;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Rospiggarna
Imorgon kväll, tisdag, är det äntligen dags för årets elitseriepremiär i speedway! Indianerna inleder direkt med en högintressant hemmamatch mot Hallstavikslaget Rospiggarna, som bland annat kommer till start med ex-världsmästaren Greg Hancock och indianbekantingen Henrik ”Henka” Gustafsson! Efter förra veckans båda nederlag i träningsmatcherna mot Piraterna är det nu upp till bevis för Indianerna som i år har ett mycket starkt lag på pappret.

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaRospiggarna
1. Grzegorz Walasek1. Greg Hancock
2. Matej Ferjan2. Maciej Janowski
3. Piotr Protasiewicz3. Janusz Kolodziej
4. Jesper B Monberg4. Henrik Gustafsson
5. Rune Holta5. Ryan Sullivan
6. Simon Gustafsson6. Freddie Eriksson
7. Leon Madsen7. Jonas Messing
8. David Rohlén8.

Rospiggarna var förra året ett av de mest nederlagstippade lagen i elitserien, men med en hög lagmoral lyckades man skrälla gång på gång, och man nådde mot alla odds slutspelet. Väl där åkte man dock ut direkt i kvartsfinalen mot Dackarna, men då ska man veta att Rospiggarna hade ganska stora skadebekymmer. I år har Rospiggarna förstärkt laget med Ryan Sullivan och ”Henka” Gustafsson, som alltså valde att lämna Indianerna för att försäkra sig om att få åka alla matcher. Bortsett från dessa herrar finns fortfarande Greg Hancock kvar i laget, tillsammans med den duktige polacken Janusz Kolodziej och den stora talangen Maciej Janowski.

Indianerna var liksom Rospiggarna ett ganska nederlagstippat lag förra säsongen, och man inledde heller inte säsongen på något bra sätt. Faktum är att man på de sex första omgångarna förra året bara vann en enda match. Därefter hände som bekant något med laget. Jesper B Monberg kom in och helt plötsligt började segrarna trilla in gång på gång, ingen lag gick säkert för de krigslystna indianerna! Liksom för Rospiggarna nådde även Indianerna slutspelet, och åter liksom Rospiggarna blev man utslagna i kvartsfinalen, men då mot Lejonen som därefter vann SM-guldet.

Efter fjolårssäsongen har indianerna värva mycket hårt och man har kontrakterat GP-stjärnorna Rune Holta och Grzegorz Walasek, samt Joonas Kylmäkorpi och vilden från öster, Renat Gafurov. Till morgondagens elitseriepremiär återfinns de två förstnämnda utav dessa, så Gafurov får med andra ord vänta ett tag på sin debut. Och vad gäller Kylmäkorpi så är han som bekant skadad fortfarande efter en krasch i den engelska elitserien. Sett till det övriga laget finns den gamla stommen kvar i form av Piotr Protasiewicz (som kör sitt 10:e år för klubben), Matej Ferjan, Jesper B Monberg och Simon Gustafsson. Debut gör även danske Leon Madsen som i år passar in mycket bra i laget med sitt låga snitt.

Jämför man de båda lagen pekar ganska mycket på att vi kan se fram emot en spännande match in i det sista. Båda lagen är bra på samtliga positioner och det finns egentligen inga svaga punkter. Indianerna får dock gälla som favoriter då man trots allt har fördel av hemmaplan, om man bortser från ”Henka” som kanske har mer fördel än indianförarna själva. Avgörande för matchen kommer troligen bli reservkampen som på pappret känns ganska oviss. Simon Gustafsson och Leon Madsen mot Freddie Eriksson och Jonas Messing. Det kan gå lite hur som helst, men om Simon lyckas hålla i sin fina form från England och Polen så bör Indianerna dra det längsta strået och inkassera en seger i premiärmatchen!

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2009-04-27 08:49:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2009-04-26] - 6 poäng för Hefenbrock i Polen Läs vidare >>>
[2009-04-25] - Nya intervjuer på Kumlanytt Läs vidare >>>
[2009-04-25] - Ingen indiansuccé i GP-premiären Läs vidare >>>
[2009-04-25] - Dags för Tjeckiens Grand Prix Läs vidare >>>
[2009-04-24] - Nytt videoreportage på Kumlanytt Läs vidare >>>
[2009-04-23] - 15 poäng för Madsen i Danmark! Läs vidare >>>
[2009-04-23] - Resultat från Motala Läs vidare >>>
[2009-04-22] - Resultat för gårdagens träningsmatch Läs vidare >>>
[2009-04-21] - Hela laget på plats för matchen kl 19 Läs vidare >>>
[2009-04-20] - Laguppställningar för träningsmatchen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu