;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ r): 170:-
Ungdom (16-18 r): 80:-
Barn (0-15 r): fri entr.
Parkering: gratis.
Lktarplats: 40:-

Nsta mnadsmte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Piraterna - Indianerna
Efter en veckas ledighet är det imorgon kväll dags för Indianerna att börja gasa igen. Imorgon kör nämligen Indianerna bortamatch mot Piraterna från Motala då den tolfte omgången avgörs. Indianerna har som bekant haft det svårt hemma under de senaste matcherna, men borta har man imponerat och kanske kan man nu säkra en slutspelsplats genom att vinna fjärde raka bortamatchen.

Laguppställningarna till matchen:
PiraternaIndianerna
1. Rafal Dobrucki1. Grzegorz Walasek
2. Wieslaw Jagus - R/R2. Magnus Zetterström
3. Jonas Davidsson3. Piotr Protasiewicz
4. Damian Balinski4. Jesper B Monberg
5. Antonio Lindbäck5. Rune Holta
6. Linus Sundström6. Leon Madsen
7. Daniel Nermark7. Simon Gustafsson
8. Oliver Berntzon8. Niklas Eriksson

Piraterna har ett starkt lag och var inför årets säsong en av de stora förhandsfavoriterna till SM-guldet, men allting har dock inte gått som planerat. Faktum är att nästan allting har gått fel. Efter 11 körda omgångar har Piraterna bara lyckats vinna 2 matcher och i tabellen ligger man näst sist med bara 6 poäng. Närmaste lag uppåt i tabellen är Lejonen som har 11 poäng, så med största sannolikhet måste Piraterna vinna sina tre avslutande matcher för att ha någon som helst chans att nå slutspel. Till morgondagens match kommer man till start med ett jämnt lag utan några direkta svagpunkter. För Piraternas del gäller det dock att alla ordinarie förare har en bra afton då man kommer köra R/R för Wieslaw Jagus som i förra veckan skadade sig när Piraterna körde bortamatch mot Vargarna.

Indianerna har haft en relativt lyckad säsong hittills, men under den senaste tiden har man dock – för ovanlighetens skull – haft problem att få till det ordentligt på hemmaplan. Faktum är att Indianerna har förlorat de två senaste hemmamatcherna. På bortaplan har det däremot rullat på bättre. Efter bortasegern mot Vargarna har man även slagit tillbaka Rospiggarna och Dackarna, så imorgon har Indianerna chansen att vinna fjärde raka bortamatchen och i så fall även säkra en slutspelsplats! Sett till laguppställningen kommer man till start med ungefär samma lag som senast. Enda ändringen är att Jesper B Monberg är tillbaka efter sitt skadeuppehåll och ersätter Renat Gafurov.

Totalt sett ser de båda lagen väldigt jämna ut. När lagen tidigare i somras drabbades samman i Kumla vann som bekant Indianerna med 49-47, och mycket talar nu för en liknande rysare. För att Indianerna ska kunna vinna matchen gäller det att de tre topparna - Protasiewicz, Walasek och Holta - får till det samtidigt och plockar sina 10-12 poäng. Som vanligt är det också viktigt att reserverna kör bra. Piraterna har ett väldigt starkt kort i form av Daniel Nermark på reservplats, och han är någon som man behöver få ner på jorden så snabbt som möjligt.

På förhand känns matchen väldigt oviss. Om Indianerna får en bra start kommer förmodligen Piraterna känna en allt högre press på sig i och med att säsongen går förlorad för dem vid en eventuell förlust. Om däremot Piraterna får en bra start finns det en risk att laget kommer igång och gör en bra slutspurt på serien. Med andra ord är även inledningen på matchen väldigt viktig!

Tips: 47-49

Publicerat: 2009-08-10 13:52:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2009-08-10] - Polska resultat Ls vidare >>>
[2009-08-09] - Resultat och bilder från Gerhardsson Motor Ls vidare >>>
[2009-08-09] - Walasek tjeckisk parmästare Ls vidare >>>
[2009-08-09] - Fredagens resultat Ls vidare >>>
[2009-08-06] - Hammarby besegrade Solkatterna Ls vidare >>>
[2009-08-06] - Veckans resultat Ls vidare >>>
[2009-08-05] - Division 1-laget förlorade trots Zorros hjälp Ls vidare >>>
[2009-08-02] - Helgens resultat Ls vidare >>>
[2009-08-01] - Dags för Lettlands Grand Prix Ls vidare >>>
[2009-08-01] - Kumlanytts videoreportage från i tisdags Ls vidare >>>Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu