om man kan besegra hemmastarka Vargarna?

Laguppställningarna till matchen:
VargarnaIndianerna
1. Adrian Miedzinski1. Bjarne Pedersen
2. Daniel King2. Magnus Zetterström
3. Tai Woffinden3. Piotr Protasiewicz
4. Adam Skornicki4. Leon Madsen
5. Adam Shields5. Grzegorz Walasek
6. Kim Nilsson6. Simon Gustafsson
7. Scott Nicholls7. Daniel Jeleniewski
8. Sebastian Carlsson8. Pontus Nilsson

Vargarna som tog SM-silver förr året har bara kört två matcher hittills i år; de fick storstryk av Piraterna på både hemma -och bortaplan. Efter de båda matcherna har Vargarna haft ett uppehåll på två veckor och lär vara riktigt revanschsugna inför morgondagens match. En seger för Vargarna är ett måste för att haka på i slutspelskampen. Rent förarmässigt har man inte några skador eller liknande, så man kommer som vanligt till start med ett jämnt och bra lag. På papparet kanske inte laguppställningen ser så stark ut, men som bekant har Vargarna en bra hemmabana som vargförarna brukar bemästra oerhört bra.

Indianerna har haft en tuff inledning på årets elitseriesäsong. Efter fyra matcher har man bara lyckats skrapa ihop två poäng, så även för Indianernas del krävs det poäng imorgon om man inte ska tappa allt för mycket mark till topplagen i tabellen. Till skillnad från Vargarna har dock Indianerna lite problem med att få ihop det bästa manskapet. Niels Kristian Iversen är fortfarande skadad och förra veckans sensation Renat Gafurov har också tvingats lämna återbud på grund av att han ska köra match långt bort i Ryssland på onsdagen. Gafurovs plats tas av Daniel Jeleniewski, som därmed får göra debut i Indianerna. Totalt sett har Indianerna ändå ett starkt lag som absolut kan vinna i Norrköping, men det lär bli tufft.

För att ska kunna vinna matchen så kommer man att behöva vinna, eller åtminstone hänga med i reservkampen. Indianernas reservpar i Simon Gustafsson/Daniel Jeleniewski är ganska starkt, men vad som dock oroar är att Simon har problem med starterna och att Jeleniewski inte var speciellt stark på Kråkvilan när han åkte där senast. Hans senaste match var 2007 när Vargarna och Lejonen möttes i allsvenskan och då blev det "bara" 4 inkörda poäng. Vargarna har också ett starkt reservpar i Kim Nilsson och Scott Nicholls. De brukar trivas väldigt bra på kråkvilan, så ska indianparet ha någon chans gäller det att vara riktigt bestämd i starterna och våga ta för sig.

Starterna är förövrigt något som brukar bli avgörande sett till hela matchen på den trånga Norrköpingsovalen. Det blir ytterst sällan några omkörningar, förutom när någon framför gör bort sig, så kan bara Indianerna vara riktigt taggade från start och hålla sig på innern så kommer det att bli många heatsegrar. Frågan är bara vilket av de båda lagen som vill mest, vilket av lagen som vågar riskera en smäll för att komma först ur första sväng i heat efter heat...?

Tips: 47-49


Publicerat: 2010-05-24 17:44:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2010-05-23] - Resultat från Polen Läs vidare >>>
[2010-05-23] - "Zorro" fyra i Prag! Läs vidare >>>
[2010-05-22] - Dags för Tjeckiens Grand Prix Läs vidare >>>
[2010-05-20] - Torsdagens resultat Läs vidare >>>
[2010-05-20] - Onsdagens resultat Läs vidare >>>
[2010-05-20] - Matchrapport, bilder och statistik Läs vidare >>>
[2010-05-19] - Indianerna föll med flaggan i topp Läs vidare >>>
[2010-05-18] - En andraplats till ungdomslaget Läs vidare >>>
[2010-05-17] - Dalle tänk inför matchen Läs vidare >>>
[2010-05-17] - Vip-läktaren Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu