;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Lejonen
1991 tog Indianerna sitt senaste SM-guld. I år, nästan 20 år senare, finns chansen igen. Som bekant klarade sig Indianerna vidare till semifinal efter att ha blivit ”lucky loser” i kvartsfinalserien mot Elit Vetlanda, så nu väntar ett dubbelmöte mot de regerande mästarna Lejonen från Gislaved. I potten finns en finalplats… Det första mötet mellan de båda lagen avgörs imorgon kväll på Kumla Motorstadion, och returen går på onsdagen nere i Gislaved.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaLejonen
1. Grzegorz Walasek1. Nicki Pedersen
2. Magnus Zetterström2. Piotr Swiderski
3. Piotr Protasiewicz3. Chris Holder
4. Jesper B Monberg4. David Ruud
5. Rune Holta5. Mikael Max
6. Simon Gustafsson6. Anton Göthberg
7. Leon Madsen7. David Watt
8. David Rohlén8. Christian Agö

Lejonen som förra året vann SM-guldet som nykomlingar i elitserien har i år inte haft riktigt samma framgångar i grundserien. Men man tog sig åter till slutspel och väl där har man börjat komma igång på riktigt. I kvartsfinalserien slog man nämligen ut årets förhandsfavoriter, Dackarna, efter att ha vunnit båda matcherna. Till morgondagens match mönstrar man, precis som mot Dackarna, ett starkt och jämnt lag som egentligen bara innehåller en lite svagare punkt på den ena reservplatsen. Troligen kommer dock David Watt att få åka 6 heat, så ”reservförsvagningen” kommer förmodligen inte märkas av så mycket.

Indianerna har haft en säsong med både bra och dåliga perioder, men trots allt säkrade man en slutspelsplats utan att vara allt för hårt jagade bakifrån. Väl i slutspelet ställdes Indianerna mot svårast tänkbara motstånd i form av Elit Vetlanda, och som om inte det vore nog tvingades man även köra den första kvartsfinalen utan Simon Gustafsson och Piotr Protasiewicz som båda var skadade. Trots detta lyckades man rädda ett oavgjort resultat, och i returmötet på bortaplan lyckades man hålla nere siffrorna så pass bra att man tog den sista semifinalplatsen som bästa förlorare. Inför semifinalerna är det dock vinna eller försvinna som gäller, så imorgon krävs förmodligen en Indianseger. Och segerchanser bör det finnas, för man kommer till start med starkast möjliga lag, ett lag där bland annat den nykrönte GP-föraren Magnus Zetterström finns med!

Jämför man de båda lagen talar mycket för två jämna drabbningar. Indianerna får stå som favoriter till segern i Kumla och Lejonen får stå som favoriter till segern i Gislaved. Frågan är bara vilket lag som totalt sett kommer väga tyngst och avgöra. För Indianernas del är det mycket viktigt att man kan vinna morgondagens match på Kumla Motorstadion, och helst med 8-10 poäng, så man har en liten ”buffert” med sig ner till Småland, där Lejonen är som allra starkast. Nicki Pedersen är utan tvekan Lejonens största stjärna, men de övriga förarna ska dock inte vara omöjliga att besegra, och det är just detta som är nyckeln till framgång för Indianerna; att hålla nere siffrorna i heaten där Pedersen kör och att få poängövervikt i de övriga heaten. Lyckas Indianerna med detta så kommer Indianerna att ta sig vidare till final… Men för att lyckas kommer Indianerna att behöva allt stöd de kan få, så se till att ta dig ut till Kumla Motorstadion imorgon kväll och heja fram Indianerna till seger!

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Tips: 52-44

Publicerat: 2009-09-21 18:54:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2009-09-20] - Helgens resultat Läs vidare >>>
[2009-09-20] - Dalle & Simon på skolbesök Läs vidare >>>
[2009-09-19] - Zorro säkrade GP-plats i Coventry! Läs vidare >>>
[2009-09-17] - Bussresa till Gislaved Läs vidare >>>
[2009-09-16] - Indianerna klara för semifinal! Läs vidare >>>
[2009-09-15] - Läget i lagen inför kvällens match Läs vidare >>>
[2009-09-14] - Inför: Elit Vetlanda - Indianerna Läs vidare >>>
[2009-09-14] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2009-09-14] - Holta tvåa i Sloveniens GP Läs vidare >>>
[2009-09-14] - Bilder från div 1-matchen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu