;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Inför: Kaparna - Indianerna
Imorgon kväll klockan 19:00 avgörs årets sextonde elitserieomgång och för Indianernas del väntar nu årets minst sagt viktigaste match hittills! På bortaplan i Mariestad möter nämligen Indianerna tabelljumbon Kaparna, som i år lever i exil från Göteborg och alltså tvingas köra sina hemmamatcher på lånade arenor runt om i landet.


Laguppställningarna till matchen:
KaparnaIndianerna
1. Kim Jansson1. Henrik Gustafsson
2. Matej Zagar2. Roman Povazhny
3. Rafal Dobrucki3. Matej Ferjan
4. Renat Gafurov4. Magnus Zettertsröm
5. Daniel Nermark5. Piotr Protasiewicz
6. Denis Gizatullin6. Kaj Laukkanen
7. Michael Berntsson7. Simon Gustafsson
8. Tomas Karlsson8. David Rohlén

Kaparna har liksom Indianerna haft en väldigt tung säsong bakom sig och så här långt har de bara lyckats vinna en enda match, detta när de på ”hemmaplan” i Kumla lyckades slå tillbaka Smederna med 50-46. I övrigt har dock inte mycket gått Göteborgarnas väg och de har dessutom fått brottats med en hel del skadebekymmer och snittproblem. Just nu börjar det dock se bra ut för Kaparna på skadefronten, för till den här matchen kommer man nämligen till start med det starkaste manskapet som man för närvarande kan ställa upp med. Ett litet frågetecken får dock ställas för Matej Zagar som så sent som i förra veckan tvingades att avstå en del matcher p.g.a. skada.

Indianernas säsong har som bekant inte varit någon lycklig resa såhär långt. Hittills har det bara blivit en seger och en oavgjord match, och segern kom förövrigt mot just Kaparna när de båda lagen drabbades samman i Kumla tidigare i sommar. Den gången drog, som ni kanske minns, Indianerna det längsta strået och vann med de förkrossande siffrorna 67-28! Sedan den segern har det dock gått över två långa månader, så det lär garanterat vara segertörstiga indianförare som kommer till start imorgon kväll! Vilka får då förtroendet i denna viktiga match? Jo, det blir precis samma manskap som senast, ett lag som ju sånär lyckades att slå tillbaka Elit Vetlanda. En lite ”större” förändring som sker i truppen är att ”Henka” går upp som ordinarie medan Kaj åter blir reservförare.

På pappret är det två väldigt jämna lag som kommer att få mäta sina krafter mot varandra i morgondagens match. Sedan det första mötet kördes har Kaparna värvat en del nya förare (ex. Gizatullin som kommer till start imorgon) och dessutom har de även fått Daniel Nermark att köra bättre än någonsin, Nermark har under de senaste matcherna nämligen slagit storstjärnor såsom Greg Hancock och Hans Andersen! Kaparna är helt enkelt ett betydligt vassare lag nu än för två månader sedan, så det gäller att inte ta ut någonting i förskott. Ska det bli indianseger krävs det utan tvekan en bra insats från samtliga förare i laget.

Ett viktigt nyckelmoment i matchen kommer garanterat att bli starterna, i såväl de sexton heaten som i matchen. Kan Indianerna för en gångs skull inleda med att ta ledningen i de första heaten och direkt sätta Kaparnas största stjärnor på plats så finns det goda möjligheter att vinna, men annars blir det riktigt tufft! I övrigt gäller det också att vinna reservkampen, och där ser Indianerna ut att vara det klart starkaste laget. Sist men inte minst gäller det att KÄMPA IN I DET SISTA! Detta är en match som skall vinnas, detta är en match där kontraktet skall säkras!

Tips: 46-50

Publicerat: 2007-08-20 11:52:00
Skribent: Link
Fler nyheter
[2007-08-19] - Polska resultat Läs vidare >>>
[2007-08-18] - Poznan besegrade Laukkanens Gniezno Läs vidare >>>
[2007-08-18] - Första förlusten för Indianknattarna Läs vidare >>>
[2007-08-16] - 12 pinnar för Ferjan i Danmark Läs vidare >>>
[2007-08-16] - 18 poäng för Laukkanen i Danmark Läs vidare >>>
[2007-08-16] - Holta blev polsk mästare Läs vidare >>>
[2007-08-15] - Matchrapport, bilder, statistik och topplista Läs vidare >>>
[2007-08-15] - Indianerna föll trots heroisk kämpainsats Läs vidare >>>
[2007-08-13] - Bilder från söndagens knattematch Läs vidare >>>
[2007-08-13] - Inför: Indianerna - Elit Vetlanda Läs vidare >>>© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu