;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Seger eller förlust?
Match: Rospiggarna - Indianerna (2008-07-08)
Resultat: 48-48
Publik: 3781


NĂ€r man talar om ett oavgjort resultat Ă€r det ocksĂ„ ofta sammanhĂ€ngande med ”Det kĂ€ndes som en seger” eller ” NĂ€e, det kĂ€nns egentligen som en förlust”. Jag vill inte verka pessimistisk, tar ett lag överhuvudtaget poĂ€ng uppe i Hallstavik sĂ„ Ă€r det en bedrift i sig. Senaste segern för Indianernas del kom 2002 med slutresultat 44-52 (dĂ„ för övrigt Bohumil Brhel gjorde sin kanske enda riktigt bra match i IndianvĂ€sten). Jag vill ocksĂ„ minnas att Indianerna stod för en heroisk insats nĂ„gon gĂ„ng i mitten av 90-talet, kan ha varit 1996, en lyckad toppning (med nuvarande lagledare Daniel Andersson) och matchvĂ€ndning mot slutet, kan tyvĂ€rr inte komma ihĂ„g om det blev seger eller oavgjort den gĂ„ngen, poĂ€ngen Ă€r i vilket fall att det Ă€r vĂ€ldigt, vĂ€ldigt svĂ„rt för Indianförarna att lyckas i Hallsta!

ÄndĂ„ skall jag be att fĂ„ vara (om inte annat) lite missnöjd! Vi hade matchen i Kumla men ett, i mina ögon, oförklarligt domslut satte stopp för segern denna gĂ„ng. GĂ„rdagens match grusades genom konstiga domslut gĂ€llande flertalet ojĂ€mna starter som slog Ă„t Indianernas hĂ„ll, medan en viss hemmaförare Ă€ndock tillĂ€ts starta om med fortsatta rullstarter. Detta frĂ„ntar dock inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt Rospiggarna segern i nĂ„got av vĂ„ra tvĂ„ möten. TvĂ€rt om sĂ„ har bra lag flyt och detta inkluderar marginaler kring domslut.

GÄrdagens match inleddes efter sedvanligt strul med bland annat ett stopp pÄ Magnus Zetterström, 5-1 till hemmalaget Rospiggarna. TvÄ oavgjorda heat senare var det dags i denna otroligt jÀmna tillstÀllning att kvittera. Detta genom en femetta signerad Piotr Protasiewicz och Henrik Gustafsson.

De oavgjorda resultaten höll sedan i sig fram till paus med undantag för ett kort utvĂ€xlande av 4-2 segrar i det nionde respektive tionde heatet. Det elfte heatet som annars brukar vara ett ”paradheat” för Indianerna missades dock kapitalt dĂ„ far och son Gustafsson slĂ€ppte 4-2 till Jonas Messing (körde som nummer Ă„tta och gjorde sitt för kvĂ€llen enda heat) och Andreas Messing. Indianerna kvitterade visserligen till 36-36 i heatet efter men hemmalaget hade fler ess i rockĂ€rmen och körde 9-3 pĂ„ de tvĂ„ avslutande ordinarie heaten.

9-3 betydde ledning med 45-39 inför nominering och lĂ€get började se hopplöst ut för vĂ„ra stolta krigare, men skam den som ger sig. 4-2 till Indianerna i det femtonde heatet gjorde att en dubbelseger i kvĂ€llens sista heat skulle kunna rĂ€dda en poĂ€ng hem till indianbyn i NĂ€rke. Problemet var att hemmalaget till det sextonde heatet hade kvĂ€llens gigant ”Piggepappa” Greg Hankock och Charlie Gjedde, ingen lĂ€tt uppgift för Indianduon Protasiewicz/Ferjan. NĂ€r sedan de bĂ„da Indianerna i förstasvĂ€ng formligen flög ut mot staketet till synes i jakt pĂ„ samma ytterspĂ„r var det mĂ„nga bortasupportrar som hann tĂ€nka pĂ„ bitter förlust. Men som i ett trollslag avverkades första svĂ€ng och resten Ă€r nu för evigt inskrivet i historieböckerna.

Vi tackar Rospiggarna för tvÄ mycket spÀnnande matcher och trots min personliga besvikelse över den totala utgÄngen skall Ni ha all heder och ett stort lycka till i framtida drabbningar.

Trots gĂ„rdagens heroiska insats mĂ„ste jag ocksĂ„ lyfta nĂ„gra tankar kring seriens fortsĂ€ttning, Topplag fortsĂ€tter att förlora poĂ€ng, det Ă€r bra för vĂ„ra nyfunna planer om slutspel. Samtidigt har inte varningsklockan slutat slĂ„ gĂ€llande sĂ€krat elitseriekontrakt, faktum kvarstĂ„r att bĂ„de Masarna och Smederna mycket vĂ€l kan vinna mĂ„nga matcher samt att VĂ€stervik (bara deras förare inte har ”semester” eller liknande) snabbt kommer avancera i tabellen. SĂ„hĂ€r lĂ„ngt i serien befinner jag mig personligen i en vĂ„gskĂ„l, skall jag vĂ„ga hoppas pĂ„ att lagen framför fortsĂ€tter att förlora för att bereda vĂ€g till slutspel eller skall de segra för att sĂ€kra marken kring vĂ„ra fötter???

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Adrian Miedzinski4GÄr frÄn klarhet till klarhet.
2. Magnus Zetterström3TvĂ„ tuffa drabbningar med Adam Shields
 ”Skrattar bĂ€st som skrattar sist.”
3. Matej Ferjan4Stabil kring 10 poĂ€ng men det sedvanliga ”plumpheatet” var nĂ€ra att stĂ€lla till det denna gĂ„ng.
4. Jesper B Monberg2En dyr vÀrvning som mÄste börja leverera.
5. Piotr Protasiewicz4Stark fyra, visar Äterigen vem som Àr lagets stjÀrna.
6. Simon Gustafsson2Inte riktigt som vi vet att Simon kan.
7. Henrik Gustafsson2Började super, avslutade mindre super.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu