;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan






Nästa match - Elit B




ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Piraterna - Indianerna
Imorgon kvÀll körs Ärets allra sista elitseriematch och för Indianernas del lÀr det med största sannolikhet att bli en riktig rysarafton. Indianerna kÀmpar nÀmligen för att hÄlla sig kvar i elitserien och detta gör de pÄ bortamatch mot Piraterna, som i sin tur försöker sÀkra den sista slutspelsplatsen. Indianerna ligger nÀst sist i tabellen och har lika mÄnga poÀng som jumbon Kaparna, sÄ förutsÀttningarna inför ödesmatchen Àr att ta minst lika mÄnga poÀng som Kaparna. Skulle Kaparna vinna sin bortamatch i Stockholm sÄ mÄste Àven indianerna vinna i Motala för rÀdda elitseriekontraktet!

LaguppstÀllningarna till matchen:
PiraternaIndianerna
1. Grzegorz Walasek1. Matej Ferjan
2. Damian Balinski2. Roman Povazhny
3. Mikael Max3. Magnus Zetterström
4. Michal Szczepaniak4. Kaj Laukkanen
5. Ryan Sullivan5. Piotr Protasiewicz
6. Zbigniew Suchecki6. Simon Gustafsson
7. Christian Ingesson7. Henrik Gustafsson
8. Tobias Ingesson8. David Rohlén

Piraterna har hittills haft en förhÄllandevis bra sÀsong och för nÀrvarande ligger de pÄ den sjÀtte och sista slutspelsplatsen i tabellen. PÄ de sjutton körda omgÄngarna har de vunnit Ätta matcher och fÄtt oavgjort i ytterligare tvÄ. Piraterna har ocksÄ klarat sig ganska bra frÄn skadebekymmer, men en förare som har haft extrem otur i Är Àr polacken Robert Kosciecha, som för bara nÄgra veckor sedan skadade sig för tredje(!) gÄngen i Är och i vÀrsta fall fÄtt karriÀren spolierad. Som bekant skedde olyckan pÄ hemmaplan i Motala och efter matchen fick Piraternas danske stjÀrna Kenneth Bjerre mycket kritik för att han skulle ha vÄllat kraschen. Kontentan av alltsammans blev att Bjerre har petats under de senaste matcherna och sÄ blir fallet Àven imorgon. Bortsett frÄn dessa avbrÀck kommer Piraterna till start med sitt absolut starkaste lag, men pÄ pappret ser det dock inte helt oslagbart ut.

Indianerna har till skillnad frĂ„n de flesta lagen i elitserien en vĂ€ldigt motig sĂ€song bakom sig dĂ€r inte mycket har gĂ„tt vĂ€gen. Indianerna har hittills bara vunnit en match, men vid ett flertal tillfĂ€llen har man varit oerhört nĂ€ra seger, och det Ă€r Ă€ven nĂ„got som syns i tabellen. I +/- statistiken har nĂ€mligen Indianerna ”bara” -143 poĂ€ng. Detta att jĂ€mföra med Kaparnas -312, eller tabellĂ„ttan Smederna (som har fyra poĂ€ng mer Ă€n indianerna i tabellen) med -189. Det största problemet har varit att inte hela laget har lyckats samtidigt, i varje match har det alltid varit nĂ„gon/nĂ„gra förare som ”floppat”. Till morgondagens match vĂ€ljer lagledare Rikard Andersson att mönstra samma lag som i förra veckans hemmamatch mot VĂ€stervik, en match som Indianerna bara förlorade med Ă„tta poĂ€ng. Vissa inbördes förĂ€ndringar sker, men utöver det Ă€r det alltsĂ„ samma lag som kommer till start.

JĂ€mför man de bĂ„da lagen ser det i alla fall pĂ„ pappret ut att kunna bli en jĂ€mn match. Piraterna fĂ„r stĂ„ som favoriter till segern i kraft av hemmabana, annars Ă€r dock matchen vĂ€ldigt svĂ„rtippad. I Piraternas laguppstĂ€llning finns egentligen bara en helt sĂ€ker poĂ€ngplockare, Ryan Sullivan, men i övrigt kan det gĂ„ precis hur som helst. En förutsĂ€ttning att det ska bli en jĂ€mn match Ă€r dock att Indianerna för en gĂ„ngs skull kan hĂ„lla ihop laget och fĂ„ samtliga förare att prestera samtidigt under hela matchen. Lyckas det sĂ„ kan det bĂ€ra lĂ„ngt
 kanske lika lĂ„ngt som vid 2004 Ă„rs jumbofinal mellan just Piraterna och Indianerna, en final som Indianerna gick segrande ur med 47-49!



Tips: 47-49

Publicerat: 2007-09-03 15:27:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-09-03] - Hur vill du att förartruppen ska se ut? Läs vidare >>>
[2007-09-02] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2007-09-02] - Fler bilder frÃ¥n SM-finalen Läs vidare >>>
[2007-09-02] - Kaj Laukkanen bäst i par-EM Läs vidare >>>
[2007-09-02] - Massor av nya bilder! Läs vidare >>>
[2007-09-02] - Mellgren & Jonsson - svenska mästare Läs vidare >>>
[2007-08-31] - Startlista - SM-final Läs vidare >>>
[2007-08-31] - Startlista - RM-final Läs vidare >>>
[2007-08-31] - Robert Pettersson vann JSM Läs vidare >>>
[2007-08-30] - Onlineuppdateringar pÃ¥ SM-sidan Läs vidare >>>



© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu