;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Rospiggarna - Indianerna
Imorgon drar elitserien vidare med omgång nummer 9. Halva serien är nu avklarad och därmed är det nu dags för returmatcher där även de viktiga bonuspoängen står på spel. För Indianernas del är det den här gången dags att bege sig till Hallstavik för att på Orionparken möta Rospiggarna med ”Henka” Gustafsson i spetsen!

Laguppställningarna till matchen:
RospiggarnaIndianerna
1. Greg Hancock1. Grzegorz Walasek
2. Henrik Gustafsson2. Joonas Kylmäkorpi
3. Janusz Kolodziej3. Piotr Protasiewicz
4. Sebastian Ulamek4. Jesper B Monberg
5. Ryan Sullivan5. Rune Holta
6. Travis McGowan6. Leon Madsen
7. Jonas Messing7. Simon Gustafsson
8. Robin Burestad8. Niklas Eriksson

Rospiggarna har inte haft någon helt lyckad första halva på årets elitserie. För närvarande ligger laget sist i tabellen med 5 poäng och man har än så länge bara vunnit 2 matcher på 8 försök. Trots detta finns det dock en hel del som talar för att Rospiggarna kommer klättra upp en bit. Dels har man bara kört 2 av 8 hemmamatcher så här långt, medan de flesta andra lag redan har kört 3 eller 4 hemmamatcher. Dessutom förstärkte man även förartruppen under den senaste transferluckan med GP-föraren Sebastian Ulamek, som så sent som i förra veckan var med Rospiggarna när de på bortaplan i Målilla pressade Dackarna hårt. Dackarna vann dock matchen med 49-47 efter en fyrtvåa i sista heatet. Sett till laguppställningen till morgondagens match kommer man till start med sitt starkaste manskap som bland annat innehåller ”Henka” Gustafsson och Greg Hancock.

Indianerna hade en tung inledning på årets säsong, men efter en stark slutspurt av den första ”seriehalvan” i form av 3 raka segrar ligger man nu fyra i tabellen med 8 poäng. Poängmarginalen ner till de jagande lagen är dock inte så stor, så det gäller att fortsätta plocka poäng för att hålla positionen och för att även kunna fortsätta klättringen uppåt i tabellen. Sett till laguppställningen fortsätter man med precis samma förare som senast, det finns helt enkelt ingen anledning att ändra på ett vinnande lag. Det enda ändringarna som görs är några inbördes ”justeringar”, samt att Niklas Eriksson ersätter Freddy Godlund som åttonde reservförare.

Ställer man de båda laguppställningarna mot varandra ser det relativt jämnt ut. Indianerna har ett något starkare lag, men Rospiggarna har å andra sidan fördel av hemmaplan, vilket oftast gynnar hemmaförarna och missgynnar bortaförarna. Totalt sett talar alltså mycket för en jämn och oviss match som kan sluta i princip hur som helst. Rospiggarna är än så länge obesegrade på hemmaplan, så ska Indianerna vinna gäller det att samtliga förare är ordentligt fokuserade och samarbetar bra såväl i depån som på banan. Reservkampen kommer som vanligt bli viktig att vinna, och där bör Indianerna ha ett litet övertag förutsatt att Simon Gustafsson får ordning på starterna och att succédansken Leon Madsen kan konservera sin fina form från de tidigare matcherna.

Det är också viktigt att Indianerna får igång Joonas Kylmäkorpi på den nivå som alla speedwayälskare vet att han innerst inne håller. Efter det långa skadeuppehållet har han varvat bra insatser med dåliga insatser och i vissa fall även haft problem med maskinmaterialet. I den senaste matchen Joonas körde (England i torsdags) blev det 10+2 inkörda poäng på fem heat. Kanske var det vändpunkten? I så fall talar mycket för att Joonas kan bli matchhjälte imorgon kväll!

Tips: 46-50

Första mötet mellan lagen slutade 59-37 till Indianerna, så man får inte förlora med större siffror om bonuspoängen ska kunna säkras.


Publicerat: 2009-06-29 15:12:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2009-06-29] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2009-06-28] - Bilder från JVM-semifinalen Läs vidare >>>
[2009-06-28] - Även Madsen och Hefenbrock vidare i GP-kval Läs vidare >>>
[2009-06-28] - Bilder från division 1 Läs vidare >>>
[2009-06-28] - GP och GP-kval Läs vidare >>>
[2009-06-27] - Resultat JVM-kval Läs vidare >>>
[2009-06-26] - Dags för Englands Grand Prix Läs vidare >>>
[2009-06-26] - Gårdagens resultat Läs vidare >>>
[2009-06-25] - Artikel om Simon Gustafsson på svenskafans Läs vidare >>>
[2009-06-25] - Robins Race 2009 Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu