;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

S, s, s, s, s, s, s, stopp i maskineriet ger inga poäng!
Match: Lejonen - Indianerna (2008-06-17)
Resultat: 58-38
Publik: 2442


I mina införanalyser brukar jag gĂ„ng pĂ„ gĂ„ng predika om att Indianerna, för att kunna vinna matcher, mĂ„ste se till att samtliga förare plockar poĂ€ng, samtidigt som man inte heller fĂ„r rĂ„ka ut för nĂ„gra ödesdigra ”strulheat”. I bortamatchen mot Lejonen frĂ„n Gislaved plockade visserligen de flesta indianförarna poĂ€ng, men dĂ€remot blev det alldeles för fĂ„ poĂ€ng för att rĂ€cka till nĂ„gon seger. Indianerna förlorade nĂ€mligen matchen med 58-38, och en stor anledning till de för stora förlustsiffrorna kan förklaras genom dessa ”strulheat” som inte fĂ„r existera.

PÄ de totalt sexton heaten hade Indianerna inte mindre Àn Ätta stopp, och i tvÄ av heaten fick bÄda indianförarna stopp! Redan i det första heatet började strulandet dÄ först Magnus Zetterström fick stopp pÄ maskinen. I samma heat, i allra sista kurvan pÄ det sista varvet, fick dessutom Matej Ferjan stopp frÄn sin andraplats, Ferjan kunde dock rulla i mÄl pÄ en tredjeplats, vilket i alla fall rÀddade en poÀng. Det första reservheatet, och det totalt andra heatet i matchen, slutade ocksÄ med en femetta i Lejonfavör , nÄgot som gav smÄlandslaget en ÄttapoÀngsledning med 10-2.

Efter tre oavgjorda heat fortsatte sĂ„ Indianernas strulkvĂ€ll med att ”Zorro” fick stopp i starten av det sjĂ€tte heatet. I detta heat lyckades dock Ferjan komma i mĂ„l som heatsegrare, nĂ„got han inte mĂ€ktade med igen senare under kvĂ€llen. Faktum Ă€r nĂ€mligen att Ferjan fick stopp i sina tre avslutande heat, sĂ„ totalt sett svarade den slovenske indianen för smĂ„tt fantastiska fyra stopp pĂ„ sex ”försök”! Spiken i kistan slog Lejonen i dĂ„ det Ă„ttonde heatet avgjordes. I detta heat fick Piotr Protasiewicz stopp i första böj och Ferjan, som ledde hela heatet, fick Ă„ter stopp i sista kurvan. Ett 3-3:resultat förvandlades dĂ€rmed till Ă€nnu en femetta till hemmalaget och stĂ€llningen var dĂ„ 30-18.

Strulet fortsatte sedan konstant och i det trettonde heatet hamnade ”Zorro” i en trasslig situation som i slutĂ€ndan ledde till att indianföraren ramlade och blev utesluten. Som grĂ€dde pĂ„ moset fick dessutom Zetterström kasta in handduken efter kraschen dĂ„ han i samband med kraschen skadade handen. Enligt lagledare ”Dalle” Andersson skar Zetterströms förlovningsring in i handen vilket gjorde att han fick ett stort jack i ett finger. I skrivande stund Ă€r ”Zorro” pĂ„ vĂ€g till sjukhuset Eskilstuna för att kontrollera att ingenting Ă€r brutet.

Det första poĂ€ngöverlĂ€get i matchen fick Indianerna till först i det fjortonde heatet dĂ„ Piotr Protasiewicz och Adrian Miedzinski svarade för en femetta, men dĂ„ var dock matchen redan förlorad sen lĂ€nge. Slutresultatet skrevs tillslut till 58-38 och Indianerna föll alltsĂ„ till stor del pĂ„ grund av att man inte lyckades undvika de dĂ€r förbjudna ”strulheaten”. För indianernas del Ă€r det nu vĂ€ldigt viktigt att hitta orsakerna till problemen, för en sak Ă€r sĂ€ker. SĂ„ lĂ€nge strulandet fortsĂ€tter kommer det inte att bli nĂ„gra segrar.

Vi tackar Lejonen för en god kamp och önskar Lejonen och dess supportrar varmt vÀlkomna till Kumla Motorstadion den 26 augusti dÄ returmötet avgörs!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Magnus Zetterström2"Zorro" hade kapacitet att nÄ ett högt betyg i matchen, men 2 stopp och fallet sÀnker tyvÀrr betyget. Undviker bara "Zorro" alla dessa stopp framöver sÄ blir det bra!
2. Matej Ferjan2Svag tvÄa. Ferjan tappade en hel del poÀng pÄ snöpliga stopp. Han kÀmpade bra, men mÄste lösa problemen med alla dessa stopp innan det Àr för sent.
3. Adrian Miedzinski3Miedzinski gör som vanligt en stabil insats och tar de poÀng man kan krÀva.
4. Jesper B Monberg3En svag trea. JBM inleder sin indiandebut riktigt bra, men avslutar svagare.
5. Piotr Protasiewicz3Svag trea. Tre bra heat och tvÄ plumpar.
6. Simon Gustafsson2Inga poÀng för Simon den hÀr gÄngen, men motstÄndet var Ä andra sidan hÄrdare Àn normalt. Behöver dock rycka upp sig en aning.
7. Henrik Gustafsson2Efter förra veckans succé gör tyvÀrr "Henka" Äter en dÄlig bortamatch.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu