;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Indianerna - Smederna
Imorgon kväll är det äntligen dags för elitseriespeedway på Kumla Motorstadion igen, detta då den femtonde omgången av årets elitserie avgörs! För Indianernas del är det nu dags att ta sig an Smederna från Eskilstuna, en match som är väldigt viktig för båda lagen. För Indianerna gäller det att försvara den sista slutspelsplatsen som man just nu innehar, och för Smedernas del gäller det att ta poäng för att undvika sistaplatsen i tabellen! Som bekant är även morgondagens match ”döpt” till enkronasmatchen, så alla företag som finns presenterade på framsidan skänker en krona till klubben för varje åskådare som går på matchen. Ju fler vi blir desto mer pengar blir det alltså till Indianerna!

Laguppställningarna till matchen:
IndianernaSmederna
1. Adrian Miedzinski1. Jonas Davidsson
2. Matej Ferjan2. Rory Schlein
3. Magnus Zetterström3. Wieslaw Jagus
4. Jesper B Monberg4. Daniel King
5. Piotr Protasiewicz5. Krzysztof Kasprzak
6. Simon Gustafsson6. Robert Miskowiak
7. Henrik Gustafsson7. Daniel Hendersson
8. Freddy Godlund8. Henrik Karlsson

Smederna, som inför årets säsong tippades bli ett topplag, har minst sagt havererat i år. Allt efter att resultaten uteblivit har lagmoralen sjunkit hos förarna och nyligen valde man även att sparka sitt gamla lagledarpar Ingvar Ånstad och Pierre Gustafsson. Ny lagledare är Bo Jansson och han gör förövrigt sin första insats som lagledare imorgon. Det återstår att se hur han lyckas få förarna att komma överens, men om han lyckas, i så fall blir Smederna ett svårslaget motstånd. Trots att Smederna alltså ligger sist med ”bara” 8 poäng så har man egentligen ett slagkraftigt lag som leds av trion Jonas Davidsson, Wieslaw Jagus och Krzysztof Kasprzak. Bakom dessa återfinns även ex-indianen Rory Schlein och gamle juniorvärldsmästaren Robert Miskowiak.

Indianerna inledde som bekant årets säsong tungt men när väl förarna kom igång, ja då har de varit ytterst svårstoppade, speciellt hemma i Kumla. På de sex senaste omgångarna har Indianerna bara förlorat en enda match och man har tack vare dessa finna resultat skuttat upp rejält i tabellen. Just nu ligger Indianerna på den sjätte och sista slutspelsplatsen med 15 poäng. Kan man vinna mot Smederna imorgon så kan man alltså befästa slutspelsplatsen ytterligare och kanske även fortsätta klättringen uppåt i tabellen, det är ju bara 3 poäng upp till tredjeplatsen! Sett till laguppställningen går ”Henka” Gustafsson, som var petad i förra veckan, in istället för Krzysztof Jablonski, men i övrigt är laget intakt med förra veckans laguppställning. ”Henka” lär vara taggad upp till tänderna, så han vill jag passa på att höja ett varningens finger för!

Adrian Miedzinskis medverkan i matchen är ännu osäker. Under måndagen ska han på läkarbesök och anser man då att skadan är ”okej” så finns det en möjlighet att han kan komma till start, annars blir det R/R som i förra veckan.

Jämför man de båda lagen så får Indianerna stå som favoriter till segern i kraft av hemmabana och en mycket bättre formkurva. Smederna lär dock vara nyladdade med sin nya lagledare, så de kommer utan tvekan att bjuda på hårt motstånd. Men som Indianerna har åkt på hemmaplan i år får man alltså stå som segerfavoriter. Frågan är dock om man kan nå bonuspoängen. När de båda lagen möttes i Eskilstuna vann Smederna med 53-42, så Indianerna måste med andra ord vinna med minst 12 poäng för att få med sig alla tre poängen. Det kommer garanterat bli knallhårt, men med just ditt publikstöd så kommer det att gå vägen!

Tips: 54-42

Matchen startar klockan 19:00, varmt välkomna!

Publicerat: 2008-08-11 00:16:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-08-10] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2008-08-10] - Supporterbuss till Stockholm! Läs vidare >>>
[2008-08-10] - JSM-finalen inställd igen Läs vidare >>>
[2008-08-10] - Inga pallplatser i polska mästerskapet Läs vidare >>>
[2008-08-09] - Magnus "Zorro" Zetterström - svensk mästare! Läs vidare >>>
[2008-08-09] - JSM-finalen bröts Läs vidare >>>
[2008-08-08] - Indianförarna regerar i Tjeckien Läs vidare >>>
[2008-08-08] - Zorro fortsätter imponera stort! Läs vidare >>>
[2008-08-07] - Onsdagens resultat Läs vidare >>>
[2008-08-06] - Bilder från tisdagen Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu