;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Det var en gång en match då alla tog poäng!
Match: Indianerna - Elit Vetlanda (2008-06-24)
Resultat: 54-42
Publik: 1836


Ja, det var faktiskt sÄ att hela kvÀllen kÀndes lite som en saga. Trots brakförlust förra veckan kÀndes redan innan match att segern lÄg i luften. Glömd var den tid dÄ Indianerna i praktiken agerade slagna pÄ förhand. Ett nyförvÀrv stod för en helomvÀndning för ett helt lag, nu visste förarna sjÀlva att det fanns fem ordinarie förare dÀr alla Àr goda för att ta tio poÀng.

Innan matchen talade jag kort med det omtalade nyförvĂ€rvet Jesper B Monberg som i och med denna match gjorde sin hemmadebut i IndianvĂ€sten. Jesper sade sig vara mycket tillfreds med sin första vecka i IndianlĂ€gret. ”Jag har kĂ€nt mig mycket vĂ€lkommen och folk verkar vara glada över att jag Ă€r hĂ€r. Jag Ă€r verkligen glad att jag kom till en bra klubb och det skall bli kul att köra för Indianerna.” AngĂ„ende huruvida han kĂ€nde av pressen av att behöva prestera direkt i sin nya klubb svarade dansken; ”Klart man kĂ€nner press men det gör man i alla klubbar, i Hammarby var det för att klubben vill vinna serien men nu gĂ€ller det ju att inte bli nedflyttade.”


Jesper B Monberg - en dansk dynamitförstÀrkning!

Vi talade vidare om hans sÀsong sÄ lÄngt. Jesper sade att hans Äkning egentligen inte, förrÀn för tre veckor sedan, fungerat som han önskat. Jesper förklarade vidare att den nu avklarade GP-kvartsfinalen var som en bekrÀftelse pÄ att han börjat hitta rÀtt. Som avslutning kunde jag sjÀlvklart inte motstÄ att frÄga Jesper hur det kommer sig att han bytt efternamn frÄn Jensen till Monberg. Jag fick dÄ det enkla svaret att hela familjen Àndrat efternamn sedan de gift sig.

SĂ„ till gĂ„rdagens riktiga solskenshistoria, den otroliga matchen mot Elit Vetlanda. Matchen inleddes med att Jesper Monberg efter en tuff förstakurva mot Vetlandas Jaroslaw Hampel bĂ€rgade tre poĂ€ng inför en lyrisk hemmapublik. Resultatet blev heller inte sĂ€mre av att den andre hemmaföraren i heatet Adrian Miedzinzki bĂ€rgade en enpoĂ€ngare framför Vetlandas unge friskus Tomas H Jonasson. 4-2 i heatet följdes upp med ett oavgjort reservheat dĂ€r indianhövdingen ”Henka” Gustafsson enkelt körde hem tre poĂ€ng framför Vetlandareserverna Daniel Davidsson och Morten Risager. TyvĂ€rr fick ”Lill-Henka” alltsĂ„ Simon Gustafsson stopp redan i utgĂ„ngen pĂ„ första kurvan dĂ€r han annars var bra med positionsmĂ€ssigt.


"Henka" pÄ vÀg mot heatseger i heat 2!

I kvĂ€llens tredje heat var det sĂ„ dags för förra veckans ”otursgubbar” Matej Ferjan och Magnus Zetterström att revanschera sig och visa att de faktiskt kan Ă„ka fyra varv utan maskinstrul, och som de gjorde det! 5-1 mot sjĂ€lvaste Lee Richardson, som annars Ă„kte mycket bra kvĂ€llen igenom. Summerat efter tre körda heat var det sĂ„ hemmaledning 12-6.

De fyra kommande heaten kördes sedan 14-10 i Indianfavör innan det sĂ„ var dags att gĂ„ pĂ„ knock igen! Genom en toppning stĂ€llde gĂ€sterna upp med Rune Holta och Lee Richardson, ett tufft motstĂ„nd oavsett vilka i vĂ€rlden som fyllt upp de andra tvĂ„ startspĂ„ren, men tydligen var den tidigare för kvĂ€llen sĂ„ lyckosamma Indianduon Zetterström/Ferjan precis vad som behövdes. I Starten visade ”Zorro” sin styrka att aldrig, oavsett vad, vika ner sig. Lee Richardson fullkomligt klĂ€ttrade över honom under hela startrakan, men vad hjĂ€lpte det? Zetterström höll kvar frĂ„n sitt innerspĂ„r och efter att ha lĂ€mnat av Engelsmannen lĂ„ngt ut i banan i utgĂ„ng pĂ„ första kurvan, och dĂ€rmed banat vĂ€g för sin parkamrat Ferjan, kunde de bĂ„da Indianförarna defilera in i mĂ„l i ensamt majestĂ€t lĂ„ngt, lĂ„ngt före motstĂ„ndarna. 5-1 i heatet gjorde att matchen efter Ă„tta körda heat stod 31-17 till Indianerna.


Ferjan och "Zorro" hade riktigt bra fart under kvÀllen!

Efter tvĂ„ oavgjorda heat innan paus var det sĂ„ dags för ett mycket dramatiskt reservheat, kanske inte sĂ„ mycket under heatet som i depĂ„n och pĂ„ banan innan. Heatet vanns av Indianerna med 4-2 sedan Simon Gustafsson skurit mĂ„llinjen före Risager och pappa ”Henka”. Det anmĂ€rkningsvĂ€rda Ă€r egentligen inte resultatet utan att Simon tvangs köra heatet pĂ„ Zetterströms cykel, och med mycket kort varsel. Lagom till att alla förare radat upp sig framför tejpen fĂ„r Simon stopp, den ende som tycks uppfatta det hela Ă€r Magnus Zetterström som alltid tar ett stort ansvar i depĂ„n bredvid lagkapten ”Henka”. Helt plötsligt hörs ordet ”CYKEL!!!” eka över hela depĂ„omrĂ„det och sĂ„ var cirkusen igĂ„ng, Magnus sjĂ€lv slĂ€ngde sig pĂ„ sin motorcykel och levererade den snabbt, med bara en knapp minut kvar, till en springande Simon. Men slutet gott allting gott, heatet vanns som tidigare nĂ€mnt med 4-2 och förutom en 1-5:förlust i trettonde heatet kördes resten av matchen oavgjord. Slutresultatet skrevs dĂ€rmed till 54-42. Vi tackar Vetlanda för en trevlig kvĂ€ll och hoppas pĂ„ en lika spĂ€nnande match i grundseriens avslutning i höst.


Simon Gustafsson pÄ vÀg mot seger pÄ "Zorros" cykel!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Adrian Miedzinski3Stark trea, poÀngen han fick med sig Àr missvisande dÄ han hela tiden lyckades slÄ bra motstÄnd och bidra till att Indianerna totalt sett vann eller körde oavgjort i heaten.
2. Jesper B Monberg4Svag fyra, imponerade stort i tvĂ„ heat, en etta dĂ„ ”Henka” jagade den ledande Richardson. Att gĂ„ i tejpen Ă€r inte mycket att sĂ€ga om, nollan i kvĂ€llens sista heat var egentligen kvĂ€llens enda riktiga plump.
3. Matej Ferjan4GÄr cyklarna i fyra varv gÄr de fort!
4. Magnus Zetterström4Att detta Ă€r en förlĂ€ngning av romarnas hĂ€stkapplöpningar gĂ„r inte att ta miste pĂ„ nĂ€r ”gladiatorn” med smeknamnet ”Zorro” bjuder upp till kamp!
5. Piotr Protasiewicz4Borde haft nÄgon mer heatseger men gjorde rakt igenom en mycket bra match.
6. Simon Gustafsson4Stopp hÀnder alla, att ta en nolla nÀr man blir inkastad i ett heat pÄ grund av en TT hÀnder alla. Inte alla vinner ett reservheat pÄ nÄgon annans cykel och definitivt inte alla spöar Jaroslaw Hampel.
7. Henrik Gustafsson4"Henka" pÄ Äkhumör, dÄ vinner vi!
8. Freddy Godlund-Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu