;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Piraterna - Indianerna
Imorgon kväll körs den tredje omgången av årets elitserie och för Indianernas del är det nu dags att ta sig an ärkerivalerna från Motala, nämligen Piraterna. Indianerna inleder dubbelmötet på bortaplan och frågan alla ställer sig inför matchen är om Indianerna ska kunna fortsätta vinna eller om Piraterna är ett för starkt motstånd.

Laguppställningarna till matchen:
PiraternaIndianerna
1. Greg Hancock1. Bjarne Pedersen
2. Maciej Janowski2. Leon Madsen
3. Jonas Davidsson3. Magnus Zetterström
4. Damian Balinski4. Grzegorz Walasek
5. Rafal Dobrucki5. Piotr Protasiewicz
6. Linus Sundström6. Renat Gafurov
7. Robert Kosciecha7. Simon Gustafsson
8. Tomas Bäck8. Freddy Godlund

Piraterna, som har inlett årets elitserie med två raka segrar mot Vargarna, har ett väldigt hemmastarkt lag, men till matchen mot Indianerna finns dock inte GP-stjärnan Emil Sajfutdinov med i matchen. Antonio Lindbäck är däremot uppsatt i den anmälda truppen, men inte heller han kommer att komma till start. Lindbäck kraschade i en ligamatch i Polen för ett par veckor sedan och känner sig ännu inte helt återställd. Som ersättare för honom väljer man att kalla in den duktige polacken Damian Balinski. Totalt sett ett svårt lag att knäcka i Motala.

Indianerna har inlett årets säsong med en storförlust på bortaplan mot Lejonen och en storseger i förra veckans returmatch i Kumla. Om laget kan fortsätta på samma sätt som i segermatchen mot Lejonen, med bra starter och stabil åkning, så har man goda möjligheter att besegra även Piraterna. Indianerna har ett stabilt lag, men man tvingas dock klara sig utan Niels Kristian Iversen som tyvärr skadade sig i en match i Danmark häromveckan. Hans plats tas av förra årets sensation, Leon Madsen, som har övertygat stort även i år, både i Polen och i England. Bortsett från skiftet mellan de båda danskarna är förra veckans lag intakt.

Jämför man laguppställningarna så talar som vanligt mycket för en jämn match, men det förutsätter att Indianerna får ordning på inställningar med cyklar redan från det första heatet. En nyckel för Indianerna för att kunna vinna matchen är just att få en bra start och redan i inledningen visa Piraterna vart skåpet ska stå. Reservheaten kommer att bli väldigt hårda och samtidigt väldigt viktiga. Indianerna kör med Simon Gustafsson och Renat Gafurov medan Piraterna mönstrar Linus Sundström och Robert Kosciecha. På hemmaplan i Motala är kanske Piraternas reservpar något starkare, men kan bara Simon och Gafurov hoppa iväg i starterna så har de potential att ta poängövervikt också.

För Indianernas del är det också väldigt viktigt att man får igång Piotr Protasiewicz och Bjarne Pedersen på allvar. Båda två körde dåligt i söndagens ligamatcher i Polen och ingen av dem har riktigt nått toppformen i Sverige heller, även om de i förra veckan visade att de är på rätt väg. Är "PePe" och Bjarne i toppform och kan leda de övriga Indianerna så finns det fina möjligheter att köra hem ytterligare två poäng, men Piraterna är som sagt hemmastarka, så det kommer inte att bli enkelt. Skulle det bli förlust gäller det dock att man ändå kämpar in i det sista så man inte förlorar kampen om bonuspoängen redan innan returmatchen i Kumla.

Tips: 47-49

Publicerat: 2010-05-10 19:46:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2010-05-09] - Resultat från Polen Läs vidare >>>
[2010-05-09] - "Zorro" nådde semifinal på Ullevi Läs vidare >>>
[2010-05-09] - Resultat från Danmark Läs vidare >>>
[2010-05-07] - Dags för Sveriges GP Läs vidare >>>
[2010-05-07] - Hammarby körde över Solkatterna Läs vidare >>>
[2010-05-06] - Iversen skadad i Danmark Läs vidare >>>
[2010-05-05] - Videoreportage på Kumlanytt Läs vidare >>>
[2010-05-05] - Matchrapport, bilder och statistik Läs vidare >>>
[2010-05-05] - Bjarne Pedersen efter tisdagens match Läs vidare >>>
[2010-05-05] - Indianerna tog revansch på Lejonen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu