;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Storseger trots kaosartad inledning!
Match: Indianerna - MasarnaAvesta (2008-08-05)
Resultat: 61-35
Publik: 2087


Inför matchen mot Masarna har inte förberedelserna varit direkt optimala. Indianernas, enligt ”topplistan”, näst bäste förare så långt under säsongen Adrian Miedzinski skadade sig i en match i den ryska ligan i förra veckan. Han har nu opererats och väntas tillbaka inom en eller ett par veckor. Under gårdagens match kördes således riders replacement för honom. Problem nummer två uppstod i söndags då Jesper B Monberg skadade sig i söndagens ligamatch i den polska ligan sedan hans kopplingswire gått av i startögonblicket vilket fick till följd att han handlöst slog över baklänges, skadade sin svanskota och fick en blödning i ryggslutet. Så för att åtgärda detta förestående problem ordnades under tisdagen behandling för Jespers värkande kropp. Problem nummer tre uppstod inte förrän under tisdagsförmiddagen då det stod klart att Matej Ferjan skulle få mycket knapert om tid för att hinna till matchstart sedan hans färja från Polen blivit flera timmar försenad på grund av den kraftiga sjögången. För att lösa detta problem fixades poliseskort under slutsträckan dessförinnan vågar jag knappt tänka på hur fort man kan köra med en stor husbil.

Gällande motståndarlaget Masarna skall heller inte förringas att även de hade det jobbigt inför matchstart. Emil Sajfutdinov skadade sig under helgens polska ligamatch, ersattes av polacken Pawel Miesiac. Tyvärr för Masarna uteblev denne och man tvingades därmed flytta upp reserven Oliver Allen. Med dessa förutsättningar gick så de två lagen till drabbning. Detta i en match som både var avslagen och gastkramande på samma gång.

När den tidigare nämnde Matej Ferjan inte hann till start i sitt första heat (han var ca 2-3 minuter sen till banan) tvangs den säsongsdebuterande Krzysztof Jablonski till en tidigare säsongspremiär eftersom han som reserv annars skulle ha återfunnits i det andra heatet. Han gjorde sina första varv i Indianväst tillsammans med Piotr Protasiewicz. Heatet i sig var händelselöst och slutade efter fyra varvs ”följa-John-speedway” 3-3 sedan Masarnas Dave Watt lagt beslag på trepoängaren framför näsan på de båda Indianpolackerna. Även det andra heatet slutade 3-3 sedan Simon Gustafsson körde hem en säker trepoängarna före Avestas Dennis Andersson och Anton Rosén. Noterbart var att även David Rohlén säsongsdebuterade men tyvärr fick se sig slagen på mållinjen av Rosén.

Oavgjort 6-6 efter två heat innan Indianerna slog till ordentligt genom Jesper B Monberg och Magnus ”Zorro” Zetterström. 5-1 mot självaste Leigh Adams, och ledning med fyra poäng. Efter ett oavgjort heat var det så dags för den ”stressade Slovenen” Matej Ferjan att göra sitt första heat för kvällen, att han stressat en heldag och knappt hunnit packa upp sina grejer verkade inte ha påverkat honom nämnbart eftersom han tillsammans med Jablonski körde in en kassaskåpssäker femetta!

Efter heat sex, som slutat 3-3 var så ställningen 22-14 i hemmafavör och när sedan Zetterström efter att ha stått för en magnifik uppvisning i speedwaykonst, först gått innanför Adams i startkurvan för att sedan runda Masarnas andre stjärnförare Kenneth Bjerre i den andra kört hem en 4-2 seger i par med Ferjan var så ledningen uppe i hela tio poäng (26-16). När de tre efterföljande heaten innan paus slutat totalt 12-6 till hemmalaget börjades det oundvikligen att sneglas på bonuspoängen.

För att ta hand om den åtråvärda bonuspoängen skulle seger med mer än tjugo poäng krävas. Hade Indianerna vunnit gårdagens match med just tjugo poäng skulle det betyda ”särkörning” om bonusen, något som med största sannolikhet hade inneburit en ensam kombattant mot Leigh Adams. Vilket som också de flesta förstår hade varit en oerhört svår nöt att knäcka. Ställningen 38-22 gjorde annars att matchen i sig efter det faktum att Masarna fallit ihop som ett korthus kändes ganska avslagen. Samtidigt var den otroligt spännande i kampen om bonuspoängen.

Tjugo poängs övervikt skaffades i och med 5-1 i kvällens andra reservheat, nu gällde bara att undvika särkörning och ett möjligt kostsamt nederlag där. 10-8 med ”Indianögon” betraktat på kvällens tre sista heat innan nomineringsheaten betydde ledning med tjugotvå poäng (53- 31).
När så Monberg och Ferjan körde 4-2 mot Masarnas Simon Stead och Oliver Allen trots en bedrövlig inledning på heatet stod det klart att allt utom 1-5 var gott nog för att bärga de åtråvärda bonuspoängen.

Indianduon som skulle se till att inte detta om att ske var Zetterström/Protasiewicz dessa tu ställdes mot masarnas Adams/Bjerre. När så den sistnämnde gick i tejpen och kom att ersättas av Anton Rosén kändes i ärlighetens namn även bonusen klar. Heatet i sig kom ändock att bli en spännande historia då ”Zorro” gjorde den grymmaste start jag någonsin skådat. Två cykellängder framför Adams efter bara 30 meter! Trots Masförarens ihärdiga attacker lyckades Zetterström tillslut besegra GP-föraren även i detta tredje möte för kvällen. 4-2 inkasserades sedan ”Pepe” Besegrat Rosén och slutresultatet skrevs till smått fantastiska 61-35!

Vi tackar gästande lag, press, förare, TV-bolag och sponsorer för en, trots regntunga skyar underbar afton. För mig kvarstår dock en fråga efter denna kväll, vilka var dedär ryskorna som sjöng i paus… och varför!?!?!?!? ;-)

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Adrian Miedzinski-R/R
2. Matej Ferjan4Tolv poäng på fem heat med obefintlig förberedelsetid innan match är starkt, mycket starkt!
3. Magnus Zetterström53 av 3 möjliga segrar mot Adams. Att Sveriges förbundskapten inte ville ha med honom i lag-VM är skandal, frågan är om det inte är en större skandal att han inte fick Wild Card till GP:t i Målilla!
4. Jesper B Monberg4Smärta i svanskota och korsrygg som strålade upp i ryggen och ut i armarna…tar man 9+2 då är man verkligen ett stycke dansk DYNAMIT!
5. Piotr Protasiewicz4Gör inte på något sätt bort sig men visst låser sig åkningen lite när han skall ta sig ann toppförare som Adams?
6. Simon Gustafsson4Gjorde igår en av sina absolut bästa matcher någonsin, bra starter och en mycket övertygande åkning.
7. Krzysztof Jablonski48+3 i debuten är absolut inget dåligt facit.
8. David Rohlén3Första heatet för säsongen genomfördes på ett bra sätt mot mer ”elitserievana” Masjuniorer. Ett misstag i sista kurvan kom dock att stå honom dyrt.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu