;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Seger mot ett av världens bästa speedwaylag!
Match: Indianerna - Hammarby (2008-06-10)
Resultat: 52-44
Publik: 1456


Ja, för visst är på pappret Hammarby utan tvekan ett av världens bästa speedwaylag, men återigen bevisades att INGEN går säker Héa!

Innan matchen var det egentligen ingen som vågade tro på seger, snarare gick snacket kring de spektakulära värvningarna som nyligen gjorts men alltså inte kan användas förrän i nästa veckas match mot Lejonen. Jag talade bland annat med Magnus ”Zorro” Zetterström innan gårdagens match för att få en liten bild av hur de båda nyförvärven Jesper B Monberg och Krzysztof Jablonski.

Magnus sade direkt att detta var två kanonvärvningar och att alla verkligen skulle vara stolta över lagledaren Daniel ”Dalle” Andersson. ”Visst har han lite orutin men han har sett till att dra ihop Sveriges värvning här och han har nog chockat många med att jaga ihop det här gänget.” Vidare menade Zetterström att det visserligen var lite kvar för Monberg att komma tillbaka i gammal god form men att han säkert inom en snar framtid kan vara god för minst tio poäng per match.

Om Jablonski (lagkamrat med ”Zorro” i polska ligan) sade Magnus att Indianerna lyckats värva honom när han gör sin bästa säsong någonsin, ”I vanliga fall trivs han bäst på hala banor men i år verkar han kunna prestera på vilket underlag som helst. Inte många höjer ögonbrynen när de hör namnet Krzysztof Jablonski, men rätt dag kan han slå vem som helst även om han bitvis också kan vara ojämn.” Största svårigheten såg Zetterström i den eventuella ”mentala låsningen” som skulle kunna uppstå bara genom att Jablonski nu skall få köra i världens bästa liga istället för polska division 1.

Så till den stora händelsen, nämligen gårdagens match. Indianerna chocköppnade genom att köra hem en klar femetta genom Adrian Miedzinski och Henrik Gustafsson, detta mot Hammarbyparet Rafal Dobrucki och Tomasz Gapinski (som sedan i sitt andra heat gick omkull och skadade foten så illa att han tvangs till att utgå från matchen). Det mest anmärkningsvärda i detta heat var lagkapten ”Henka” Gustafssons friska körning då han ju under två bortamatcher haft det riktigt tungt.

Efter ett oavgjort resultat i de två efterföljande heaten kvitterade dock bortalaget med hjälp av en 5-1:seger i kvällens fjärde heat. Ett heat som var nära att sluta 4-2 (till Hammarby) men sedan Piotr Protasiewicz i slutet av tredje varvet kört ut i staketet och därmed blivit utesluten tilldelades gästerna dubbelsegern efter det att heatet ”frusits”. Detta gjorde att matchen efter fyra heat summerades 12-12.

Efter att de tre efterföljande heaten slutat oavgjort var det så dags för Indianerna att på allvar ta grepp om matchen. Detta gjordes genom två på varandra följande 4-2:segrar samt en femetta, där bland annat tidigare nämnde Magnus Zetterström gjorde ett fabulöst bra heat när han satte den infernaliskt jagande Matej Zagar på plats. Dessa tre heat gjorde att Indianerna i halvtid hade en ledning på åtta poäng (34-26).

På de kommande tre heaten utbyttes sedan två dubbelsegrar samt en 4-2:seger till gästerna. Detta sammanslaget gjorde att matchen faktiskt redan i det fjortonde heatet skulle komma att avgöras. Detta efter att Adrian Miedzinski gått till spets direkt, och efter en förstakurva som i varje fall jag sent kommer att glömma, smet Piotr Protasiewicz från ett tredjespår innanför de båda ”Bajenförarna” Joonas Kylmäkorpi och Matej Zagar. En placering som ”Pepe” höll ända in i mål även om det var på håret att den starkt jagande Zagar kunde passera vid flera tillfällen. 5-1 i heatet gjorde totalt 47-37 och matchen var avgjord! De två avslutande heaten slutade 2-4 och 3-3 vilket då gjorde att matchen kunde slutsummeras 52-44.

Vi tackar Hammarby speedway för en trevlig och spännande match och önskar dem lycka till i kommande drabbningar!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Adrian Miedzinski4Killen är så het just nu att han nästan slår gnistor när han kör!
2. Henrik Gustafsson4”Henka” kan än och idag visade han vad han går för!
3. Magnus Zetterström4Ett dåligt heat, resten var suveränt!!!
4. Matej Ferjan2Inne i en svacka, vi vet vad han kan och väntar på vändningen.
5. Piotr Protasiewicz4Ett fall, sedan var det bara ”fall framåt”, svag fyra.
6. Simon Gustafsson4Nu visar Simon sitt rätta jag igen!
7. Christian Hefenbrock3Gjorde sitt jobb, men något övermänskligt var det inte.
8. Niklas Eriksson-Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu