;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

S, s, s, s, s, s, s, stopp i maskineriet ger inga poäng!
Match: Lejonen - Indianerna (2008-06-17)
Resultat: 58-38
Publik: 2442


I mina införanalyser brukar jag gång på gång predika om att Indianerna, för att kunna vinna matcher, måste se till att samtliga förare plockar poäng, samtidigt som man inte heller får råka ut för några ödesdigra ”strulheat”. I bortamatchen mot Lejonen från Gislaved plockade visserligen de flesta indianförarna poäng, men däremot blev det alldeles för få poäng för att räcka till någon seger. Indianerna förlorade nämligen matchen med 58-38, och en stor anledning till de för stora förlustsiffrorna kan förklaras genom dessa ”strulheat” som inte får existera.

På de totalt sexton heaten hade Indianerna inte mindre än åtta stopp, och i två av heaten fick båda indianförarna stopp! Redan i det första heatet började strulandet då först Magnus Zetterström fick stopp på maskinen. I samma heat, i allra sista kurvan på det sista varvet, fick dessutom Matej Ferjan stopp från sin andraplats, Ferjan kunde dock rulla i mål på en tredjeplats, vilket i alla fall räddade en poäng. Det första reservheatet, och det totalt andra heatet i matchen, slutade också med en femetta i Lejonfavör , något som gav smålandslaget en åttapoängsledning med 10-2.

Efter tre oavgjorda heat fortsatte så Indianernas strulkväll med att ”Zorro” fick stopp i starten av det sjätte heatet. I detta heat lyckades dock Ferjan komma i mål som heatsegrare, något han inte mäktade med igen senare under kvällen. Faktum är nämligen att Ferjan fick stopp i sina tre avslutande heat, så totalt sett svarade den slovenske indianen för smått fantastiska fyra stopp på sex ”försök”! Spiken i kistan slog Lejonen i då det åttonde heatet avgjordes. I detta heat fick Piotr Protasiewicz stopp i första böj och Ferjan, som ledde hela heatet, fick åter stopp i sista kurvan. Ett 3-3:resultat förvandlades därmed till ännu en femetta till hemmalaget och ställningen var då 30-18.

Strulet fortsatte sedan konstant och i det trettonde heatet hamnade ”Zorro” i en trasslig situation som i slutändan ledde till att indianföraren ramlade och blev utesluten. Som grädde på moset fick dessutom Zetterström kasta in handduken efter kraschen då han i samband med kraschen skadade handen. Enligt lagledare ”Dalle” Andersson skar Zetterströms förlovningsring in i handen vilket gjorde att han fick ett stort jack i ett finger. I skrivande stund är ”Zorro” på väg till sjukhuset Eskilstuna för att kontrollera att ingenting är brutet.

Det första poängöverläget i matchen fick Indianerna till först i det fjortonde heatet då Piotr Protasiewicz och Adrian Miedzinski svarade för en femetta, men då var dock matchen redan förlorad sen länge. Slutresultatet skrevs tillslut till 58-38 och Indianerna föll alltså till stor del på grund av att man inte lyckades undvika de där förbjudna ”strulheaten”. För indianernas del är det nu väldigt viktigt att hitta orsakerna till problemen, för en sak är säker. Så länge strulandet fortsätter kommer det inte att bli några segrar.

Vi tackar Lejonen för en god kamp och önskar Lejonen och dess supportrar varmt välkomna till Kumla Motorstadion den 26 augusti då returmötet avgörs!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Magnus Zetterström2"Zorro" hade kapacitet att nå ett högt betyg i matchen, men 2 stopp och fallet sänker tyvärr betyget. Undviker bara "Zorro" alla dessa stopp framöver så blir det bra!
2. Matej Ferjan2Svag tvåa. Ferjan tappade en hel del poäng på snöpliga stopp. Han kämpade bra, men måste lösa problemen med alla dessa stopp innan det är för sent.
3. Adrian Miedzinski3Miedzinski gör som vanligt en stabil insats och tar de poäng man kan kräva.
4. Jesper B Monberg3En svag trea. JBM inleder sin indiandebut riktigt bra, men avslutar svagare.
5. Piotr Protasiewicz3Svag trea. Tre bra heat och två plumpar.
6. Simon Gustafsson2Inga poäng för Simon den här gången, men motståndet var å andra sidan hårdare än normalt. Behöver dock rycka upp sig en aning.
7. Henrik Gustafsson2Efter förra veckans succé gör tyvärr "Henka" åter en dålig bortamatch.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu