;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Elit Vetlanda
Efter en veckas uppehåll fortsätter nu elitserien för Indianernas del med den åttonde omgången. Efter två raka segrar – hemmasegern mot Piraterna och bortasegern mot Vargarna – beger sig nu Indianerna hem till Kumla igen där man ställs mot de hittills obesegrade serieledarna Elit Vetlanda.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaElit Vetlanda
1. Grzegorz Walasek1. Jaroslaw Hampel
2. Jesper B Monberg2. Thomas H Jonasson
3. Piotr Protasiewicz3. Lee Richardson
4. Joonas Kylmäkorpi4. Peter Ljung
5. Rune Holta5. Jason Crump
6. Simon Gustafsson6. Patrick Hougaard
7. Leon Madsen7. Adrian Gomolski
8. Freddy Godlund8. Robin Aspegren

Elit Vetlanda har under de senaste åren krigat i toppen i elitserien, och årets säsong ser inte ut att bli något undantag. Trots att man inför säsongen tappade Rune Holta till just Indianerna så har man hittills imponerat stort och på sju körda matcher har man vunnit sex och kört en oavgjord. Än så länge har alltså inte Vetlanda-laget förlorat en enda match, så Indianerna får minst sagt något att bita i imorgon kväll! Tittar man på laguppställningen kommer man till start med ett riktigt starkt lag som leds av VM-ledaren Jason Crump, Lee Richardson och Jaroslaw Hampel, som vann JVM-guld i just Kumla för några år sedan. På reservsidan ser man också starka ut, där återfinns Patrick Hougaard och Adrian Gomolski, som båda är lovande förare. Hougaard har exempelvis kvalificerat sig till årets JVM-final.

Indianerna som hade en relativt tung inledning på årets säsong har under de senaste matcherna ryckt upp sig ett par klasser och som redan nämnt kommer man till start mot Elit Vetlanda med två raka segrar i bagaget, något som rent självförtroendemässigt bör hjälpa till en hel del. Sett till laguppställningen kör man vidare med samma manskap som senast, de enda ändringarna är några inbördes förflyttningar inom laget. Liksom gästerna har med andra ord även Indianerna ett slagkraftigt och jämnt lag utan några egentliga brister.

Som så många gånger förr talar mycket för ännu en jämn batalj på Kumla Motorstadion. Elit Vetlanda har världens för närvarande bäste speedwayförare i laget i Jason Crump, men Indianerna har å andra sidan fördel av hemmaplan vilket bör öka indianförarnas chanser att kunna ”skrälla” mot just Crump och de övriga namnkunniga Vetlanda-förarna. Precis som i de tidigare matcherna kommer även den här gången de båda reservheaten bli mycket viktiga att vinna för båda lagen. För första gången sedan premiärmatchen mot Rospiggarna kan Indianerna mönstra Simon och Leon (på hemmaplan) och de ställs som ovan nämnt mot Hougaard och Gomolski. Dessa reservheat kan sluta i princip hur som helst, men med tanke på Simon och Leons stigande formkurvor kanske det trots allt är lite fördel till hemmalaget. Några krav på poängövervikt kan man inte ha, men blir det seger i reservkampen så är väldigt mycket vunnet.

Bortsett från reservkampen gäller det också att de mer rutinerade toppåkarna i Indianerna gör sitt jobb ordentligt och inte floppar. Sedan kommer det förmodligen även att krävas att både Kylmäkorpi och Monberg kör på topp. Med andra ord måste hela Indianlaget vara på hugget imorgon, annars blir det svårt att rubba Elit Vetlanda. De båda lagen är minst sagt jämna, men Indianerna har dock en sak som inte gästerna har… en viss Rune Holta, som förhoppningsvis kan visa att släkten är värst!

Tips: 52-44

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2009-06-22 14:27:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2009-06-21] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2009-06-20] - Midsommarhelgens resultat Läs vidare >>>
[2009-06-19] - Sommaruppehåll för ungdomsverksamhet Läs vidare >>>
[2009-06-16] - Simon fortsätter övertyga Läs vidare >>>
[2009-06-16] - Helgens knattenyheter Läs vidare >>>
[2009-06-16] - Indianerna vann i Norge Läs vidare >>>
[2009-06-15] - Rohlén till JSM-final Läs vidare >>>
[2009-06-14] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2009-06-13] - Ingen indiansuccé i Danmark Läs vidare >>>
[2009-06-13] - JSM-kval i Norrköping inställt Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu