;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan






Nästa match - Elit B




ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Rospiggarna - Indianerna
Imorgon kvĂ€ll körs den elfte omgĂ„ngen av Ă„ret elitserie, och den sista innan lag-VM-uppehĂ„llet som varar under nĂ€sta vecka. Indianerna som har vunnit tvĂ„ raka hemmamatcher – mot Elit Vetlanda och Dackarna – ska nu köra bortamatch mot serieettan Rospiggarna. FrĂ„gan Ă€r nu om Indianerna kan fortsĂ€tta sin segersvit och ta första bortasegern för Ă„ret, eller om Rospiggarna blir för svĂ„ra


LaguppstÀllningarna till matchen:
RospiggarnaIndianerna
1. Greg Hancock1. Adrian Miedzinski
2. Charlie Gjedde2. Magnus Zetterström
3. Janusz Kolodziej3. Matej Ferjan
4. Chris Slabon4. Jesper B Monberg
5. Adam Shields5. Piotr Protasiewicz
6. Travis McGowan6. Simon Gustafsson
7. Andreas Messing7. Henrik Gusafsson
8. Jonas Messing8. -

Rospiggarna, som inför sĂ€songen tippades bli ett bottenlag, har minst sagt tystat kritikerna nu nĂ€r ungefĂ€r halva serien Ă€r avklarad. Hallstaviklaget har nĂ€mligen flugit fram och kört till sig 7 segrar av 10 möjliga. Totalt har Rospiggarna 15 poĂ€ng och med dessa Ă€r man delad serieetta tillsammans med Lejonen. NĂ„got som dock ska uppmĂ€rksammas Ă€r att ”Piggarna” inte brukar vinna med nĂ„gra stora siffror, 5 av de 7 segrarna har nĂ€mligen vunnits med fyra poĂ€ng eller mindre, sĂ„ man har med andra ord haft flytet med sig hittills. Laget som Rospiggarna stĂ€ller upp med i morgondagens match Ă€r ganska starkt. Visserligen innehĂ„ller bara laget en riktig toppĂ„kare i form av Greg Hancock, men Ă€n sĂ„ lĂ€nge har de inte förlorat nĂ„gon hemmamatch, sĂ„ ingen ska underskattas.

Indianerna har efter en tung inledning pÄ sÀsongen kommit igÄng allt mer och med sig inför matchen mot Rospiggarna kommer man som sagt med tvÄ respektingivande segrar mot bÄde Elit Vetlanda och Dackarna. PÄ bortaplan har dock Indianerna inte rosat marknaden alls. Hittills har man fÄtt stryk i samtliga bortamatcher, och dessutom med ganska stora siffror. Den minsta bortaförlusten var mot Smederna, och dÄ förlorade man ÀndÄ med 11 poÀng. Till morgondagens match vÀljer lagledningen att mönstra precis samma manskap som mot Dackarna. Visserligen har ett par inbördes omflyttningar skett, men samma förare fÄr alltsÄ Äter förtroendet. Med tanke pÄ att de flesta i laget har kommit igÄng nu sÄ finns det absolut chans att köra hem Ärets första bortaseger!

JĂ€mför man de bĂ€gge lagen talar som vanligt mycket för att det kommer bli en jĂ€mn och spĂ€nnande match! Sett till tabellpositionerna kan man tro att Rospiggarna borde vara det betydligt starkare laget, men faktum Ă€r att Indianerna inte ska vara sĂ„ mycket sĂ€mre Ă€n ”Piggarna”. Sett till snitten har exempelvis Indianerna ett lagsnitt pĂ„ 39,39 medan Rospiggarnas ”bara” ligger pĂ„ 38,94. För att Indianerna ska kunna köra hem första bortasegern sĂ„ gĂ€ller det att samtliga förare gör ett lika bra jobb som under de senaste tvĂ„ hemmamatcherna, med andra ord mĂ„ste alla ta poĂ€ng. Det Ă€r ocksĂ„ viktigt att Indianerna Ă€r bra med i matchen redan frĂ„n början sĂ„ man inte hamnar i ett tidigt underlĂ€ge. Helst ska Indianerna leda matchen fram till paus och fĂ„ med sig ett litet försprĂ„ng till pausvilan.

Orionparken i Hallstavik Àr ocksÄ en förhÄllandevis liten bana, sÄ starterna kommer sÀkerligen bli ganska avgörande i mÄnga heat. Totalt sett fÄr Rospiggarna ses som favoriter i och med att de leder serien och har hemmaplan, men personligen tror jag att Indianerna kommer att inkassera Ärets första bortaseger!

Tips: 46-50

Publicerat: 2008-07-07 16:25:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2008-07-06] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2008-07-06] - 8 pinnar för Simon i England Läs vidare >>>
[2008-07-06] - 3 av 4 indianer till GP-kval-final! Läs vidare >>>
[2008-07-03] - Häng med supporterbussen till Motala! Läs vidare >>>
[2008-07-03] - Bra resultat i Danmark Läs vidare >>>
[2008-07-03] - Indianernas polacker till polska mästerskapet Läs vidare >>>
[2008-07-03] - Matchrapport, bilder och mycket mer Läs vidare >>>
[2008-07-03] - Onsdagens resultat Läs vidare >>>
[2008-07-02] - Oskar Axelsson trea i Vetlanda Läs vidare >>>
[2008-07-02] - Indianerna körde över svenska mästarna Läs vidare >>>



© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu