;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Det var en gång en match då alla tog poäng!
Match: Indianerna - Elit Vetlanda (2008-06-24)
Resultat: 54-42
Publik: 1836


Ja, det var faktiskt så att hela kvällen kändes lite som en saga. Trots brakförlust förra veckan kändes redan innan match att segern låg i luften. Glömd var den tid då Indianerna i praktiken agerade slagna på förhand. Ett nyförvärv stod för en helomvändning för ett helt lag, nu visste förarna själva att det fanns fem ordinarie förare där alla är goda för att ta tio poäng.

Innan matchen talade jag kort med det omtalade nyförvärvet Jesper B Monberg som i och med denna match gjorde sin hemmadebut i Indianvästen. Jesper sade sig vara mycket tillfreds med sin första vecka i Indianlägret. ”Jag har känt mig mycket välkommen och folk verkar vara glada över att jag är här. Jag är verkligen glad att jag kom till en bra klubb och det skall bli kul att köra för Indianerna.” Angående huruvida han kände av pressen av att behöva prestera direkt i sin nya klubb svarade dansken; ”Klart man känner press men det gör man i alla klubbar, i Hammarby var det för att klubben vill vinna serien men nu gäller det ju att inte bli nedflyttade.”


Jesper B Monberg - en dansk dynamitförstärkning!

Vi talade vidare om hans säsong så långt. Jesper sade att hans åkning egentligen inte, förrän för tre veckor sedan, fungerat som han önskat. Jesper förklarade vidare att den nu avklarade GP-kvartsfinalen var som en bekräftelse på att han börjat hitta rätt. Som avslutning kunde jag självklart inte motstå att fråga Jesper hur det kommer sig att han bytt efternamn från Jensen till Monberg. Jag fick då det enkla svaret att hela familjen ändrat efternamn sedan de gift sig.

Så till gårdagens riktiga solskenshistoria, den otroliga matchen mot Elit Vetlanda. Matchen inleddes med att Jesper Monberg efter en tuff förstakurva mot Vetlandas Jaroslaw Hampel bärgade tre poäng inför en lyrisk hemmapublik. Resultatet blev heller inte sämre av att den andre hemmaföraren i heatet Adrian Miedzinzki bärgade en enpoängare framför Vetlandas unge friskus Tomas H Jonasson. 4-2 i heatet följdes upp med ett oavgjort reservheat där indianhövdingen ”Henka” Gustafsson enkelt körde hem tre poäng framför Vetlandareserverna Daniel Davidsson och Morten Risager. Tyvärr fick ”Lill-Henka” alltså Simon Gustafsson stopp redan i utgången på första kurvan där han annars var bra med positionsmässigt.


"Henka" på väg mot heatseger i heat 2!

I kvällens tredje heat var det så dags för förra veckans ”otursgubbar” Matej Ferjan och Magnus Zetterström att revanschera sig och visa att de faktiskt kan åka fyra varv utan maskinstrul, och som de gjorde det! 5-1 mot självaste Lee Richardson, som annars åkte mycket bra kvällen igenom. Summerat efter tre körda heat var det så hemmaledning 12-6.

De fyra kommande heaten kördes sedan 14-10 i Indianfavör innan det så var dags att gå på knock igen! Genom en toppning ställde gästerna upp med Rune Holta och Lee Richardson, ett tufft motstånd oavsett vilka i världen som fyllt upp de andra två startspåren, men tydligen var den tidigare för kvällen så lyckosamma Indianduon Zetterström/Ferjan precis vad som behövdes. I Starten visade ”Zorro” sin styrka att aldrig, oavsett vad, vika ner sig. Lee Richardson fullkomligt klättrade över honom under hela startrakan, men vad hjälpte det? Zetterström höll kvar från sitt innerspår och efter att ha lämnat av Engelsmannen långt ut i banan i utgång på första kurvan, och därmed banat väg för sin parkamrat Ferjan, kunde de båda Indianförarna defilera in i mål i ensamt majestät långt, långt före motståndarna. 5-1 i heatet gjorde att matchen efter åtta körda heat stod 31-17 till Indianerna.


Ferjan och "Zorro" hade riktigt bra fart under kvällen!

Efter två oavgjorda heat innan paus var det så dags för ett mycket dramatiskt reservheat, kanske inte så mycket under heatet som i depån och på banan innan. Heatet vanns av Indianerna med 4-2 sedan Simon Gustafsson skurit mållinjen före Risager och pappa ”Henka”. Det anmärkningsvärda är egentligen inte resultatet utan att Simon tvangs köra heatet på Zetterströms cykel, och med mycket kort varsel. Lagom till att alla förare radat upp sig framför tejpen får Simon stopp, den ende som tycks uppfatta det hela är Magnus Zetterström som alltid tar ett stort ansvar i depån bredvid lagkapten ”Henka”. Helt plötsligt hörs ordet ”CYKEL!!!” eka över hela depåområdet och så var cirkusen igång, Magnus själv slängde sig på sin motorcykel och levererade den snabbt, med bara en knapp minut kvar, till en springande Simon. Men slutet gott allting gott, heatet vanns som tidigare nämnt med 4-2 och förutom en 1-5:förlust i trettonde heatet kördes resten av matchen oavgjord. Slutresultatet skrevs därmed till 54-42. Vi tackar Vetlanda för en trevlig kväll och hoppas på en lika spännande match i grundseriens avslutning i höst.


Simon Gustafsson på väg mot seger på "Zorros" cykel!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Adrian Miedzinski3Stark trea, poängen han fick med sig är missvisande då han hela tiden lyckades slå bra motstånd och bidra till att Indianerna totalt sett vann eller körde oavgjort i heaten.
2. Jesper B Monberg4Svag fyra, imponerade stort i två heat, en etta då ”Henka” jagade den ledande Richardson. Att gå i tejpen är inte mycket att säga om, nollan i kvällens sista heat var egentligen kvällens enda riktiga plump.
3. Matej Ferjan4Går cyklarna i fyra varv går de fort!
4. Magnus Zetterström4Att detta är en förlängning av romarnas hästkapplöpningar går inte att ta miste på när ”gladiatorn” med smeknamnet ”Zorro” bjuder upp till kamp!
5. Piotr Protasiewicz4Borde haft någon mer heatseger men gjorde rakt igenom en mycket bra match.
6. Simon Gustafsson4Stopp händer alla, att ta en nolla när man blir inkastad i ett heat på grund av en TT händer alla. Inte alla vinner ett reservheat på någon annans cykel och definitivt inte alla spöar Jaroslaw Hampel.
7. Henrik Gustafsson4"Henka" på åkhumör, då vinner vi!
8. Freddy Godlund-Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu