;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Piraterna - Indianerna
I morgon kväll är det dags för den trettonde omgången av årets elitserie. Indianerna, som för närvarande ligger sjua i tabellen med 12 inkörda poäng, kör den här gången bortamatch mot ärkerivalerna Piraterna, som ligger femma i tabellen med 15 poäng. Tre poäng står på spel och den stora frågan är om Indianerna kan ta dessa och på riktigt utmana om slutspelsplatserna, eller om Piraterna drar det längsta strået och ”säkrar” en plats bland de sex främsta.

Laguppställningarna till matchen:
PiraternaIndianerna
1. Grzegorz Walasek1. Jesper B Monberg
2. Mikael Max2. Magnus Zetterström
3. Robert Kosiecha3. Matej Ferjan
4. Damian Balinski4. Adrian Miedzinski
5. Ryan Sullivan5. Piotr Protasiewicz
6. Linus Sundström6. Simon Gustafsson
7. Rafal Okoniewski7. Henrik Gustafsson
8. -8. -

Piraterna inledde, precis som Indianerna, årets säsong ganska knackigt. På de fyra första omgångarna tog Motala-laget exempelvis inte en enda poäng. Men sedan några veckor tillbaka, närmare bestämt sex omgångar tillbaka, har Piraterna verkligen fått upp tempot. De sex senaste omgångarna har nämligen Piraterna vunnit, men de fyra senaste segrarna har ”bara” vunnits med 4 poäng som mest. Till matchen i morgon kommer man till start med ett jämnt lag utan några större svagheter. I laget återfinns bland annat ex-indianen Rafal Okoniewski, men saknas gör tyvärr Daniel Nermark, som skadade sig i England i förra veckan.

Indianerna är liksom Piraterna inne i härligt stim där det mesta går vägen. På de fyra senaste omgångarna har laget som bekant utklassat Elit Vetlanda, Dackarna och Västervik på hemmaplan och på bortaplan har man även lyckats köra hem ett oavgjort resultat mot topplaget Rospiggarna. Alla dessa matcher har genomförts med samma manskap, så givetvis finns det ingen anledning att splittra på det inför morgondagens viktiga match mot Piraterna. De enda förändringarna som gjorts är några inbördes förflyttningar. Precis liksom Piraterna finns det inte heller i Indianerna några direkta svagpunkter.

Jämför man de båda laguppställningarna talar verkligen allt för en knallhård batalj som inte kommer att avgöras förrän i det sista heatet. Piraterna får stå som favoriter till segern i och med fördelen av hemmaplan, men de flesta av indianförarna brukar som bekant också hitta runt ganska bra i Motala! För att Indianerna ska kunna gå segrande ur matchen krävs det att man startar matchen på ett bra sätt och att man vinner reservkampen. Förmodligen kommer Rafal Okoniewski få köra sex heat, och om han på dessa tar över tio poäng, då kommer Indianerna få svårt att vinna. ”Henka” och Simon Gustafsson måste helt enkelt sätta polacken på plats!

Precis som vanligt i Motala är också starterna väldigt viktiga. Det finns visserligen ganska goda förutsättningar att åka om, men förarna gör sig själva en stor tjänst om de kommer iväg först och således slipper åka om. Sammanfattningsvis, matchen kommer att bli stenhård och inget lag kommer att vika ner sig. Det lag som vinner är det lag som håller sig jämnast och gör minst misstag. Värt att komma ihåg inför matchen är också att Indianerna vann det första mötet med 50-45, så Indianerna leder med andra ord ”bonuspoängskampen” med fem pinnar!

Tips: 47-49

Publicerat: 2008-07-28 11:53:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-07-28] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2008-07-27] - Häng med supportbussen till Motala Läs vidare >>>
[2008-07-27] - Smålandsvillan Par Open Läs vidare >>>
[2008-07-27] - Eastbourne vann igen Läs vidare >>>
[2008-07-25] - Startlista - Gerhardsson Motor Läs vidare >>>
[2008-07-24] - 8 poäng för Jablonski i Ryssland Läs vidare >>>
[2008-07-24] - Zorro förde Poole till seger Läs vidare >>>
[2008-07-24] - Vikingarna slog Gnistorna borta Läs vidare >>>
[2008-07-23] - Matchrapport, bilder m.m. Läs vidare >>>
[2008-07-23] - Häng med supporterbussen till Motala! Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu