;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Lejonen - Indianerna
Imorgon kväll är det premiärdags för 2010 års elitseriesäsong, en säsong som kan sluta i princip hur som helst då de flesta lag har riktigt starka förartrupper. För Indianernas del inleds resan med en match på bortaplan i Gislaved mot de regerande svenska mästarna, Lejonen. Sedan Lejonen tog sig upp i elitserien har de oftast stått som segrare när de mött Indianerna, och så sent som förra säsongen var det som bekant även Lejonen som slog ut Indianerna ur slutspelet. Nu i år vill dock Indianerna ändra på den negativa trenden mot Gislavedslaget, frågan är om man kan göra det redn i premiären(?).

Laguppställningarna till matchen:
LejonenIndianerna
1. Nicki Pedersen1. Bjarne Pedersen
2. Mikael Max2. Niels Kristian Iversen
3. David Ruud3. Grzegorz Walasek
4. Chris Holder4. Magnus Zetterström
5. Leigh Adams5. Piotr Protasiewicz
6. Dennis Andersson6. Simon Gustafsson
7. Artur Mroczka7. Renat Gafurov
8. Christian Agö8. Niklas Eriksson

Lejonen som har vunnit SM-guldet två år i rad har kvar stora delar av fjolårets trupp, så med andra ord lär man vara med och slåss om de ädla valörerna även det här året. Man har två riktigt starka kort i Nicki Pedersen och Leigh Adams, dessutom brukar även Holder, Ruud och Max vara väldigt svårslagna på sin hemmabana. På reservplatserna ställer man upp med två kommande stjärnor. Dennis Andersson visade redan förra säsongen prov på sin klass, men dessvärre skadades han och missade många matcher. I år är han tillbaka och verkar dessutom vara i form, under söndagen imponerade han exempelvis i Polen. Den andre reserven, Artur Mroczka, är en duktig ung polack som har gjort mycket bra ifrån sig i England under säsongsupptakten, han är dock ett oprövat kort i den svenska elitserien.

Indianerna som slutade på en fjärdeplats förra säsongen har även i år en mycket stark förartrupp. Till premiärmatchen väljer man att kalla in nyförvärven från Västervik, Bjarne Pedersen och Niels Kristian Iversen. Bortsett från dessa ser laget ut ungefär som förra säsongen, men förra årets stjärnskott Leon Madsen får dock stå över den här gången. På reservplatserna finns Simon Gustafsson och Renat Gafurov, som båda två har en hög högstanivå. Ett visst frågetecken kan man sätta för Simon Gustafssons form, men sett till de senaste resultaten har det gått bättre och bättre, så på reservfronten ser det ändå ganska ljust ut.

Jämför man de båda lagen ser det relativt jämnt ut, men med tanke på hur fruktansvärt hemmastarka Lejonen brukar vara så får de stå som favoriter till segern. En förde l Indianerna har är dock att det är premiär, och då kan det som bekant ske en del missar även hos de normalt sett stabila åkarna. Ska Indianerna kunna vinna matchen så gäller det att man är på hugget i starterna och håller ihop ordentligt på banan, så man exempelvis inte tappar några 5-1:lägen.

sammanfattningsvis kan man säga att Lejonen är favoriter till segern, men om alla indianförarna åker bra så kan det lika väl bli en indianseger. Men då gäller det verkligen att alla åker riktigt bra!

Tips: 48-48

Publicerat: 2010-04-26 18:30:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2010-04-26] - Knatte Piraten i Motala Läs vidare >>>
[2010-04-25] - Resultat från Polen Läs vidare >>>
[2010-04-25] - En heatseger för Zorro i GP-premiären Läs vidare >>>
[2010-04-24] - Resultat från Danmark Läs vidare >>>
[2010-04-23] - Dags för årets första GP Läs vidare >>>
[2010-04-23] - Torsdagens resultat Läs vidare >>>
[2010-04-22] - Göte Olsson Memorial framflyttad Läs vidare >>>
[2010-04-22] - Walasek, PePe & Jeleniewski vidare i VM-kval Läs vidare >>>
[2010-04-22] - Poole krossade Coventry Läs vidare >>>
[2010-04-21] - Godlund sjua i Norrköping Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu