;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Premiären avklarad
Match: Indianerna - Rospiggarna (2009-04-28)
Resultat: 59-37
Publik: 5033


Seriepremiärer inom alla sporter är synonymt med ovisshet, en ovisshet kring lagets kapacitet men också en ovisshet kring laguppställningars och laguttagningars rätt och fel.

Matchen inleddes med ett oavgjort heat för att sedan följas upp med seger 5-1 i reservheatet. Simon Gustafsson tog här en övertygande seger medan A-lagsdebuterande Leon Madsen efter en hård kamp med bortalagets Freddie Eriksson lyckades bärga tvåpoängaren.

Efter 4-2 i det tredje heatet och ett oavgjort fjärde heat var det så vid ställningen 15-9 i hemmafavör dags för det laddade familjemötet mellan far och son Gustafsson, och vilket heat det blev! Indianernas Matej Ferjan vann heatet från sitt tredjespår tämligen ohotad samtidigt som Freddie Eriksson slutade sist, däremellan fördes ett krig om tvåpoängaren! Simon och ”Henka” kubbades vilt om andraplatsen fyra varv igenom hela tiden med Simon ett litet steg före sin far vilket också blev ställningen in i mål. En dubbelseger och tiopoängs ledning (20-10). En ledning som efter fyra oavgjorda heat utökades med två poäng sedan Grzegorz Walasek satt sin före detta lagkamrat i Piraterna Ryan Sullivan på plats samtidigt som Madsen gjorde processen kort med Eriksson. Ställning 36-24 när det så var dags för pausvila.


Heat 5: Simon VS "Henka" Gustafsson!

Efter paus slogs den första tunga kilen i kistan genom ytterligare en femetta i matchens andra reservheat. Denna gång flög Madsen iväg från start Samtidigt som Gustafsson regisserade paråkningen tätt bakom. De två efterkommande heaten slutade 3-3 respektive 2-4 (bortalagets enda poängövervikt i ett heat under kvällen) ställning inför det sista ordinarie heatet för kvällen var därmed ointagliga 46-32 och säsongens första seger ett faktum.

Att matchen på något sätt skulle bli avslagen efter detta var däremot ingen risk! I det fjortonde heatet för kvällen Tog Walasek täten direkt från sitt innerspår, tätt följd av ”piggarna” Kolodziej och Sullivan. Indianernas Rune Holta totalmissade starten men hittade ett direkt ett snabbt ytterspår som han sedan följde tre varv igenom innan han från ingenstans gick ut på det sista varvet på andraplats bakom sin lagkamrat. Heatet slutade därmed 5-1 och hemmalaget hade därmed en ledning på hela 18 poäng.

Det femtonde heatet slutade oavgjort sedan ”Henka” fått en revansch på Gustafsson Jr innan kvällens finaldrabbning skulle gå av stapeln. I kvällens sista heat ställdes Indianduon och lagkamraterna i Zielona Gora i den polska extraligan Piotr Protasiewicz och Grzegorz Walasek mot Rospiggarnas flaggskepp Greg Hankock och Ryan Sullivan. Återigen visade Walasek vilken startkanon han är och gick tillsammans med Hankock ut i ledning, en ledning som han trots vilda attacker lyckades hålla heatet igenom. ”Pepe” hade däremot en tyngre resa, han kom sist iväg från start men slet med näbbar och klor med båda Hallstaviksförarna innan han tillslut, med hjälp från lagkamrat Walasek på sista varvet, lyckades paråka hem en dubbelseger. Efter ett av de svettigaste heaten i mannaminne stod det så klart att Indianerna gick segrande ur denna batalj med hela 59-37!


Piotr Protasiewicz svarade för en fin uppåkning i sista heatet!

Efter målgång sa ”PePe” att han älskar att åka med Walasek för att de känner varandra så bra att det inte gör något ”om man skulle råka köra ut varandra lite i staketet, jag är aldrig så bra som när jag åker tillsammans med honom.” Jag passade också på att fråga Walasek om hur han upplevde premiären i Indianväst. ”Jag kände mig mycket välkommen både av laget och av supportrarna, det var kul att få visa att jag kan prestera eftersom träningsmatchen inte var så bra.”

Passade under kvällen på att fråga Holta hur det kommer sig att han hamnade i Indianerna och hur inledningen på säsongen har varit? ”Efter sex år kände jag att det var bäst för båda parter att jag lämnade Vetlanda. Det var många om budet på mig och jag fick bättre erbjudanden från andra klubbar rent ekonomiskt, däremot tyckte jag att Indianerna gav mig den bästa helhetslösningen. Inledningen på säsongen har varit sådär, jag har varit lite ojämn men det är egentligen först när serierna har startat och GP dragit igång på riktigt som man vet var man står… Starterna strulade lite ikväll men jag tycker att åkningen gick bra och jag hade bra fart i grejerna.”


Rune Holta blir något att räkna med i Indianlägret.

Sammanfattningsvis är väl lagets totala slagkraft ingenting som någon efter gårdagens uppvisning behöver tvivla på att vinna en så pass komfortabel seger mot ett starkt lag som Rospiggarna är ett stabilt styrkebesked, samtidigt skall inte stickas under stol med att det på sina håll skall finnas mycket mer att ta utav. Detta tillsammans med tre förare (Christian Hefenbrock, Renat Gafurov och den i nuläget skadade Joonas Kylmäkorpi) som i allra högsta grad är med och konkurrerar om platserna i startsjuan bäddar för en mycket spännande säsong.

Vi avslutar med att tacka förare, press, publik och sponsorer för gårdagens fest såväl på som utanför banan och hälsar alla hjärtligt välkomna åter!!!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Grzegorz Walasek514 poäng i debuten och såg sig endast slagen i sitt första heat för kvällen och det mot självaste Hancock.
2. Matej Ferjan2Ett stapplande första heat, en trea i sitt andra en uteslutning och en avslutande nolla. Alla vet att Matej kan mycket, mycket bättre!
3. Piotr Protasiewicz4Stark fyra, visade både bestämdhet och glöd, i denhär formen kan inte många stoppa Indiankaptenen.
4. Jesper B Monberg1Inte mycket gick Jespers väg denna kväll, samma som för Ferjan, vi vet alla att han har mycket mer att ge,
5. Rune Holta4Gör vad man kan begära, blixtrar i åkningen men hade under kvällen problem med sina starter.
6. Simon Gustafsson5Att ta fullt i reservheaten är mycket bra att sedan åka ut och spöa motståndarnas heatledare två gånger om, det visar klass!
7. Leon Madsen4Leon flög iväg från start och behöver verkligen inte skämmas för sin insats, han visade klass matchen igenom!
8. David Rohlén-Körde ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu