;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Piraterna
Imorgon kväll rullar årets elitserie vidare med omgång nummer sex. Indianerna kör den här gången hemmamatch på Kumla Motorstadion mot Piraterna från Motala.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaPiraterna
1. Grzegorz Walasek1. Jonas Davidsson
2. Joonas Kylmäkorpi2. Damian Balinski
3. Piotr Protasiewicz3. Rafal Dobrucki
4. Matej Ferjan4. Rafal Okoniewski
5. Rune Holta5. Antonio Lindbäck
6. Jesper B Monberg6. Linus Sundström
7. Niklas Eriksson7. Daniel Nermark
8. David Rohlén8. Tomas Bäck

Piraterna har hittills kört fyra matcher och på dessa har det blivit två segrar och två förluster. Segrarna har kommit på hemmaplan i Motala, så med andra har lagets båda bortamatcher inneburit förluster. Till matchen mot Indianerna kommer man till start med ett slagkraftigt lag som man hoppas ska kunna slå hål på bortastatistiken. I laguppställningen finns exempelvis Antonio Lindbäck med, som så sent som i lördags kom trea som wild card i Sveriges GP på Ullevi i Göteborg. Noterbart är dock att segraren från samma tävling, Emil Sajfutdinov, inte är uttagen. På reservsidan ser man också starka ut, där bildar talangen Linus Sundström par med lag-VM-föraren Daniel Nermark.

För Indianernas del har det som bekant blivit fyra raka förluster efter segern i säsongspremiären mot Rospiggarna. Ska man dock se ljuset i mörkret kan man konstatera att inga av förlusterna har varit speciellt stora, man har varit med i de flesta matcherna, men inte lyckats knyta ihop säcken. Såhär tidigt i säsongen är det ingen större kris med bara en inkasserad seger, men sett till morgondagens match är det ändå väldigt viktigt att man kan bryta förlustsviten så man inte tappar allt för mycket mark till de sex slutspelsplatserna.

Sett till laguppställningen kör Indianerna vidare med i princip samma lag som fick förtroenden mot Ikaros Smederna i förra veckan. Enda skillnaden är att Niklas Eriksson ersätter Alexander Edberg, samt att Matej Ferjan får en ny chans att visa vad han egentligen går för. Han ersätter med andra ord Renat Gafurov. På grund av de olika snitten innebär detta i sin tur att Jesper B Monberg får ta klivet ner som reserv i laget, något som öppnar för sex heat för hans del.

Ser man till de båda laguppställningarna är det ganska svårt att sia om hur matchen ska sluta. Som bekant möttes de båda lagen inför säsongen i en träningsmatch på just Kumla Motorstadion. Den matchen vann Piraterna ganska enkelt, men frågan är hur mycket just den matchen egentligen säger om morgondagens drabbning. Något som dock står klart är att Indianernas samtliga förare måste prestera på topp i alla heat, annars kommer det bli svårt att vinna. Pekar man ut två nyckelförare i Indianerna så blir det utan tvekan Ferjan och Monberg. Båda har stor kapacitet, men har hittills inte lyckats prestera på topp. Om de lyckas, vilket jag både tror och hoppas, kommer Indianerna att säkra sin andra seger för året och samtidigt ge Piraterna sin tredje raka bortaförlust för året!

Tips: 52-44

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2009-06-01 20:16:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2009-06-01] - Söndagens resultat Läs vidare >>>
[2009-06-01] - Holta nära att nå final på Ullevi Läs vidare >>>
[2009-05-31] - Nya bilder från Pepes race Läs vidare >>>
[2009-05-29] - Dags för Sveriges Grand Prix Läs vidare >>>
[2009-05-29] - Torsdagens utländska resultat Läs vidare >>>
[2009-05-29] - Seger för Hammarby - förlust för div 1-laget Läs vidare >>>
[2009-05-29] - Bilder och text från 10-årsracet Läs vidare >>>
[2009-05-27] - Hans Andersen vann PePe:s 10-årsrace Läs vidare >>>
[2009-05-27] - Simon tillbaka på banan Läs vidare >>>
[2009-05-26] - Indianerna orkade inte hela vägen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu